2022'de HTML öğrenmek ne kadar mantıklı?

Pardon fakat HTML'in tam olarak neyini öğrenecek?
Bir tek taglar var onları da aratınca çıkıyor.
Böyle böyle başlıyor ama bu işler HTML öğrenir "çok dandirik durdu biraz renk katalım şuna" der CSS öğrenir ordan tasarımda üzerine gitmek istiyorsa JS kullanarak daha dinamik görüntüler yapmaya çalışır vs. yazılım işi merak işi. HTML den başlar .exe tabanlı bir programın sunucuya bağlantı işleriyle uğraşırken buluverir kendini insan 😁
 
Pardon fakat HTML'in tam olarak neyini öğrenecek?
Bir tek taglar var onları da aratınca çıkıyor.

Okuma yazma var mıydı? "başka dillerde öğren".

Hocam, salmayın ya boş verin devam edin yazılıma. Harbiden çok sağlam şeyler dönüyor. Bir de 10yıl sonraki halini düşün. Kim bilir neler neler öğreneceksin bu dalda.

Yok kralım çok zaman geçti bırakalı, ekstra olarak şu an bir hastalığım var kalçam ve her yerim kaşınıyor yani uzun süre sabit oturamıyorum o yüzden ders videosu izleyemiyorum ve açıkçası hevesim kalmadı.
 
HTML bilmek sart degil. Zira WP gibi yazilimlar neredeyse tek satir kod yazmadan site olusturmaniza olanak sagliyor.

HTML bu durumda WP, CMS gibi yazilimlarin size saglayamadigi ozellestirmeler icin lazim olabilir. Kodlari duzenleyerek istediginiz seyi kendiniz yapabilirsiniz.

Tabi sadece HTML bilmek burada sizi kurtarmayabilir. CSS de bilmeniz gerekebilir.
 
Günümüzde artık web sitesi oluşturmayı çok kolaylaştıran internet siteleri var. Bunları göz önünde bulundurursak HTML öğrenmek işimize yarayabilir mi veya ne faydalar getirir?
Hazır web-sitesi oluşturan siteler profesyonellikten uzak ve genelde çirkin tasarıma sahip siteler sunar genelde. Belli eder hazır şablon kullandığını. HTML öğrenmek tek başına bir işe yaramaz. HTML bir işaretleme dili, döküman oluşturmaya yarıyor aslında. Eskiden web uygulaması yerine "Web Sayfası/Web Page" tabirinin kullanılmasının sebebi de bu. Onu bir web uygulaması haline getiren şey Javascript, PHP vs vs...

Eğer full stack tek başına uygulama geliştireceksen, HTML+CSS+JS öğrenmen gerekiyor en az. Ayrıca JS framework ve kütüphanelerini öğrenmen gerek ihtiyacına göre. Duruma göre PHP'ye de göz atabilirsin.
 
Pardon fakat HTML'in tam olarak neyini öğrenecek?
Bir tek taglar var onları da aratınca çıkıyor.
Hangi etiketin nerde kullanılması gerektiğini mesela? Sadece etiketleri bilse h1, h2'yi görüp "he bu büyük yazıyor ya gerek yok buna CSS ile hallederim ben" deyip SEO'ya etkisi olup olmadığını dahi bilmeden 0 header kullanarak site geliştirebilir mesela. Sadece etiketleri bilmek onları doğru kullandığınız anlamına gelmiyor.

Sitenin her tarafını <table> ile yapan elemanlar biliyorum ben ne kadar hafife alırsanız alın HTML öğrenilmesi gereken bir işaretleme dilidir, ezbere yapılmamalıdır.

Ezbere yapılmış bir sitenin Lighthouse erişilebilirlik testinden 50'nin üzerinden skor alma olasılığı çok düşük, ayrıca HTML ile çalışırken eğer ekip çalışması yapılıyorsa HTML BEM syntax'ı bilmek ve uygulamak da önemli, HTML'in daha okunabilir olmasını sağlıyor neticede.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı