2022'de iPhone X alınır mı?

Halilcelikkk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu yıl iPhone X almak istiyorum. İlk defa iPhone kullanacağım bu arada. 2. el olarak diğer modellere göre bütçeme en uygun iPhone modeli bu. Beni 2-3 yıl götürür mü bir de bu iPhone modeli güncelleme alır mı kullanacağım 2-3 yıl içinde? Kamera performansı, işlemci falan olsun 2-3 yıl götürür mü? Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, bu yıl iPhone X almak istiyorum. İlk defa iPhone kullanacağım bu arada. 2. el olarak diğer modellere göre bütçeme en uygun iPhone modeli bu. Beni 2-3 yıl götürür mü bir de bu iPhone modeli güncelleme alır mı kullanacağım 2-3 yıl içinde? Kamera performansı, işlemci falan olsun 2-3 yıl götürür mü? Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.

3 gün önce bir arkadaşım satın aldı. Cihazı kullandım ve gayet alınabilir bir model olduğunu düşünüyorum. Bence alabilirsiniz. İkinci el alırken kontrollerinizi yapmayı ihmal etmeyin.
Ahize ve kamera kontrolü çok önemli.
Güncelleme almasa bile bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Zaten şuan alıyor mu pek bir bilgim yok ama sorun çıkarmaz.
2-3 sene rahat kullanırsınız.

6S'e bile güncelleme geliyor X sizi en az 3-4 sene götürür kamera performansı 5-6K'lık bir telefona göre bence iyi. Alırken lightning girişine FaceID'ye ahizeye kameralara ve en önemlisi alacağınız kişi izin verirse içinde ki plakaların tam olduğuna dikkat edin (bu plakalar olmazsa telefon küçük bir darbe de veya düştüğünde ekran bağlantısı kopabiliyor kamera gidebiliyor böyle şeylere de dikkat ettikten sonra) temiz bir iPhone X günümüzde gerçekten çok kullanışlı bir telefon.
Tavsiye etmem çok sorunlu bir telefon bir de 2. el alırsanız Max 1-2 yıl kullanırsınız 2. el iPhone 11 veya sıfır XR alabilirsiniz.

Sorun olarak ne gösterebilirsiniz? Ben ikinci el almıştım FaceID'si çalışmayan bir halde aldım 2. el olarak 2 yıl kullandım geçen aya kadar suya düşürdüğüm için şu an yedek telefonuma geçtim. 2. el iPhone 11'ler şu an 9-10 arası sıfır bir XR derseniz stokta durumları meçhul.

6S'e bile güncelleme geliyor X sizi en az 3-4 sene götürür kamera performansı 5-6K'lık bir telefona göre bence iyi. Alırken lightning girişine Face ID'ye ahizeye kameralara ve en önemlisi alacağınız kişi izin verirse içinde ki plakaların tam olduğuna dikkat edin (bu plakalar olmazsa telefon küçük bir darbe de veya düştüğünde ekran bağlantısı kopabiliyor kamera gidebiliyor böyle şeylere de dikkat ettikten sonra) temiz bir iPhone X günümüzde gerçekten çok kullanışlı bir telefon.

Sorun olarak ne gösterebilirsiniz? Ben ikinci el almıştım Face ID'si çalışmayan bir halde aldım 2. el olarak 2 yıl kullandım geçen aya kadar suya düşürdüğüm için şu an yedek telefonuma geçtim. 2. el iPhone 11'ler şu an 9-10 arası sıfır bir XR derseniz stokta durumları meçhul.

Ekran mürekkebi akması ekran da yeşil çizgi belirmesi vb. Sorunları var forumun iPhone X kısmına bakarsanız 10 konudan 7'si telefon sorunu ile ilgili yazılım üzerin de pek fazla sorununu görmedim şahsen ama çoğunlukla hep dış parçalar da sorun oluşmuş tabii herkes de aynı sorunlar olacak diye bir şey yok.

Ekran mürekkebi akması ekran da yeşil çizgi belirmesi vb. sorunları var forumun iPhone X kısmına bakarsanız 10 konudan 7'si telefon sorunu ile ilgili yazılım üzerin de pek fazla sorununu görmedim şahsen ama çoğunlukla hep dış parçalar da sorun oluşmuş tabii herkes de aynı sorunlar olacak diye bir şey yok.

Şöyle söyleyeyim bu cihazlar da şöyle bir sorun var ekran değiştiği anda veya sert bir darbe aldığı anda FaceID gitmesi gibi tuhaf bir kusuru var aynı zamanda ekran değiştirirken de FaceID flexine dikkat edilmez ise yine gidiyor orijinal ekran kullanan kimse de ben mürekkep akması ya da yeşil çizgi sorununu görmedim yan sanayi ekran takıp insanlar aaaaaa bunda sorun var demeyi biliyorlar bu telefonun değeri belli donanımı belli şu anda temizlerinin fiyatı 4000 ile 6000 arası değişiyor bu fiyatlara bana göre alınabilecek en mantıklı telefondur iPhone X

Şöyle söyleyeyim bu cihazlar da şöyle bir sorun var ekran değiştiği anda veya sert bir darbe aldığı anda Face ID gitmesi gibi tuhaf bir kusuru var aynı zamanda ekran değiştirirken de Face ID flexine dikkat edilmez ise yine gidiyor orijinal ekran kullanan kimse de ben mürekkep akması ya da yeşil çizgi sorununu görmedim yan sanayi ekran takıp insanlar aaaaaa bunda sorun var demeyi biliyorlar bu telefonun değeri belli donanımı belli şu anda temizlerinin fiyatı 4000 ile 6000 arası değişiyor bu fiyatlara bana göre alınabilecek en mantıklı telefondur iPhone X

Hocam ben de bu yaz tatili çalışıp bir iPhone alacağım umarım internette çoğu forum da bu telefon için Apple sanayisinin deneği olarak bakılıyor benim de aklım da bu model vardı ancak bu forumlarda ki konular kafamı karıştırdı şu an aklım da 3 model var iPhone X iPhone XR ve son çıkan iPhone SE3 modeli.

Hocam ben de bu yaz tatili çalışıp bir iPhone alacağım umarım internette çoğu forum da bu telefon için Apple sanayisinin deneği olarak bakılıyor benim de aklım da bu model vardı ancak bu forumlarda ki konular kafamı karıştırdı şu an aklım da 3 model var iPhone X iPhone XR ve son çıkan iPhone SE3 modeli.

SE3 modeli eğer tasarıma değil de performansına bakıyorsanız mantıklı XR'da güzel XS ile aynı işlemciye sahip ancak onların ikinci elinde çok fazla yurt dışı kayıtlı var Türkiye'den alınmalar da fahiş fiyatlardan satılıyor ben telefonda donanımsal değil de biraz da fiziksel açıdan hoş durmasını sevdiğimden pek tercih etmem XR'ı ve SE3'ü zaten gündelik olarak WhatsApp Instagram mailler YouTube'da video izlemek gibi basit işlerim var sadece telefonda o yüzden benim tercihim X'den yana olmuştu ancak suya düşmesi sonucu aramızdan ayrıldı şimdi yine bir iPhone X düşünüyorum hatta ekranı ve arka camı kırık olsa da olur kendi telefonumda ki ekranı falan takarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı