2022'ye Kadar Üniversite Sınavı Kaldırılır mı?

2022'de üniversite sınavı kalkar mı?

  • Kalkmaz

    Oy: 47 56,0%
  • Kalkar

    Oy: 4 4,8%
  • Zorlaşır ve ismi değiştirilir

    Oy: 29 34,5%
  • Aynı kalır (sorular hariç)

    Oy: 4 4,8%

  • Oy verenlerin toplamı
    84

FurkanAltun

Kilopat
Katılım
30 Ocak 2018
Mesajlar
8.703
Makaleler
2
Çözümler
29
Yer
İzmir
Arkadaşlar bugün fizik dersi art arda 4 ders saatiydi. Öğretmenimiz 1 saati bize ayırdı konuştu bizimle üniversite, rehberlik olsun amacıyla düşüncelerimize göre meslekler yöneltti. Öğretmenimiz 1982 yılında 16 yaşında üniversite sınavına girip fizik bölümünü dahil birçok sayısal bölümü tutturmuş ama zamanında onu yönlendiren biri olmadığı için fizik öğretmenliğini seçmiş. Adam çok iyi biri ama çok pişman zamanında yönlendiren olmadığı için örneğin 1986 yılında mezun olduysa o yılda elektrik, şu elektrik pervaneleri mi ne deniyor işte onun mühendisleri yoktu adam o bölümü tutturmuş ama yönlendiren olsa altımda BMW'nin son model aracıyla gezer, villamda çayımı yudumlardım falan diyor asla ve asla öğretmen olmazdım diyor. Neyse şu an için başlıkla biraz alakasız ilerledim asıl konuya gelelim. Öğretmenimiz bize siz fazla kasmayın siz büyük ihtimalle üniversite sınavına giremeyeceksiniz çünkü kaldırılır veya değiştirilir dedi. Bunu birkaç başka öğretmen daha söyledi. Sizce TEOG-LGS gibi orta sınavdan zor sınava geçiş gibi bir şey mi olur yoksa şu an adı bilinen ODTÜ, İTÜ gibi üniversiteler aynı özel gibi paralı mı olur? Öğretmen büyük ihtimalle LGS gibi bir şey gelirse bilinen okullar paralı özel okul olur paranızı şimdiden biriktirin dedi. Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz neler? Bir de bildiğim kadarıyla 2023'de üniversite sınavı olursa gözetmen olmadan yapılacağı konusunda bir söylenti duydum tam emin olmasam da. Mesaj yazmak istemeyenler ankete cevap verebilir direk.
 
Şu anki üniversite sınavını bu hale getirdilerse bu eğitimde her şey olabilir. 25-30 yıldır öğretilen matematikte cebirsel ifadelerin yerini saçma sapan sorular aldı maalesef ve bu daha başlangıç kim bilir daha ne başka şeyler olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sınav kesinlikle olur başka türlü nasıl birilerini eleyecekler? Sınav değişse bile sadece adı değişiyor aynı şey aslında. Daha zor veya daha kolay yapılması da bir şeyi değiştirmez herkes aynı sınava giriyor sonuçta.
 
TEOG'da herkes hakkını buluyordu. LGS'de yapamayanla yapanın 1 tık altındakiler Aynı ortama düştü. Ben şuan Düzce Turgut Özal Anadolu Lisesindeyim ama Beşiktaş'ta ki liseleri kazanabildiğim halde aşağı yazdım yanarım ona yanarım:(
 
Kasmayın ne demek ya? Geleceği mi görmüş bu öğretmen arkadaş? Türkiye'de sınavların isimleri değişir sadece. TEOG kaldırıldı, düşük puanlı liseler adres dayalı aldı. Yüksek puanlı liseler yine sınavlarını yapıp boş adam almadılar. Hadi diyelim üniversite sınavı kalktı. ODTU, ITU gibi üniversiteler paralı olmaz. Yine bir şekilde sınav sistemiyle alırlar.

Neyin ne olacağı belli değil bu ülkede. Bu yüzden lise ortalamaların bile önemli. Adam yarın kalkıp dese hadi üniversite sınavını kaldırıyoruz artık herkes lise ortalamalarıyla girecek üniversiteye. Okul notlarını takmayıp, sadece üniversite sınavına abananlar büyük bir tokat yerdi herhalde.

Öğretmenlik de zengin olma mesleği değildir. Zamanında çok kafası çalışıyorsa, bunun bir miktarını geleceğinde yapacağı işi araştırmakla harcayabilirdi.
 

Geri
Yukarı