2022'ye Kadar Üniversite Sınavı Kaldırılır mı?

2022'de üniversite sınavı kalkar mı?

• Kalkmaz

Oy: 47 56,0%
  • Kalkar

Oy: 4 4,8%
  • Zorlaşır ve ismi değiştirilir

Oy: 29 34,5%
  • Aynı kalır (sorular hariç)

Oy: 4 4,8%

• Oy verenlerin toplamı
    84
Öğretmenimiz bize siz fazla kasmayın siz büyük ihtimalle üniversite sınavına giremeyeceksiniz çünkü kaldırılır veya değiştirilir dedi.
Benim gorusum kaldırılmaz yoksa neye gore iyi universitelere alacaklar? Ama degisiklikler yaparlar. Sakın kaldırılacak diye dusunup calismamazlik yapma.

Sizce TEOG-LGS gibi orta sınavdan zor sınava geçiş gibi bir şey mi olur yoksa şu an adı bilinen ODTÜ, İTÜ gibi üniversiteler aynı özel gibi paralı mı olur?
Sınavin zor soruldugu seneler de oluyor, kolay soruldugu senelerde. 2022'de sinav zor mu olacak kolay mi olacak diye simdiden niye dusunuyorsun? Sen ortalamani yuksek tutmaya bak. ODTÜ ve İTÜ devlet universitesi. Neden parali olsun ki?

Bir de bildiğim kadarıyla 2023'de üniversite sınavı olursa gözetmen olmadan yapılacağı konusunda bir söylenti duydum tam emin olmasam da.
Neden gözetmen olmadan sinav yapsinlar? Çok saçma bir soylenti.

TEOG 3 sene girilen bir sınav değil miydi? Kurs, dershane ihtiyacı azalsın; sınav stresi azalsın diye kaldırıldı diye biliyorum. Üniversite sınavının kalkacağını hiç sanmıyorum hele ki devlet okullarının paralı olması ihtimali imkansız diyebilirim.

TEOG 3 sene girilen bir sınav değil miydi? Kurs, dershane ihtiyacı azalsın; sınav stresi azalsın diye kaldırıldı diye biliyorum. Üniversite sınavının kalkacağını hiç sanmıyorum hele ki devlet okullarının paralı olması ihtimali imkansız diyebilirim.
Geçen sene kaldırıldı.

Merkezi sınav kalkabilir. Bazı ülkelerdeki gibi lise transkriptin, referans mektubun ile her üniversiteye ayrı ayrı başvurur ve üniversitenin belirlediği sınav mülakat gibi şeylerle öğrenci olursun. Adam kayırma torpil vb şeylerin en az olduğu sistem merkezi sınav sistemidir. Eğer çok paran yoksa dua et ki sınav kalkmasın. Dersaneler kapatılınca nasıl özel okul fiyatları anlamsız bir şekilde arttı ise sınav kalkınca da üniversite okuma maliyeti o denli artar.

Bazı ülkelerdeki gibi lise transkriptin, referans mektubun ile her üniversiteye ayrı ayrı başvurur ve üniversitenin belirlediği sınav mülakat gibi şeylerle öğrenci olursun.
Örneğin Japonya. Fakat dediğiniz gibi orada da üniversite okumak için bir miktar para gerekli. Ayrıca o sistem Türkiye'de uygulanırsa adam kayırma ve torpil tavan yapar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı