Yiit.kyenin
Hectopat
Daha fazla
Araba degistirecegim ve motor performansina onem veren biriyim. Segment olarak cla, daha alt segment biliyorum fakat performanslarina bakinca 0-100leri 3 arabanin da hemen hemen ayni. Ve tabii ki her sitede farkli deger yaziyor kimisinde 8.3sn kimisinde 8.1sn ama genel tabloya baktigimizda cok bir fark goremedim ben. Halk arasinda Mercedes'in Renault motoru kotu olarak goruluyor buna karsin 1.3 Renault motorlu Cla'nin 1.6 motorlu kendinden daha ust segment BMW'lerden asagi kalir yani yok gibi. Beygir gucleri BMW'ler daha onde fakat videolar da izledim 100-200 ve 150-200 surelerinde cla 1-2 saniye daha iyiydi. Videolarin cekildigi ortam sartlari da buna bir etken olmus olabilir bilmiyorum fakat internetten baktigimda da tablo cok farkli değildi. Ekstra olarak clanin fiyati cok daha ucuz. Farkli forumlarda bu arabalar hakkinda yazilar yazilmis 320inin birçok konuda cladan daha iyi oldugunu soylemisler eger kastedilen fark motor tarafindaysa fark yok gibi gozukuyor. Ekonomik olarak mevcut durumda mantikli hareket etmek istiyorum dedigim gibi hiz seven birisiyim ve bu kadar fiyat farki varken hiz konusunda fark olmamasi beni sasirtti. Arabalardan cok anlayan birisi degilim bu yuzden bu yaziyi yaziyorum. Bu fiyat farki neden kaynaklaniyor 320i’nin fiyat bandi 3M ye dayanmis durumda 520i deseniz cok daha fazla.
Aydinlatirsaniz sevinirim.
Aydinlatirsaniz sevinirim.