2023 Genel Sağlık Sigortası (GSS) hakkında ne düşünüyorsunuz?

241046

Hectopat
Katılım
24 Aralık 2018
Mesajlar
3.251
Makaleler
6
Çözümler
5
Merhaba arkadaşlar. Birçoğunuzun bildiği üzere, sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için, devletin zorunlu olarak aldığı bir prim var. Bu prim bu yıl 300 TL'ye ulaştı. İşsiz insanların bu parayı vermesi çok ama çok zor. Hele ki bu enflasyon ortamında, giderlerin inanılmaz arttığı bu devirde. 18 yaşını bitirmiş tüm gençler bu sisteme katılıyor ve işsizse eğer bunu her ay ödemek zorunda bırakılıyor. Ödenmeyen aylarsa katlanarak büyük borçlar haline geliyor. Vergilerimizin saçma sapan vakıflara, derneklere, cemaatlere, yap-işlet-devret yoluyla garanti ödemeli inşaat firmalarına yaptırılan hastanelere vs. mültecilere harcandığını düşününce de cidden sinirlenmemek elde değil. Bu konudaki görüşlerinizi almak istiyorum.
 
Hasta olduğunda tonla para vermek yerine böyle bir sağlık sistemine sahip olmak bence daha iyi.

Fiyatına pek bir şey diyemeyeceğim. Yeri geldiğinde 1-2 saat sürebilen apandisit ameliyatı geçen yıl 2000 liradan ucuzdu. SGK'ye yapılan yansıma bu şekilde. Gecelik yatış, 2 serum vb. o parayı geçecek utanmasa. O kadar ucuza imkanı yok o çark dönmez. Bir yerlerde bir şeyler dönüyor. Benim yapabileceğim bir şey yok. Halimden memnunum ben.

Ama acile gidildiğinde senin sigortan yok kadar aptalca bir şey duymadığımı da belirtmeden geçemeyeceğim. Hem de devlet hastanesi.
 
Devletin görevi, vatandaşlarının işsiz zor zamanlarında ona destek olmaktır. Sosyal devlet dediğimiz şeyin gereği budur. Çağdaş ülkelerde işsiz kalan, temelli veya geçici süre çalışamayacak durumda olan kişilere temel sağlık hizmeti ücretsiz sunulur. Türkiye, OECD ülkeleri içerisinde hayatın en zor olduğu ülkelerden biri. İşsizlik ve hayat pahalılığı en temel problemlerden. İş güvencesi de yine son sıralarda.

Okulunu yeni bitirmiş hayata atılmaya hazırlanan gençleri borçla tanıştırmak veya tenceresinde kaynatacak şeyin derdinde, kirası, faturasını dert edinen işsizleri ilaveten borçlandırmak sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmadığı gibi vicdani de değildir.

Hele milyonlarca sığınmacıya sağlık hizmeti ücretsiz verilirken, sağlık hizmeti alabilmesi için Türk gençlerinin ve işsizlerinin borçlandırılması rezaletin daniskasıdır.

Nasıl fakirlerden alınan vergilerle, parasını KKM'ye yatıran zenginlerin faiz ve döviz farkı ödeniyorsa; sosyal güvenlik kurumunun zararını işsiz genç ve yetişkinlerle ödeterek düşürmeye çalışıyorlar.
 
Son düzenleme:
İşi olmayandan her ay para almak sadece bizimkilerin aklına gelirdi zaten. Burada çözüm ya o insana iş bulacaksın yada para almayacaksın. Vergi sistemi komple sorunlu zaten bana kalırsa zengin daha fazla vergi vermeli. 300 lira az buz para değil senede 3600 lira yapıyor ki bu sadece GSS için geçerli diğer geçim masraflarını saymıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı