2023 için mezuna kalınmalı mı?

Melih Polat

Hectopat
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi günler. Bu sene mezuna kalmayı düşünüyorum ama onun öncesinde neden mezuna kalmayı düşünüyorum, kalmakta haklı mıyım onu belirtirseniz sevinirim.

Öncelikle seneye başlarken bir hedefim yoktu. Sınav sonucunda göre bakarız diyordum. Şu an için hedefim var ama tutmayacak gibi. Daha sonrasında ise son sene için beni özele yazdırdılar, ismini vermeyeyim çok rezalet bir okuldu. Eylül ayında aileme baskı yaptım açığa geçmek için ama geçemedim. Ocak ayına kadar baskı yaptım ve daha sonrasında okulla konuşarak okula gitmedim sadece sınavlara gittim ama nereden baksak 4-5 ay gibi bir süreç heba oldu diyebiliriz. O süre içerisinde 1 ay kadar süre neredeyse hiç çalışmadım. Bazı sebeplerden ötürü depresyona girdim diyebilirim ve kendimce en önemli mezun kalma sebeplerimden iki tanesi planlama hatası ve erteleme hastalığı (bunu açıklamama gerek yoktur herhalde).

Planlama olarak TYT'ye çok geniş bir zaman dilimi ayırmama rağmen fizik yapamadım doğru düzgün, matematik keza öyle, Türkçe ve diğerlerinde fazla bir sorunum yok. Düşünün TYT fizik nisanın başı gibi bitiyor o da optik ve dalgalar hariç yarım yamalak. TYT kimya keza şubatın başında bitirdim ve böyle olunca AYT kısmına fazla yüklenemedim. Sınava AYT kimyanın elektrik kısmına kadar bitirip girdim. Organik bitirmedim. AYT fizikte elektrik ve manyetizma kısmına kadar bitirip girdim biyoloji ve matematikte son konularu biraz yarım da olsa bitirip girdim diyebilirim. Kontrol ettiğim kadarıyla konuşmamım sonuna 2022 YKS netlerimi yazarım. Nedenlerim bunlardı.

Konuşmamım başında dediğim gibi bir hedefim yoktu ama şu an için ne okumam gerektiğini araştırıp buldum. Bunun sonucuna göre bilgisayar mühendisliği istiyorum ve hedefim büyük üniversitelerde okumak öncelikle. Olmazsa orta seviye üniversite de tercih edebilirim ama büyük üniversite kazanacak potansiyelimin olduğuna inanıyorum. Bunu bu sene yaptığım netlere bakarak yorumlarsanız sevinirim.

Bu üniversiteler şunlar: ODTÜ, İTÜ, Hacettepe, Gazi, Dokuz Eylül, Ege, Marmara, Ankara.

Seneye daha iyi yapacağıma inanıyorum ve hiçbir şekilde motivasyon düşüklüğü yok ama aklımda tek bir soru işareti var. Sınav sistemi değişir mi bu sene? O yönden kaygım var yorumlarsanız sevinirim teşekkürler.

TYT netlerim (bazı sebeplerden ötürü 20 dk erken çıktım):
  • Türkçe 29 doğru 2 yanlış.
  • Sosyal 6 doğru 5 yanlış.
  • Matematik 7 doğru 2 yanlış.
  • Fen 14 doğru 3 yanlış.

AYT netlerim:
  • Matematik 21 doğru 1 yanlış.
  • Fen 19 doğru 8 yanlış.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mezuna kalmak başlı başına bir sıkıntı zaten. Günümüzde iyi bir üniversiteden mezun olmak sadece iş hayatına atılma olayını biraz daha kolaylaştırıyor.

Ayrıca YKS2022 ve YKS2023'ün politik, siyasi açılardan sınavın zorluğu vs.. her türlü farklılık gösterebilir diye düşünüyorum. Bu sene barajlar kalktı, gitmek isteyen birkaç net yapan her aday üniye yerleşicek muhtemelen.

Özetle= (popüler isimli bir üni= daha hızlı iş bulma)

Bilgisayar Müh. istediğin üniversite olmuyorsa, ortalama üniye git. Bu bölümü okuyan yaşça büyük insanların yazılarını oku. Bireysel şekilde kendini geliştirmen şart zaten. En önemli husus bu. Okula bağlı değilsin yani.

Herkesin bu süre içinde unuttuğu bir durum daha var;
TORPİL, TORPİL, TORPİL

Zengin isen bu tür sıkıntılar başına gelmez
 
Mezuna kalmak başlı başına bir sıkıntı zaten. Günümüzde iyi bir üniversiteden mezun olmak sadece iş hayatına atılma olayını biraz daha kolaylaştırıyor.

Ayrıca YKS2022 ve YKS2023'ün politik, siyasi açılardan sınavın zorluğu vs. Her türlü farklılık gösterebilir diye düşünüyorum. Bu sene barajlar kalktı, gitmek isteyen birkaç net yapan her aday üniversiteye yerleşecek muhtemelen.

Özetle= (popüler isimli bir üniversite= daha hızlı iş bulma)

Bilgisayar müh. İstediğin üniversite olmuyorsa, ortalama üniversiteye git. Bu bölümü okuyan yaşça büyük insanların yazılarını oku. Bireysel şekilde kendini geliştirmen şart zaten. En önemli husus bu. Okula bağlı değilsin yani.

Herkesin bu süre içinde unuttuğu bir durum daha var;
torpil, torpil, torpil

zengin isen bu tür sıkıntılar başına gelmez

Haklısınız ama yurt dışında yaşamayı düşündüğüm için iyi bir üniversite gerekli olduğunu düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı