2023 MacBook Pro M2 Max vs. 2024 MacBook Pro M3 Pro

Atikkerim

Hectopat
Herkese iyi Sosyaller, önümüzdeki ay MacBook almak istiyorum, desktop güçlü bir PC'ye sahibim.

Ama üniversiteye gidiyorum ve ayrıca oyun geliştiriyorum ve iOS'a da yayımlamak istiyorum. Unreal Engine 5 ve Unity 6 kullanıyorum ve ayda 3-4 oyun prototipi üretiyorum.

Size 2 sorum var;

1- Pozitif teknoloji güvenilir mi? Fiyatlar gayet makul piyasaya göre (öğrenci indirimli).
2- Bu iki üründen hangisini tavsiye edersiniz?

2024 MacBook daha güncel cihaz diye cazip geliyor. Daha parlak ekran, DDR5 RAM ve biraz daha iyi pil ömrü ve 16 inç olması.

2023 MacBook kağıt üstünden bütün teknik detaylarda önde.

Not: Maksimum bütçem bu ürünlere yetiyor, daha cazip biraz daha ucuz ürünleri de değerlendirebilirim.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu fiyat bandında ne alsan zaten her türlü ömür boyu kullanırsın 2. olanı al geç.

Evet farkındayım ama 18 GB RAM ve 32 GB RAM farkı var ve bu ciddi bir fark çünkü kendi desktopum 32 GB ve genelde 19-20'sini kullanıyorum. Dediğin gibi her türlü 7-8 sene gidebilecek PC ikisi de ama o fiyatlara çıkmışken almışken en iyisini alayım sonra "acaba?" demeyeyim istiyorum Apple cimri bir firma özellikle PC de.

Evet farkındayım ama 18 GB RAM ve 32 GB RAM farkı var ve bu ciddi bir fark çünkü kendi desktopum 32 GB ve genelde 19-20'sini kullanıyorum. Dediğin gibi her türlü 7-8 sene gidebilecek PC ikisi de ama o fiyatlara çıkmışken almışken en iyisini alayım sonra "acaba?" demeyeyim istiyorum Apple cimri bir firma özellikle PC de.

Paran varsa bence en iyisini al biri 5 sene dayanırsa diğeri 8 sene dayanır. Ayrıca Türkiye'de paran her geçen gün eriyor.

Paran varsa bence en iyisini al biri 5 sene dayanırsa diğeri 8 sene dayanır. Ayrıca Türkiye'de paran her geçen gün eriyor.

Evet bu yüzden hemen alacağım Apple'ın 4/4'lük modelleri aşırı pahalı bu yüzden hep böyle arada bıraktırıyorlar.

Bir de pozitif teknoloji güvenilir mi? Yenilenmiş ürün falan değildir herhalde çünkü öğrenci indirimi ile rakamlar ciddi düşüyor. Ve niye Apple kendi sitesinde böyle bir şey yapmıyor bir bilgin var mı?

Son düzenleme:
Bir de pozitif teknoloji güvenilir mi? Yenilenmiş ürün falan değildir herhalde çünkü öğrenci indirimi ile rakamlar ciddi düşüyor. Ve niye Apple kendi sitesinde böyle bir şey yapmıyor bir bilgin var mı?

Technopat'ta bulunuyorlar sanırım buradaki konuya cevap yazmışlar.
Detaylı bilgi için: [email protected] mail de atabilirsin.

Üretici bilgilerine Garanti Süresi 2 Yıl Apple Türkiye yazmışlar​

Technopat'ta bulunuyorlar sanırım buradaki konuya cevap yazmışlar.
Detaylı bilgi için: [email protected] mail de atabilirsin.

Üretici bilgilerine Garanti Süresi 2 Yıl Apple Türkiye yazmışlar​

tamamdır teşekkür ederim

Herkese iyi Sosyaller, önümüzdeki ay MacBook almak istiyorum, desktop güçlü bir PC'ye sahibim.

Ama üniversiteye gidiyorum ve ayrıca oyun geliştiriyorum ve IOS'a da yayımlamak istiyorum. Unreal Engine 5 ve Unity 6 kullanıyorum ve ayda 3-4 oyun prototipi üretiyorum.

Size 2 sorum var;

1- Pozitif teknoloji güvenilir mi? Fiyatlar gayet makul piyasaya göre (öğrenci indirimli).
2- Bu iki üründen hangisini tavsiye edersiniz?

2024 MacBook daha güncel cihaz diye cazip geliyor. Daha parlak ekran, DDR5 RAM ve biraz daha iyi pil ömrü ve 16 inç olması.

2023 MacBook kağıt üstünden bütün teknik detaylarda önde.

Not: Maksimum bütçem bu ürünlere yetiyor, daha cazip biraz daha ucuz ürünleri de değerlendirebilirim.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

1-Güvenilir en azından benim için teknik servis ve ürün alışverişi yaptım. Hatta aldığım ürünün Touch ID'sinde sıkıntı vardı. Kısa süre içerisinde değişim yaptılar.
2-Hali hazırda belirttiğiniz M3 Pro'nun 14 inç olanını kullanıyorum. Eğer dediğiniz 2 seçenekten birini seçecek olsam M2 Max seçerdim gibi. GPU tarafında daha güçlü ve dediğiniz gibi RAM farkı ciddi yüksek. Hem GPU Hem RAM tarafı sizin işiniz için ciddi fark yaratır gibi duruyor.

1-güvenilir en azından benim için teknik servis ve ürün alışverişi yaptım. Hatta aldığım ürünün Touch ID'sinde sıkıntı vardı. Kısa süre içerisinde değişim yaptılar.
2-halihazırda belirttiğiniz M3 Pro'nun 14 inç olanını kullanıyorum. Eğer dediğiniz 2 seçenekten birini seçecek olsam M.2 Max seçerdim gibi. GPU tarafında daha güçlü ve dediğiniz gibi RAM farkı ciddi yüksek. Hem GPU hem RAM tarafı sizin işiniz için ciddi fark yaratır gibi duruyor.

M.2 Max almaya karar verdim ama ürün kaldırılmış gerçekten çok iyi fiyat/performans seviyesindeydi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı