2023 Yılına Girerken Ülkemizde İnternet Ne Durumda?

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.423
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
İnternet Ne Durumda

2022 senesini geride bırakırken, Türkiye’deki internet kullanımına yakından baktık. Hemen her türden cihazın “akıllı ve bağlantılı” hale gelmeye başlamasıyla birlikte, internet erişimi bu yüzyılın en temel ihtiyaçlarından biri haline geldi. Günümüzde en azından akıllı bir telefon kullanmadan ekonomik ve sosyal işleyişin içine katılmak mümkün olamıyor. Peki durum bu haldeyken, 2022 sonu itibariyle ülkemizdeki internet erişimi […]

Devamı: 2023 Yılına Girerken Ülkemizde İnternet Ne Durumda?
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Hız testini merak eden kullanıyor. Çiftçi Ahmet kullanmıyor. Gerçekçi değerler değil bunlar. Ülkedeki internet tek kelimeyle leş durumda.

İsterse Hakkari'ye gigabit fiber götürülsün. Bakırköy-Kadıköy-Şişli üçgeninde her yerde fiberi geçtim, daha VDSL bile yokken oralara göre dağ başı olan yere fiber götürsen neye yarar? Yanlış okumuyorsam BTK verisine göre ülkenin %80'i 35 Mbps altı kullanıyor. Önce düzeltilmesi gereken bu. Sonra da insani değerlerin fiyatları gelir. Fibere 3-5 kişinin ulaşmasının bu kadar övülmesini anlamıyorum.
 
Ülkedeki internet kötü durumda, hız ve ping testlerini bu durumda önemsemeye gerek yok.
Fibere ve yüksek hıza 3-5 kişi ulaşıyor, fiber altyapı ve paket fiyatları rezil durumda, yüksek gecikme ve bağlantı problemlerinden bahsetmeye gerek bile yok.

İşin şaka gibi olan bir tarafı ise yükleme değerlerinin önemsenmemesi, ne şekilde kim kılıf uydurdu ki buna?
 
İşte 2023 yılı: Türk Telekom
 

Dosya Ekleri

  • 2023.jpg
    2023.jpg
    46,2 KB · Görüntüleme: 72
Yillarca bu ulkede ulastirma ve haberlesme bakani olarak gorev almis birisinin sadece 300 bin km fiber altyapi calismasi yapmis olmasi aslinda durumu ozetliyor. Uzerine kendi partilerinden olmayan belediyelere altyapi icin kazim izni vermiyor BTK :D Internetin bile siyasi ranta donustugu yerde cok bir sey beklememek lazim.
 
Türkiye'de internetin gelişmesi ancak inovatif firmaların sektöre girmesiyle olur. TurkNet gibi. Bu tip işletmeler yer aldıkça ülke ancak gelişecektir. Yoksa iş hükûmete ya da BTK'ya kalırsa bu iş yaş.
 

Geri
Yukarı