İnceleme 2023 yılında iPhone 7 Plus hala kullanılır mı?

Merhaba okurlar, bu incelememin umuyorum size faydası olacaktır. Kasım ayında yakın akrabamın eski telefonu olan iPhone 7 Plus'u 3 yıldır kullandığım Samsung A31'den sonra kullanmaya başladım eski telefonumun hiçbir sıkıntısı yoktu ancak kamerası çok kötüydü ve yavaşlamıştı ben eski bir iPhone kullanıcısıyım bu yüzden telefonun eski olmasına rağmen A31'den iyi olacağını biliyordum.

Görünüş ve Telefon sürümü
Telefonum “gold” renk ve gerçekten eski tasarım olmasına rağmen çok premium bir hissiyatı var elde tutuş hissi vesaire çok güzel görünüş olarak da günümüz orta sınıf androidlerinden iyi olduğunu düşünüyorum. Benim telefonum en fazla iOS 15.8 sürümünü kullanabiliyor bu gerçekten eksi bir durum günümüz çoğu uygulamasını indirebiliyor ancak yine de isterseniz yüklenmeyen uygulamaların çözümü de bulunmuş durumda araştırırsanız görebilirsiniz.
Kamera ve Hafıza
Telefonun kamerası gerçekten yılına göre ve günümüz amiral gemisi olmayan Android telefonların kameralarına göre çok üst seviyede Apple bu kamera işinde gerçekten çok başarılı. 2016 yılında çıkan bir telefon olmasına rağmen normal sosyal medya kullanan insanlara gayet yeterli bir deneyim sunuyor. Güzel ışık olan bir yerde işinizi son derece görecektir düşük ışıklı mekanlarda ise biraz üzse de çok büyük bir problem olduğunu düşünmüyorum. Hafıza konusuna gelirsek benim telefonum 128 GB benim için gayet yeterli telefonun 32 GB olan modelleri de piyasada çok fazla ancak tavsiye etmem. Alacaksanız en az 64 GB modelini almalısınız.
Telefonun akıcılığı ve Sosyal Medya
Telefonun akıcılığı gerçekten beni mest etti. Arayüzü o kadar hızlı ki günümüz orta sınıf Android'lerine taş çıkartır. Kaymak gibi akıyor arayüzümüz. Uygulamalar arası geçiş çok hızlı. Instagram'ı ortalama 3-4 sn içinde açıyor en fazla ve uygulamada gezinirken de son derece hızlı olduğunu düşünüyorum kasma donma vesaire fazla yaşamadım. Şöyle bir problemim oldu ve ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorum; arada bir Instagram'da Reels izlerken video geç geliyor ses önce geliyor yani video sanki 0.5X e alınmış gibi yavaşlıyor ancak ses normal devam ediyor bu durum aşırı rahatsız edici uygulamayı kapatıp açınca düzeliyor ancak kalıcı çözümünü bulamadım sadece Instagram'da Reels izlerken bu durum yaşanıyor. Telefondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum bu problemi yaşayabilirsiniz aklınızda bulunsun. YouTube, X, TikTok gibi uygulamaları da akıcı şekilde çalıştırıyor beni gayet memnun etti.

Pil ve Oyun Performansı
Benim telefonumun pili değiştirilmiş önceki sahibi tarafından pil sağlığım %100 olmasına rağmen pil performansı gerçekten çok kötü ve üzücü normal bir kullanımda oyun oynamadan sosyal medya ve video izleme ile aralıksız en fazla 5-5.5 saat gidiyor ve günün yarısı şarjda geçiyor ben eski telefonumun Samsung'un hızlı şarj bataryasını kullanıyorum ve gerçekten yavaş şarj oluyor 5-6 saatte 100 oluyor tabii Apple'nin yeni 20W şarj aletini kullanırsanız bu süre 2-2.5 saate kadar düşüyor. Oyun performansı konusunda ise gerçekten günümüz orta segment telefonları kadar iyi olduğunu düşünüyorum ben Wild Rift vesaire oynuyorum gayet akıcı bir şekilde oynatıyor ama ısınınca kasmalar droplar başlıyor yaklaşık 2-3 el oynayabiliyosunuz kasmadan donmadan. Ki oyun oynarken şarjı emiyor bildiğiniz. Bu anlamda biraz sıkıntılı bir durum.

Sonuç
iPhone 7 Plus benim görüşüm 2023 yılında kullanılabilir. Normal bir kullanıcının işlerini fazlasıyla gördüğünü düşünüyorum. Gerek kamerası gerek akıcılığı yönünden mükemmel bir telefon yaklaşık 2-3 sene daha bu şekilde gideceğini düşünüyorum.
 
Hocam s serileri bence 5 yıl falan sonra değiştirilmesi gerekiyor fakat IPhone'larda 8 yıla kadar çıkabilir günlük işler için ben hiç iPhone kullanmadım fakat bende 8 tercih ederdim.

5 sene bir telefon kullanmak için ideal zaten. Bende S9'u 5 sene kullandım. iPhone 8'de maximum 4 5 yılda eskiyecektir.
 
A54'e taş falan çıkaramaz abartıyorsunuz. Günümüzdeki bir çok orta segment telefondan daha iyi buna katılıyorum ancak ikinci elde iPhone 7 plus yerine s9 gibi telefonlar bulunurken iPhone 7 plus alınmamalı.
7 Plus hangi konularda A54'ten üstün?



Apple her zaman amiral gemisi, o yüzden kıyas edecekseniz amiral gemileri ile edin.



Çünkü S7 kullanan adam değiştirmek istediğinde yapabiliyor. iPhone kullanan "Ya iPhone alırım ya da almam" kafasına girdiği için elindekiyle kalıyor.
İnceleme videolarını izlerseniz İphone 7 Plus ile A54’ün birçok noktada başa baş gittiğini kimi uygulamada 7 Plus’un kimi uygulamada A54’ün önde olduğunu ve hatta kamerada iphonenin fark attığını göreceksiniz. Bu telefonlar arasında 7 Sene fark var. Mantıken iyi bir telefonun 7 sene önceki bir telefonla kıyaslanmasında basbaya fark atması lazım Samsung A54 7 senelik bir telefonla başa baş gidiyor hatta bazı noktalarda geride kalıyor.

Amiral gemileriyle kıyaslaman gerek demişsiniz Applenin 7 Plusu amiral gemisi olarak çıkardığı dönemde Samsungun Amiral Gemisi Samsung S7 ve S7 Edge modelleriydi isterseniz günümüzde karşılaştırabilirsiniz. Sonuç 2023 de çıkan telefonla başa baş giden İphone 7 Plus büyük fark atacaktır. Mademki dönemsel amiral gemilerini kıyaslıyoruz sonuç bu. Ben A54 ile kıyaslarken aralarında 7 sene fark olduğunu göz önünde bulundurarak yorum yaptım sizin de bu konuya dikkat etmenizi isterim.

S7 Kullanan adam değiştirmek istediğinde değiştirebiliyor çok saçma bir mantık. Android telefonlar maksimum 2 sene sonra yavaşlamaya kasmaya donmaya başladığı için telefonlarını değiştirmeye başlıyor kullanıcılar. İphone kullanan adam zaten elindeki 14 ü satıp üstüne ufak bi mebla koyup 15 e geçebilir Değiştirmek istediğinde bi önceki İphonede takılı kalmaz. Bu çok zor bi durum değil
 
İnceleme videolarını izlerseniz iPhone 7 Plus ile A54'ün birçok noktada başa baş gittiğini kimi uygulamada 7 Plus'un kimi uygulamada A54'ün önde olduğunu ve hatta kamerada IPhone'nin fark attığını göreceksiniz. Bu telefonlar arasında 7 sene fark var. Mantıken iyi bir telefonun 7 sene önceki bir telefonla kıyaslanmasında basbaya fark atması lazım Samsung A54 7 senelik bir telefonla başa baş gidiyor hatta bazı noktalarda geride kalıyor.

Amiral gemileriyle kıyaslaman gerek demişsiniz Apple'nin 7 Plus'u amiral gemisi olarak çıkardığı dönemde Samsung'un amiral gemisi Samsung S7 ve S7 Edge modelleriydi isterseniz günümüzde karşılaştırabilirsiniz. Sonuç 2023 de çıkan telefonla başa baş giden iPhone 7 Plus büyük fark atacaktır. Mademki dönemsel amiral gemilerini kıyaslıyoruz sonuç bu. Ben A54 ile kıyaslarken aralarında 7 sene fark olduğunu göz önünde bulundurarak yorum yaptım sizin de bu konuya dikkat etmenizi isterim.

S7 kullanan adam değiştirmek istediğinde değiştirebiliyor çok saçma bir mantık. Android telefonlar maksimum 2 sene sonra yavaşlamaya kasmaya donmaya başladığı için telefonlarını değiştirmeye başlıyor kullanıcılar. iPhone kullanan adam zaten elindeki 14'ü satıp üstüne ufak bir meblağ koyup 15'e geçebilir değiştirmek istediğinde bir önceki IPhone'da takılı kalmaz. Bu çok zor bir durum değil.

Saçmalıyorsunuz. Hiçbir konuda iPhone 7 öne falan geçmiyor. Sadece fanboy iç güdülerinizle yorum yapıyorsunuz. Her konuda a 54 çok daha iyidir. S7 ile kıyaslayın kıyaslayacaksınız. Android'ler 2 yıl sonra çöp oluyor demissiniz 5 yıl S9 kullandım hiç de çöp olmadı.
 
Saçmalıyorsunuz. Hiçbir konuda iPhone 7 öne falan geçmiyor. Sadece fanboy iç güdülerinizle yorum yapıyorsunuz. Her konuda a 54 çok daha iyidir. S7 ile kıyaslayın kıyaslayacaksınız. Android'ler 2 yıl sonra çöp oluyor demissiniz 5 yıl S9 kullandım hiç de çöp olmadı.
Test videolarını izleyin diyorum hala saçmalamaktan bahsediyorsunuz. 😃 Asıl fanboyluk sizin yaptığınız, Bahsettiğiniz telefonun 7 senelik bir telefonla kıyaslanması bile kötü bir durum. Kıyas videosunu Buradan izleyebilirsiniz hangi taraflarda öne çıktığını görebilirsiniz android fanboyluğu yapmaya gerek yok🙂
 
Test videolarını izleyin diyorum hala saçmalamaktan bahsediyorsunuz. 😃 Asıl fanboyluk sizin yaptığınız, Bahsettiğiniz telefonun 7 senelik bir telefonla kıyaslanması bile kötü bir durum. Kıyas videosunu buradan izleyebilirsiniz hangi taraflarda öne çıktığını görebilirsiniz android fanboyluğu yapmaya gerek yok🙂
Bakın ekran olarak a 54 önde işlemci olarak a 54 önde güncellik olarak yine a 54 önde batarya olarak yine a 54 önde. Bana hangi konuda neden öne geçtiğini söyleyin. Video izle demeyin. Hangi özelliği ile geçiyor iPhone 7?
 
Bakın ekran olarak a 54 önde işlemci olarak a 54 önde güncellik olarak yine a 54 önde batarya olarak yine a 54 önde. Bana hangi konuda neden öne geçtiğini söyleyin. Video izle demeyin. Hangi özelliği ile geçiyor iPhone 7?
Bahsettiğiniz konularda önde olması gayet doğal bi kere aralarındaki yaş farkından dolayı. Videoyu izlememenizin tek sebebi kendinize yedirememeniz😃 İphone 7 Plus Kamerasıyla, arayüz kullanışlılığıyla,akıcılığıyla,sosyal medyadaki optimizasyonuyla, Yaşına göre oyun performansıyla birçok android telefondan üsttedir yaşına rağmen diyorum bakın burada konu bir telefonun 2016 yılında diğer telefonun 2023 yılında çıkmasından bahsediyorum
 
Bahsettiğiniz konularda önde olması gayet doğal bi kere aralarındaki yaş farkından dolayı. Videoyu izlememenizin tek sebebi kendinize yedirememeniz😃 İphone 7 Plus Kamerasıyla, arayüz kullanışlılığıyla,akıcılığıyla,sosyal medyadaki optimizasyonuyla, Yaşına göre oyun performansıyla birçok android telefondan üsttedir yaşına rağmen diyorum bakın burada konu bir telefonun 2016 yılında diğer telefonun 2023 yılında çıkmasından bahsediyorum
Ne alakası var yedirememekle? Kendiniz söyleyemiyormusunuz neden önde olduğunu? Oyun performansı ile nasıl daha önde iPhone 7? Yaşından dolayı tabii ki daha önde a54 bende yaşından bahsediyorum zaten. Bataryası kötü ekranı kötü neden eski bir telefon çünkü. A54 yeni nesil bir telefon olduğu için de iPhone 7den bir çok konuda daha iyi. iPhone 7 7 yıllık telefon ise 7 yıllık telefonlar ile karşılaştırın o zaman.
 
Bahsettiğiniz konularda önde olması gayet doğal bi kere aralarındaki yaş farkından dolayı. Videoyu izlememenizin tek sebebi kendinize yedirememeniz😃 İphone 7 Plus Kamerasıyla, arayüz kullanışlılığıyla,akıcılığıyla,sosyal medyadaki optimizasyonuyla, Yaşına göre oyun performansıyla birçok android telefondan üsttedir yaşına rağmen diyorum bakın burada konu bir telefonun 2016 yılında diğer telefonun 2023 yılında çıkmasından bahsediyorum
Siz kocamaaaaaaan bir fanboysunuz. Saygı duydum gerçekten. S7'yle kafa kafayadır maksimum iPhone 7. Neyse siz övmeye devam kullanıyorsunuz diye bu kadar saçmalamak da abartı.
 
Bahsettiğiniz konularda önde olması gayet doğal bi kere aralarındaki yaş farkından dolayı. Videoyu izlememenizin tek sebebi kendinize yedirememeniz😃 İphone 7 Plus Kamerasıyla, arayüz kullanışlılığıyla,akıcılığıyla,sosyal medyadaki optimizasyonuyla, Yaşına göre oyun performansıyla birçok android telefondan üsttedir yaşına rağmen diyorum bakın burada konu bir telefonun 2016 yılında diğer telefonun 2023 yılında çıkmasından bahsediyorum
Söylediğin şeyler tam bir zırva, dişe dokunur bir şey söyleyemiyorsun hâlâ tam Apple fanboylara yakışır süslü cümleler söylüyorsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı