2023 yılında uzaya çıkabilir miyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçesi bana çok az geldi. (Yaklaşık 5 milyon dolar.) Falcon 9 roketi geri kullanılabilir olduğu halde, bir fırlatılışı yaklaşık olarak 61 milyon dolar.
Ar-Ge'si, çalışanı, fabrikası, maaşı, izni, ıvırı zıvırı her şeyi dahil mi yoksa sadece roketin bütçesi mi?
 
Her zaman bunlara inanacak ''iyi niyetli'' insanlar çıkıyor.
İyi niyetli diyemiyorum, fanatik diyorum. Daha önce de çok fazla konuda söyledim, yönetici grubu istisnasız her zaman elindeki gücü korumak için çoğunluk olan "halkı" gütmek amaçlı o koltuklarda bulunur. Halk biraz akıllıysa farklı partilerin fanatiği olmaz, herkesin komple bir "bütün" olduğunu kabul edip yönetici grubuna karşı kenetlenir. Medeni olarak gelişmiş ülkelerle bizim gibi ülkelerin arasındaki fark da bu, tüm tarafların güdülmeye çalışılan bir topluluk olduğunun farkında olan milletler yöneticilere karşı birlikte dururlar.

Partilerin fanatiği olanlar ise (ideolojisi önemsiz) yine kendisi gibi "halktan" olan birine karşı eninde sonunda kendilerini de gütmeye çalışan güç odaklarını savunmaya hatta kendi halkından olan insanlara karşı nefret beslemeye başlıyorlar. O kadar ahmakça bir şey ki bunun farkına vardığımdan beri toplum olarak nasıl bu kadar fanatizm zehirlenmesine kendimizi kaptırdığımızı anlayamıyorum.

Hangi tarafı desteklerlerse desteklesinler fark etmez, oyu kapan yöneticiler için halkın ve dolayısıyla hiçbirimizin bir değeri yok! Desteklediğin taraf için kendi halkına düşman olursan eninde sonunda bu bölünme işlemi tamamlanıp yöneticiler hedefteki eşiğe ulaştıkları anda savunan tarafı da ezecekler. Binlerce yıldır olan bir kural, yüzlerce örneği oldu tarihte ama insanlar hâlâ bunun farkında bile olmadan kendisinden olan ve kenetlenmesi gereken insanlara karşı fanatizm üzerinden nefret besleyip sıranın kendilerine de gelmesini sağlıyorlar.
 
Arkadaşlar bana gelen resmi verilere göre SpaceX Falcon 10'un tasarımını ve üretimini Bursa Tofaş fabrikasında yapacakmış. Herkese yayalım lütfen.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı