Ortalama 2 yıl ömrü vardır desteği kesilen Windows'ların.
Örnek: Windows 7'nin uzatılmış desteği 2020'de bitmesine rağmen, 2022'nin son aylarına kadar program desteği sıkıntısı yaşamadı.
Bundan yola çıkarak da diyebiliriz ki 8.1 de 2025'in son çeyreğine kadar bence kullanımda kalabilir. LTSC LTSB gibi şirketler için düzenlenmiş sürümleri illa kişisel kullanımda kullanacağım diyorsanız buyurun kullanın. Ama bence Atlas kullansanız daha iyi. Hem Windows 10 tabanlıdır yani program desteği sıkıntısı çekmezsiniz, hem de orijinal Windows 10'un neredeyse yarısı kadar kaynak tüketimine sahiptir.
Endişe duyanlar için şu soruyu sormak istiyorum: Tamamen ticari amaçla kurulmuş bir şirketin hizmetlerine mi yoksa tamamen kullanıcıya dönük hizmet sunmayı amaçlayan, Windows'un sadece çekirdeğini almış ve bağışlarla hizmetini sürdürene mi?
Destek konusuna da çok takılmayın. Senelerdir bir kere olsun virüsten başım ağrımadı. Hiç antivirüs de kullanmıyorum para da vermedim. 2009'dan beri çeşitli bilgisayarlarda Windows 7 kullanmaktayım. Sıkıntı yaşayanlar biraz da kendi kullanımlarını eleştirsinler. Sistemim, çoğu oyunlarım, çoğu programlarım 2009'dan beri korsandır. Sıkıntı yaşadığım bir zaman hatırlamıyorum.
Benim favori işletim sistemidir Windows 8.1. Ama artık eski bir işletim sistemi sayılıyor. Birçok program desteği çeker. Oyun için kullanacaksanız Windows 10 Pro öneririm. Ama öyle internette takılır, haber okur, forum bakarım diyorsanız 8.1 ideal.Merhaba, sizce Windows 8.1 2023 yılında kullanılır mı?
Merhaba, sizce Windows 8.1 2023 yılında kullanılır mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.