2023 Yılında Windows 8.1 mi yoksa Windows 7 mi?

Hocam sizin BIOS ekranını atar mısınız?
Hocam şu anda atamam ancak benim anakartın bıos ekranı şöyle:
(Temsili Resim)

Yani benim önerim o yönde sen yine de daha sağlam bir karar vereyim diyorsan araştır soruşturmaya devam et :) şahsi önerim 8.1

Sağ olun cevap için...
Şu anlık Windows 7 Pro SP1 düşünüyordum ancak herkes 8.1 dediği için 8.1 kuracağım...

Dosya Ekleri

• bios ana ekran.jpg
    bios ana ekran.jpg
    130,3 KB · Görüntüleme: 44
Bilgisayarında TPM olup olmamasının bir önemi yok ki Windows 11'i indir Kendi sitesinden orijinal halini rufus ile onu flash belleğe aktar ve daha sonrasında da formatla hızlı açılıp açılmaması bilgisayarın da ssd olup olmaması ile alakalı yoksa bende de var 13 yıllık bilgisayar ve çok rahat kullanıyorum win11'i

Bilgisayarında TPM olup olmamasının bir önemi yok ki Windows 11'i indir Kendi sitesinden orijinal halini Rufus ile onu flash belleğe aktar ve daha sonrasında da formatla hızlı açılıp açılmaması bilgisayarın da SSD olup olmaması ile alakalı yoksa bende de var 13 yıllık bilgisayar ve çok rahat kullanıyorum Windows 11'i

Hocam ekstardan benim bilgisayarda i3 işlemci ve 1GB 32 Bit ekran kartı var...

Ben hâla 7 kullanıyorum. Şahsi fikrim, 8.1 güzel işletim sistemidir ve öneririm. Artık 7'i o kadar çok kullanan yok ki de zaten desteğinin kesilmesiyle azalan kullanıcı sayısı da azaldı ancak 7'de RAM kullanımı ve işlemci kullanımı 8.1'e göre azdır. Senin bilgisayarda kullanacağın uygulamalara bağlı olarak 7 veya 8.1 kullanabilirsin. Vaktin varsa iki işletim sisteminde performans testi yapabilirsin. Eğer vaktin yoksa veyahut işletim sisteminin güncel olmasını istiyorsan 8.1 kur.

Bilgisayarında TPM olup olmamasının bir önemi yok ki Windows 11'i indir kendi sitesinden orijinal halini Rufus ile onu flash belleğe aktar ve daha sonrasında da formatla hızlı açılıp açılmaması bilgisayarın da SSD olup olmaması ile alakalı yoksa bende de var 13 yıllık bilgisayar ve çok rahat kullanıyorum Windows 11'i.

Kullanım amacı doğrultusunda ofis, dizi veya film, müzik gibi gündelik kullanımlar için Windows 11'de olur ama oyun gibi kullanım amacında Windows 11 biraz bilgisayara ağır gelecektir.

8.1 daha iyi olur malum daha güncel 7'den. Öğrenirim, uğraşırım dersen de ayrıyeten Linux öneririm daha performanslı olur.

Ben hâla 7 kullanıyorum. Şahsi fikrim, 8.1 güzel işletim sistemidir ve öneririm. Artık 7'i o kadar çok kullanan yok ki de zaten desteğinin kesilmesiyle azalan kullanıcı sayısı da azaldı ancak 7'de RAM kullanımı ve işlemci kullanımı 8.1'e göre azdır. Senin bilgisayarda kullanacağın uygulamalara bağlı olarak 7 veya 8.1 kullanabilirsin. Vaktin varsa iki işletim sisteminde performans testi yapabilirsin. Eğer vaktin yoksa veyahut işletim sisteminin güncel olmasını istiyorsan 8.1 kur.

Hocam Windows 7 evet desteği kesildi diye biliniyor ancak Windows 7 Pro SP1 için söylüyorum hala güvenlik güncellemesi alıyor ve 2023'ün sonuna kadar alacak...
Bu arda ben sadece internette falan dolaşıyorum ayrıyeten oyun falan oynamıyorum...
O yüzden bence 8.1 daha iyi olur diye düşünüyorum ama sizin önerileriniz de önemli...

Hocam Windows 7 evet desteği kesildi diye biliniyor ancak Windows 7 Pro SP1 için söylüyorum hala güvenlik güncellemesi alıyor ve 2023'ün sonuna kadar alacak...
Bu arda ben sadece internette falan dolaşıyorum ayrıyeten oyun falan oynamıyorum...
O yüzden bence 8.1 daha iyi olur diye düşünüyorum ama sizin önerileriniz de önemli...

Dediğim gibi internette takılacaksınız 8.1 sizin sisteminiz için uygundur.

Tabii ki de Windows 8.1 de kötü bir işletim sistemi değil hatta Windows 11 ile kıyaslamasını bilmiyorum ama 7 ve 10 ile kıyaslandığınız zaman hatta buna Windows 8'de dahil en hızlı işletim sistemi seçilmişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı