2023 yılının berbat oyunları

729133

Picopat
1. Starfield
Bomboş ve cansız mekan tasarımları, boş araziden ibaret gezegenler, 20 yıllık oyundan daha kötü hissettiren mekanikler, aşırı dandik animasyonlar, çok kötü yapay zeka, diyaloglardaki cansızlık, ambiyans eksikliği, vadedilen özgürlüğün ve serbestliğin oyunda bulunmaması, sanki dopdolu bir dünyası varmış gibi adım başı yükleme ekranı çıkması... Bu oyunun bence hiç olmamış. Indie stüdyoların geliştirdiği uzay oyunlarını oynayın, bundan çok daha iyiler.

"Next gen" Starfield:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

2. Call of Duty MW III
Bu oyun hakkında bir şey dememe gerek yok, Dost Kayaoğlu'nun videosuna bakmanızı öneririm. Dost ne güzel gömmüş diyorken üstüne bir de Christopher Judge bu oyuna fena salladı Game Awards'ta :D.

3. Assassin's Creed Mirage
Oyunun dünyası inanılmaz sıkıcı, animasyonlar zaten yıllardır önceki oyunların kopyası, hikayesi kötü olduğu gibi sunmayı da becerememişler. Benim için en çok göze batan yanı NPC'lerin diyaloglarıydı. Çok cansızlar ve kurdukları diyalogların birbiriyle alakası yok, Oblivion'dan farksızlar. Ubisoft'tan bir beklentim olmadığı için tabii ki bu oyunu oynamadım. Youtube'dan bir bakayım dedim ama bir oyunun izlemesi bile bu kadar sıkıcı olabilir mi ya.

4. Lord of the Rings: Gollum
Sadece yürüme mekaniği olan bir oyun, gelmiş geçmiş en kötü yapay zekalardan birine sahip. Gördüğüm kadarıyla oyunda içerik olarak hiçbir bir şey yok.

5. Forspoken
Her şeyiyle berbat bir oyun, özellikle ana karakter gördüğüm en itici oyun karakteri olabilir. Bu oyunda da içerik olarak bir şey bulunmamakta. 24 GB RAM isteyen bomboş bir oyun.

6. The Walking Dead: Destinies
Oyunun mekanikleri düzgün çalışmıyor, animasyonlar aşırı dandik, grafikler mobil oyun gibi, yapay zeka felaket derecede kötü. 40 dolardan satılan bir oyunda ara sahne bile yok, bildiğin png resimleri izleyip altyazıları okuyorsunuz. Oyundaki hiçbir şeye özenilmemiş.

7. Redfall
Yine hiçbir şeyi düzgün çalışmayan, zerre özenilmemiş bir oyun.

8. The Day Before
Bu oyun çok fena patladı, millet DayZ falan bekliyordu ama bu geldi :D :

9. Payday 3 ve Diablo 4
Şahsen deneyimlemedim, oynayanlar Steam ve Metacritic'te çok olumsuz oylar vermiş. Özellikle Diablo 4 fanları oyunu gömmüş.

İnsanlar bu oyunlara 60-70 dolar para ödüyor ve bunun karşılığında firmalar dalga geçer gibi bitmemiş oyunlarını sunuyorlar. İşin kötü tarafı, bu oyunların tamamı düzgün bir çıkış yapmış olsaydı bile yine çok kötü oyunlar olacaklardı. Çünkü oyunlar içerik olarak bomboş. Yapımcılar gerçekten oyunlara hiç özenmiyor. Çoğu yeni oyunda artık yürümek ve ateş etmek dışında neredeyse düzgün bir mekanik bile yok, dünyaları bomboş ve cansız, genel olarak hepsi yaratıcılıktan ve sanat tasarımından yoksun, oyuncuyu şaşırtıcı bir şey içermiyorlar, yapımcılar artık ufacık bir easter egg bile eklemekten yoksunlar. Eski oyunlardaki detaycılık, sanatsallık artık yok olmaya başladı.

Bu kadar çok kötü oyun gördüğüm bir yıl hatırlamıyorum. PC'ye rezil optimizasyonla çıkan Last of Us Part 1, Cities Skylines 2 ve Jedi Survivor'u da unutmayalım. Umarım geçen sene çıkan Elden Ring ve bu yılın oyunu Baldurs Gate 3, nasıl iyi oyun yapılır konusunda firmalara güzel bir ders vermiştir de bundan sonra böyle içi bomboş rezil yapımlar çıkmaz.

Diablo IV’ün bu listeye girmesi komedi olmuş. Onun haricinde yılın en kötü oyunu Forspoken veya Gollum ikilisinden birisi bence.
User score'u neden bu kadar düşük peki?

Abi bu ne :D. Böyle bir oyun olduğundan haberim bile yok.

Abi bu ne :D. Böyle bir oyun olduğundan haberim bile yok.

Diablo IV diğer oyuncuları da kendine çekebilmek adına oyunda farklılaşmaya gitti. Kendi çizgisinden biraz saptı yani. Bu da kendi kemik kitlesini kızdırdı. Sebebi bu.

Efsanevi oyunların beklentisi büyük olur ve kitleleri sadıktır. Diablo 4'ün ismi Diablo olmasa puanları düşük olmazdı ama o ismi taşıyamıyor eski oyunların ağırlının altında.

Bu senenin berbat oyunlarını konuşmak saçma bence. Bu sene çıkan iyi oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Gerisi berbat ya da çöp zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı