Linux Hybridos nedir?

• Konuyu başlatan Vieers
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 145

Vieers

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar herkese, Windows'tan sıkıldığım için Linux'a geçme ve deneme kararı aldım yani bu konuda acemiyim, bu bağlamda Garuda yüklemek istedim. Sitesinden indirip Rufus ile yazdığımda bunun bir hybridos olduğunu söylüyor ve boot ekranında USB görünmüyor. Neden kuramıyorum bunun dediği hybdiros ile bir alakası var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rufus ile yazdırma yaparken dd mi kullanılsın yoksa araya bir boot katmanı daha mı koyulsun sorusu sanırsam.
Çoğu zaman iyi bir sonuç çıkmıyor.
BalenaEtcher veya ventoy öneririm.
Kur kullan olması ve yedekli hareket edilebilmesi nedeniyle ventoy tercihimdir.

Konudan bağımsız ama dağıtım için Ubuntu yada Ubuntu flavors öneririm.
Bunlar dışında Linux'a hoşgeldin.

Yeni birisi isen Linux Mint veya Kubuntu önerebilirim, Fedora KDE'de güzeldir.

Rufus ile yazdırma yaparken dd mi kullanılsın yoksa araya bir boot katmanı daha mı koyulsun sorusu sanırsam.
Çoğu zaman iyi bir sonuç çıkmıyor.
BalenaEtcher veya ventoy öneririm.
Kur kullan olması ve yedekli hareket edilebilmesi nedeniyle ventoy tercihimdir.

Konudan bağımsız ama dağıtım için Ubuntu yada Ubuntu flavors öneririm.
Bunlar dışında Linux'a hoşgeldin.
Ventoyu deneyecegim. Tesekkur ederim dagitim konusunda aslinda iyi oldu cunku arada kaldim cok fazla dagitim var. Bunlarin da alt dagitimlari oluyor galiba ubuntu tabanli falan diyerek. Dogru mu?

Yeni birisi isen Linux Mint veya Kubuntu önerebilirim, Fedora KDE'de güzeldir.
Bunlar da en cok onerilenler arasinda. Oyunculara ozel dagitimlar var onlara ne dersiniz? Oyun agirlikli olacak cunku kullanimim.

Son düzenleme:
Ventoyu deneyecegim. Tesekkur ederim dagitim konusunda aslinda iyi oldu cunku arada kaldim cok fazla dagitim var. Bunlarin da alt dagitimlari oluyor galiba ubuntu tabanli falan diyerek. Dogru mu?
Benim önerdiğim doğrudan Ubuntu ve resmi sitesinde sunulan masaüstü varyanlarıdır.
Genel olarak Ubuntu tabanlı dağıtım kullanmak yerine doğrudan Ubuntu kullanmayı tavsiye ederim. Taban alanlar özellik çıkarmak veya temalayıp yeniden dağıtmak harici pek katkıları olmuyor.

Oyunculara ozel dagitimlar var onlara ne dersiniz? Oyun agirlikli olacak cunku kullanimim.
Yine Gayming dağıtımlar da steam vs. yazılımları ön yüklü getirmenin ötesinde bir avantaj sağlamıyor.

Çok fazla ms'lik gecikmelerin önemi varsa Ubuntu'ta xanmod kernel kurup aynı şeyi elde edebilrisin.

Bunlarin da alt dagitimlari oluyor galiba Ubuntu tabanli falan diyerek. Dogru mu?

Evet mesela Linux Mint, Ubuntu ve saf Debian tabanlı distrolar sunuyor (Ubuntu'da Debian tabanlı ama üstüne eklenmiş ekstra bir altyapısı var)

Bunlar da en cok onerilenler arasinda. Oyunculara ozel dagitimlar var onlara ne dersiniz? Oyun agirlikli olacak cunku kullanimim.

Full AMD sistemin yoksa gerek yok, hepsi genelde aynı performansı veriyor, burada önemli olan masaüstü ortamı denilen arayüz önemli oluyor, gerisinin pek önemi olmuyor. Ama bakmak istersen SteamOS ve alt distrolar var bunun için.

Evet mesela Linux Mint, Ubuntu ve saf Debian tabanlı distrolar sunuyor (Ubuntu'da Debian tabanlı ama üstüne eklenmiş ekstra bir altyapısı var)

Full AMD sistemin yoksa gerek yok, hepsi genelde aynı performansı veriyor, burada önemli olan masaüstü ortamı denilen arayüz önemli oluyor, gerisinin pek önemi olmuyor. Ama bakmak istersen SteamOS ve alt distrolar var bunun için.
Islemci de ekran karti da amd benim :D

Benim önerdiğim doğrudan Ubuntu ve resmi sitesinde sunulan masaüstü varyanlarıdır.
Genel olarak Ubuntu tabanlı dağıtım kullanmak yerine doğrudan Ubuntu kullanmayı tavsiye ederim. Taban alanlar özellik çıkarmak veya temalayıp yeniden dağıtmak harici pek katkıları olmuyor.

Yine Gayming dağıtımlar da steam vs. yazılımları ön yüklü getirmenin ötesinde bir avantaj sağlamıyor.

Çok fazla ms'lik gecikmelerin önemi varsa Ubuntu'ta xanmod kernel kurup aynı şeyi elde edebilrisin.
Mevcut sistemde bu kerneli bi deneyeyim ondan sonra temiz formatla baska linux yukleyecegim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı