2023 YKS sıralamalar hangi yıl gibi olur?

Hiçbiri gibi olmaz. Hiçbirinin katı gibi de olmaz. Bunlar dağılım. O kadar basit şekilde ifade edemezsiniz.

Seviyeniz az-çok bellidir zaten. Önceki yılların sınavlarını çözmüş olmanız gerekiyor. Onlardan aldığınız sonuçlarla o sınavların sıralamaları arasında kıyaslama yapabilirsiniz.
Ona göre ön tercih listesi hazırlar, tercih zamanı da adam akıllı bakıp kararınızı verirsiniz.

Size tavsiyem eğlenin. Bölüme ve kişinin beklentisine göre değişir ama üniversite çok daha zor olacak. Şimdiden vaktiniz varken eğlenin.

Hiçbiri gibi olmaz. Hiçbirinin katı gibi de olmaz. Bunlar dağılım. O kadar basit şekilde ifade edemezsiniz.

Seviyeniz az-çok bellidir zaten. Önceki yılların sınavlarını çözmüş olmanız gerekiyor. Onlardan aldığınız sonuçlarla o sınavların sıralamaları arasında kıyaslama yapabilirsiniz.
Ona göre ön tercih listesi hazırlar, tercih zamanı da adam akıllı bakıp kararınızı verirsiniz.

Size tavsiyem eğlenin. Bölüme ve kişinin beklentisine göre değişir ama üniversite çok daha zor olacak. Şimdiden vaktiniz varken eğlenin.
Sınav anında çözmekle önceden çözmek bir olmuyor ama

@yildizsavascisi siz dediğimi anlamıyorsunuz herhalde. Önceki yıl sınavını çözüp elde ettiğiniz puana göre sıralamanıza bakın diyorum. Önceki. Bakın tekrar söylüyorum, önceki. Ö, N, C, E, K, İ.
hicbiri gibi olmaz, hicbirinin kati olmaz diyorsunuz sonra onceki yili cozup o siralamaya bakin diyorsunuz? sinavdan sinava degisiyor sonucta. Mesela 2020 de tyt de 80 netle girilen siralamayla 2021 de ayni netle girilen siralama arasinda ucurum var.Bende size SİNAVİN ZORLUGUNA GORE DEGİSİR DİYORUM. SİNAVİN ZORLUGU, SİNAVİN ZORLUGU...

Sınavın zorluğu farkını ortadan kaldırmak için aynı sınavı çözüp seviyenize bakın diyorum ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz. İnanılmaz.
asil siz ne demek istedigimi anlamadiniz bir turlu. Gercekten inanilmaz! Neyse benim icin bir sorun yok zaten ben bu yil oylesine girdim kendimi denemek istedim.Ben zaten İtalya da Tıp okuyorum isimdeyim gucumdeyim.

Bakın çok anlayışlı üye. Sınav sıralama sınavı. Sınavın zorluğu pek bir şey ifade etmiyor. Zorsa herkese zor.

Direkt şu yılı şu sayı ile çarpın, zorluğu adapte etmiş olursunuz gibi bir şey söz konusu olamaz çünkü bir dağılım söz konusu. 5 kişi girmiyor sınava.

Şimdi 2023 yılında sınava giren birisi olduğunuzu varsayalım. Anlamazsınız diye tekrar söyleyeyim. Bu aşamadan itibaren sınava girmiş bir öğrencisiniz. Sınavınızı çözdünüz, oldu bitti. Soruları ne işaretlediğinizi hatırlamayabilirsiniz, ki bence öyle olmalı. Çünkü oldu bitti. Gidip yayınlanan cevaplarla kıyaslama yapmanızın hiçbir anlamı yok.

Sınava girmeden önce, çok daha öncesinde normal denemeler, sınava yakın zamanda ise önceki yılların sınavlarını çözmeniz gerekirdi. Çözmediyseniz sizin hatanız. Ama geç değil. Bilgileriniz şu kadar sürede uçmamıştır herhalde. E tabii o soruları sağda solda görmekten sakınmanız gerekirdi.

Geçmiş sınavı çözdünüz ve çeşitli netler elde ettiniz. Oturup elinizle puanınızı hesaplıyorsunuz. Siteler ne halt yiyor belli değil, geçen yılın sonucunu yazsanız bile geçen yıl böyle puan alırdınız diyor ve arada azımsanmayacak fark var. Bu yüzden kendiniz hesaplıyorsunuz. (Bildiğim kadarıyla YKS sisteminde hiç değişmedi ama yine de) O yılın kılavuzunda yazan puan tablosuna bakıp hesaplıyorsunuz.

Sınavı hesaplayınca ÖSYM'nin paylaştığı değerlendirme raporuna bakıp sıralamanızı görüyorsunuz. Bu, o yıl sınava girseydiniz elde edeceğiniz sıralama. O sınavın veya bu yıl girdiğiniz sınavın zorluğu hiçbir şey ifade etmiyor. Siz diğer adaylar arasında kendinizi bir sıraya yerleştirdiniz. O sıralama da bu. Bu yıl girdiğinizde alacağınız sıralama az çok bu seviyede olacaktır. Çünkü sınava çok fazla kişi giriyor. Seviyesi aynı olan bir kişinin sıralamasını değiştirmeyecek kadar çok kişi.
Daha fazla geçmiş sınav çözüp daha uygun bir aralıkla sınırlandırabilirsiniz.

Bunların hepsi şu mesajdan anlaşılabilmeliydi ama çok anlayışlı biri olduğunuz için olmadı.

Son olarak; nerede ne okuduğunuz kimsenin umurunda değil. Daha şu yazıları anlayamayan birisi olmanız fazlasıyla yeterli. İşinizde gücünüzde olduğunuz da çok açık. Anlamamak için elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz.
Bir de kasım ayında YKS'ye girecek olup şimdi tıp okumayı becerebilen biri olmanız takdire şayan. Yurt dışında TL ile alışveriş yapıp 20 dolarlık kulaklık almanız da cabası. Hem de o kulaklığı Türkiye'den almanız.

Bakın çok anlayışlı üye. Sınav sıralama sınavı. Sınavın zorluğu pek bir şey ifade etmiyor. Zorsa herkese zor.

Direkt şu yılı şu sayı ile çarpın, zorluğu adapte etmiş olursunuz gibi bir şey söz konusu olamaz çünkü bir dağılım söz konusu. 5 kişi girmiyor sınava.

şimdi 2023 yılında sınava giren birisi olduğunuzu varsayalım. Anlamazsınız diye tekrar söyleyeyim. Bu aşamadan itibaren sınava girmiş bir öğrencisiniz. Sınavınızı çözdünüz, oldu bitti. Soruları ne işaretlediğinizi hatırlamayabilirsiniz, ki bence öyle olmalı. Çünkü oldu bitti. Gidip yayınlanan cevaplarla kıyaslama yapmanızın hiçbir anlamı yok.

Sınava girmeden önce, çok daha öncesinde normal denemeler, sınava yakın zamanda ise önceki yılların sınavlarını çözmeniz gerekirdi. Çözmediyseniz sizin hatanız. Ama geç değil. Bilgileriniz şu kadar sürede uçmamıştır herhalde. E tabii o soruları sağda solda görmekten sakınmanız gerekirdi.

Geçmiş sınavı çözdünüz ve çeşitli netler elde ettiniz. Oturup elinizle puanınızı hesaplıyorsunuz. Siteler ne halt yiyor belli değil, geçen yılın sonucunu yazsanız bile geçen yıl böyle puan alırdınız diyor ve arada azımsanmayacak fark var. Bu yüzden kendiniz hesaplıyorsunuz. (bildiğim kadarıyla YKS sisteminde hiç değişmedi ama yine de) o yılın kılavuzunda yazan puan tablosuna bakıp hesaplıyorsunuz.

Sınavı hesaplayınca ÖSYM'nin paylaştığı değerlendirme raporuna bakıp sıralamanızı görüyorsunuz. Bu, o yıl sınava girseydiniz elde edeceğiniz sıralama. O sınavın veya bu yıl girdiğiniz sınavın zorluğu hiçbir şey ifade etmiyor. Siz diğer adaylar arasında kendinizi bir sıraya yerleştirdiniz. O sıralama da bu. Bu yıl girdiğinizde alacağınız sıralama az çok bu seviyede olacaktır. Çünkü sınava çok fazla kişi giriyor. Seviyesi aynı olan bir kişinin sıralamasını değiştirmeyecek kadar çok kişi.
Daha fazla geçmiş sınav çözüp daha uygun bir aralıkla sınırlandırabilirsiniz.

Bunların hepsi şu mesajdan anlaşılabilmeliydi ama çok anlayışlı biri olduğunuz için olmadı.

Son olarak; nerede ne okuduğunuz kimsenin umurunda değil. Daha şu yazıları anlayamayan birisi olmanız fazlasıyla yeterli. İşinizde gücünüzde olduğunuz da çok açık. Anlamamak için elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz.
Bir de kasım ayında YKS'ye girecek olup şimdi tıp okumayı becerebilen biri olmanız takdire şayan. Yurt dışında TL ile alışveriş yapıp 20 dolarlık kulaklık almanız da cabası. Hem de o kulaklığı Türkiye'den almanız.

Mükemmel bir yazıydı, büyük bir memnuniyet ve zevk ile okudum. Bu açıklama için ben arkadaş adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı