Yakın değil,oyundan oyuna farklılık göstermekle birlikte gözle görülür fark var.3080 bence 3090'a yakın performansı DLSS'de var mis gibi.
Sıfır XT'ler 15'ten fazla şu an.
Öncelik RT ise nasıl VRAM göz ardı edilebilir?Ben de iki tercihte kaldım ve 3080 aldım, çok rahatım. RT-DLSS avantajı da bir hayli farklı seviyeye getiriyor.
6900 XT alsanız bile RT açtığınız zaman 3080'den geride performansı olacak, 3070 ile aynı. FSR açayım deseniz görüntü kötüleşecek. Ancak 3080 alırsanız RT'yi açarsınız ve DLSS ile görüntü kaybınız neredeyse hiç olmadan çatır çatır oynarsınız.
10 GB VRAM hala yeterli, özürlü oyunlarda yetmeyebiliyor evet ancak öncelik RT ise VRAM göz ardı edilebilir.
4K'da bile oynamayacağım oyun yok, DLSS ile zaten daha da iyi FPS değerleri elde ediyorum. VRAM'de daha 10 GB'ı geçemedim![]()
Minimum 18.5K.3080'ler ne kadar hocam.
Ben de iki tercihte kaldım ve 3080 aldım, çok rahatım. RT-DLSS avantajı da bir hayli farklı seviyeye getiriyor.
6900 XT alsanız bile RT açtığınız zaman 3080'den geride performansı olacak, 3070 ile aynı. FSR açayım deseniz görüntü kötüleşecek. Ancak 3080 alırsanız RT'yi açarsınız ve DLSS ile görüntü kaybınız neredeyse hiç olmadan çatır çatır oynarsınız.
10 GB VRAM hala yeterli, özürlü oyunlarda yetmeyebiliyor evet ancak öncelik RT ise VRAM göz ardı edilebilir.
4K'da bile oynamayacağım oyun yok, DLSS ile zaten daha da iyi FPS değerleri elde ediyorum. VRAM'de daha 10 GB'ı geçemedim![]()
Minimum 18.5k.
Minimum 18.5K.
İleride değiştiririm monitörü o yüzden düşünmüyorum bu tip kartları. Dediğim gibi darboğaz yada 1080P cart curt önemli değil. Bu kartlardan ikinci elden alırsam hangisi uzun vadede daha mantıklı olur onu merak ediyorum.10 GB VRAM 2K için sınır 1-2 yıla hissedersiniz. DLSS'i de biraz abartmışsınız, bende kullanıyorum quality de hem DLSS hem FSR belli olmuyor ama en fazla %15-20 kazanç sağlıyor öyle çok da yaslanılacak bir direk değil.
Sıfır fiyatı fahiş stok olmadığından. Ayrıca 1080p kullanacaksanız 6700XT ile performans 6700XT'den farklı olmaz 6800XT vb. ile bunu alıp geçin derim ben.
![]()
PowerColor RX 6700 XT Red Devil 12GBD6-3DHE/OC 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz PowerColor RX 6700 XT Red Devil 12GBD6-3DHE/OC 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! PowerColor RX 6700 XT Red Devil 12GBD6-3DHE/OC 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 12.399,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
İleride değiştiririm monitörü o yüzden düşünmüyorum bu tip kartları. Dediğim gibi darboğaz ya da 1080p cart curt önemli değil. Bu kartlardan ikinci elden alırsam hangisi uzun vadede daha mantıklı olur onu merak ediyorum.
16 GB VRAM alacağım diye teknolojilerden vazgeçicem ya da grafik göreceğim diye ileride VRAM sorunu çekeceğim. Tabii oyundan oyuna değişir bu durum.
Bir de optimize edilmiş grafik olayı var. RDR2 gibi oyunlarda dikkat çekmeyen ve grafik kanseri gibi FPS düşüren ayarları kapatınca FPS 1.5-2 kat artıyor.
Bakalım araştırıyorum. Teşekkürler.Optimize grafiğin AMD ile NVIDIA ile alakası yok zaten, DLSS 2'nin bir numarası kalmadı artık FSR 2 hemen kuyruğunda üstüne FSR 3 gelecek. 6900XT alırdım yerinizde olsam.
Evet anlatmıştınız. Eğer hiçbir şeye karar veremezsem otomatikmen 3080 alıcam. Ama düzgün bir şey bulursam 6800XT'de alabilirim.Ben de iki tercihte kaldım ve 3080 aldım, çok rahatım. RT-DLSS avantajı da bir hayli farklı seviyeye getiriyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.