2023'te RTX 3070 alınır mı?

Denk gelmedim ben, 2kda darboğaza girip raytracing kapalı bir şekilde 60ın altına düştüğü bir video varmıdır izleyelim bilgilenelim hocam.

4K'da vardı bulunca atarım, ama bu ileride çok daha kötü durumlara düşeceğinin bir göstergesi oluyor aslında. Atana kadar VRAM'den dolayı batışının şu kanıtıda var:

screenshot_5-jpg.1663912

4K'da vardı bulunca atarım, ama bu ileride çok daha kötü durumlara düşeceğinin bir göstergesi oluyor aslında. Atana kadar VRAM'den dolayı batışının şu kanıtıda var:

screenshot_5-jpg.1663912

4K'da 5 FPS veriyor. Ama asıl hedeflediği çözünürlük 2K olunca oradaki performansı evlerden ırak.

Screenshot_1.jpg

İki tane bol mesajlı makaleli arkadaşımızın, yeni çıkmış optimizasyon düşmanı tek bir oyunla bir kartın performansını yorumlaması beni üzdü.
Bu mantıkla en az 20.000 TL lik ekran kartı alınmalı ve daha altı alınacağına hiç alınmamasının daha iyi olduğu gibi sonuçlar çıkıyor.
Ya tabiki biz de isteriz herkes ekran kartı manyağı olsun ama..

İki tane bol mesajlı makaleli arkadaşımızın, yeni çıkmış optimizasyon düşmanı tek bir oyunla bir kartın performanısını yorumlaması beni üzdü.
Bu mantıkla en az 20.000 TL lik ekran kartı alınmalı ve daha altı alınacağına hiç alınmamasının daha iyi olduğu gibi sonuçlar çıkıyor.
Kesinlikle.Performans videolarında gördüğüm üzere optimizasyon sıkıntısını sadece siz değil yabancı kaynaklardaki kullanıcılar da diyor hocam.Ekran kartını sadece 1 oyuna göre yorumlamamak lazım bence.

İki tane bol mesajlı makaleli arkadaşımızın, yeni çıkmış optimizasyon düşmanı tek bir oyunla bir kartın performansını yorumlaması beni üzdü.
Haklısınız fakat 3070 o fiyata alınacak bir kart değil,6800 veya 4070 beklemek daha mantıklı olacaktır.

Ya zaten 3060, 3070 raytracing performansını en iyi seviyede sunacak diye lanse edilen kartlar değiller,firma bile bunu vaat etmiyor, testlerde raytracing ultra ayarlarda, vram sayesinde bayağı fark atmış 3060 onun haricinde raytracing kapatılırsa ben memnun edeceğini düşünüyorum kartın. 3070 alacak adamın bütçesi olsa gider 4080 felan alır zaten.

İki tane bol mesajlı makaleli arkadaşımızın, yeni çıkmış optimizasyon düşmanı tek bir oyunla bir kartın performanısını yorumlaması beni üzdü.
Tabii ki biz de isteriz herkes ekran kartı manyağı olsun ama..

Hayır önemli olan fiyatını şu anda hiçbir şekilde hak etmeyen bir kartı almamak. Bu UE4 ile yapılmış bir oyun. UE5 ve benzeri motorlarla yapılan oyunlar çıktığında kaynak tüketimlerinin çok daha düşük olacağını kimse söyleyemez. 15 GB RAM kullanmaz 14 kullanır, 10 GB VRAM kullanmaz 8 kullanır ama gelecek aşağı yukarı belirleniyor.

İkinci elden 7-8K versin RTX 3070 alsın her kuruşunu hak eder ya da 10-11K versin 3080 Ti alsın. Ama 4070'in ayak sesleri kapıdayken, 4070 Ti tüm ihtişamıyla orada dururken neden 14-15K parayı basıp 2,5 yaşındaki 70 serisi bir kartı 2023'te alayım ki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı