2023'te RTX 3070 alınır mı?

Alınmaz. Berbat kart. En az RTX 4090 alın. Gerisi boş iş.

1676061423754.png

1676061455570.png

Damn... Ayrıca o karta berbat demek neyin kafası :D

İki tane bol mesajlı makaleli arkadaşımızın, yeni çıkmış optimizasyon düşmanı tek bir oyunla bir kartın performansını yorumlaması beni üzdü.
Bu mantıkla en az 20.000 TL lik ekran kartı alınmalı ve daha altı alınacağına hiç alınmamasının daha iyi olduğu gibi sonuçlar çıkıyor.
Ya tabiki biz de isteriz herkes ekran kartı manyağı olsun ama..

4K'da başka oyunlarda da batırıyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Üstüne üstlük zaten bütçe ve kullanım amacı doğrultusunda daha iyisi var.

Hayır önemli olan fiyatını şu anda hiçbir şekilde hak etmeyen bir kartı almamak. Bu UE4 ile yapılmış bir oyun. UE5 ve benzeri motorlarla yapılan oyunlar çıktığında kaynak tüketimlerinin çok daha düşük olacağını kimse söyleyemez. 15 GB RAM kullanmaz 14 kullanır, 10 GB VRAM kullanmaz 8 kullanır ama gelecek aşağı yukarı belirleniyor.

İkinci elden 7-8K versin RTX 3070 alsın her kuruşunu hak eder ya da 10-11K versin 3080 Ti alsın. Ama 4070'in ayak sesleri kapıdayken, 4070 Ti tüm ihtişamıyla orada dururken neden 14-15K parayı basıp 2,5 yaşındaki 70 serisi bir kartı 2023'te alayım ki?
4070 Ti ye iltişamlı mı dediniz siz? Hani şu tüm dünyanın Nvidianın insanlığa bir küfürü olarak saydıkları kart mı? 3090 la aynı olan kart.. Ben şaşırdım şuan.. Ben şok.

4K'da başka oyunlarda da batırıyordu.

Dostum 3070 hiç bir zaman 4K kartı olmadı, olmayacak da.. parası 3070 e zor yeten bir insan da 4K monitör almayacak zaten. Bir yerde kopukluk var, anlamıyorum.

4070 Ti ye iltişamlı mı dediniz siz? Hani şu tüm dünyanın Nvidianın insanlığa bir küfürü olarak saydıkları kart mı? 3090 la aynı olan kart.. Ben şaşırdım şuan.. Ben şok.

Dostum 3070 hiç bir zaman 4K kartı olmadı, olmayacak da.. parası 3070 e zor yeten bir insan da 4K monitör almayacak zaten. Bir yerde kopukluk var, anlamıyorum.

Şu an 4K'da batırması ileride 2K'da da batıracağı anlamına geliyor ki yeni oyunlarda bu gözlemlenebiliyor. Kopukluk gitti mi?

4070 Ti'ın kendi serisindekilerle ve rakipleriyle kıyası bambaşka olay. Ben sıfır fiyatlar çerçevesiyle bakıyorum, konu sahibi sıfır diyor biz de buraya odaklanmalıyız.

Sıfır RTX 3070 14.000 TL, sıfır 4070 Ti 19.000 TL. İki kartın fiyat farkına ve performans, teknolojik farklarına bakıp dürüstçe söylesinler hangisi f/p olarak daha kötü?

Şu an 4K'da batırması ileride 2K'da da batıracağı anlamına geliyor ki yeni oyunlarda bu gözlemlenebiliyor. Kopukluk gitti mi?
Düşüncenize katılmıyorum. 3070 i savunmuyorum, 4070 i de savunmuyorum.
Dediğim gibi hiç bir zaman 4k için yapılmamış bir kart hakkında "şimdi 4k batırıyorsa" diye konuşamayız. Bu bir araba 200 km yapmıyor diye yarın 150 km yapamayacak demek gibi birşey. Sayılı, zorlama ve isteyerek ya da istemeyerek optimazyonu kötü olan oyun için bu tür bir genelleme bence yanlış.

4070 Ti'ın kendi serisindekilerle ve rakipleriyle kıyası bambaşka olay. Ben sıfır fiyatlar çerçevesiyle bakıyorum, konu sahibi sıfır diyor biz de buraya odaklanmalıyız.

Sıfır RTX 3070 14.000 TL, sıfır 4070 Ti 19.000 TL. İki kartın fiyat farkına ve performans, teknolojik farklarına bakıp dürüstçe söylesinler hangisi f/p olarak daha kötü?
Fiyatlar değişir. Eğer dediğiniz gibi arada böyle bir fiyat varsa evet tabiki haklısınız. Bu konuda bir sıkıntı yok.

4070 Ti'ye iltişamlı mı dediniz siz? Hani şu tüm dünyanın NVIDIA'nın insanlığa bir küfürü olarak saydıkları kart mı? 3090 la aynı olan kart. Ben şaşırdım şu an. Ben şok.

RTX 4070 şahsen F/P denebilecek bir kart NVIDIA tarafında.

1676061976385.png

1676061990773.png

VRAM'leri düşük olabilir 3090a göre fakat şahsen DLSS 3.0 için alırdım hem aradakı para farkı çok ciddi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı