2024 bilgisayar mühendisliği sıralamaları ne olur?

@Trend37
Gebze bana hiç iç acıcı gelmiyor ya, yazma derim. Deprem bölgesi, kampüsünde yapacak bir şey yok, sosyal açıdan çok sıkıntılı, çok zor olduğunu da duydum. Bir sürü dezavantajı var, umarım sana ESOGÜ gelir, ben de İYTE yazıp sonrasında Ege'yi ve Ankarada'daki üniversiteleri yazmayı düşünüyorum. Umarım gönlümüze göre olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Trend37
Gebze bana hiç iç acıcı gelmiyor ya, yazma derim. Deprem bölgesi, kampüsünde yapacak bir şey yok, sosyal açıdan çok sıkıntılı, çok zor olduğunu da duydum. Bir sürü dezavantajı var, umarım sana ESOGÜ gelir, ben de İYTE yazıp sonrasında Ege'yi ve Ankarada'daki üniversiteleri yazmayı düşünüyorum. Umarım gönlümüze göre olur.

8.7K yapıp düştüğüm üniversitelere bak ya, İTÜ makine ya da YTÜ'deki herhangi bir mühendisliği tercih etmeyi düşünyüyorum ayrıca.
Bence de abi bilgisayar illahi olsun demiyorsan itü makine veya kontrol otomasyon deneyebilirsin bence. Bana göre üniversite> bölüm, tabii bölüm istediklerimden biriyse. Ayrıca Gtü için dediğin sebepler gayet mantıklı fakat illahi pc istiyorsan bana göre en mantıklısı o olur.

Bence de abi bilgisayar illahi olsun demiyorsan itü makine veya kontrol otomasyon deneyebilirsin bence. Bana göre üniversite> bölüm, tabii bölüm istediklerimden biriyse. Ayrıca Gtü için dediğin sebepler gayet mantıklı fakat illahi pc istiyorsan bana göre en mantıklısı o olur.
PC istiyorsam da mantıklı gelmedi bana. İYTE daha iyi bir eğitim standardına sahip. Bu sene PC geri çekecek muhtemelen ilk onu yazarım. Sonra Ege yazarım. Sonrasında Ankara'dakileri doldururum da Ankara'dakileri yazana kadar İTÜ makine ve başka mühendislikleri de yazarım. GTÜ yazacağımı hiç düşünmüyorum. Bakalım yine. 2 sene önce 20K ile alan üniversiteye gitmek yazık olur. Deprem, isminin bilinmemesi, sosyal ortamının olmaması, ulaşımın uzun olması... Uzuyor gidiyor. Ayrıca çok zor diyorlar, Bilgisayar Mühendisliği zorlanmam gereken bir bölüm değil, iş diploma ile bitmiyor çünkü. Yazmayacağım sanırım kafam karışık.

Eskişehir'i de düşünebilirsiniz.

Bu arada Uçak mı? Makine mi? Sizce.
Bence uçak çünkü uçak mühendisleri makine mühendisliği bölümünde de çalışabiliyorlar.

@Trend37

8.7K yapıp düştüğüm üniversitelere bak ya, İTÜ makine ya da YTÜ'deki herhangi bir mühendisliği tercih etmeyi düşünyüyorum ayrıca.
Vallahi dostum sıralamamız çok güzel fakat iyi üniversitelerin sıralaması da çok ileride be. Ben en başından beri ESOGÜ düşünüyorum. Gebze'yi de marka olacak diyorlar fakat dediğin sebeplerden dolayı yazmayacağım. İYTE hakkında baya iyi duyumlar aldım bu arada. Hayırlısı olsun inşallah.

Bence uçak çünkü uçak mühendisleri makine mühendisliği bölümünde de çalışabiliyorlar.

Vallahi dostum sıralamamız çok güzel fakat iyi üniversitelerin sıralaması da çok ileride be. Ben en başından beri ESOGÜ düşünüyorum. Gebze'yi de marka olacak diyorlar fakat dediğin sebeplerden dolayı yazmayacağım. İYTE hakkında baya iyi duyumlar aldım bu arada. Hayırlısı olsun inşallah.
Hocam ben de ESOGÜ makine yazmayı düşünüyorum. 79.600 ile kapatmış benim sıralamam 68.200 gelir mi sizce? Ayrıca kontenjan +5 olmuş(103 idi 108 bu sene).

Hocam ben de ESOGÜ makine yazmayı düşünüyorum. 79.600 ile kapatmış benim sıralamam 68.200 gelir mi sizce? Ayrıca kontenjan +5 olmuş(103 idi 108 bu sene).
Bence de gelir.

@aabcc Bu arada ben de ESOGÜ yazmayacağım galiba. İklim şartları filan zor diyorlar. Kışları kardan ulaşım baya zorlaşıyormuş. Kiralara baktım bir de. 1+1 ler 10k falan. Üniversite hakkında Tıp için iyi duyumlar aldım fakat diğer bölümlerde hocalarla sorun yaşayanlar olmuş. Gebze'de deprem bölgesi malum. Türk Hava kurumu yazacağım büyük ihtimal.

Son düzenleme:
Bence de gelir.

@aabcc Bu arada ben de ESOGÜ yazmayacağım galiba. İklim şartları filan zor diyorlar. Kışları kardan ulaşım baya zorlaşıyormuş. Kiralara baktım bir de. 1+1 ler 10k falan. Üniversite hakkında Tıp için iyi duyumlar aldım fakat diğer bölümlerde hocalarla sorun yaşayanlar olmuş. Gebze'de deprem bölgesi malum. Türk Hava kurumu yazacağım büyük ihtimal.
Bilgisayarı çocukluğumdan beridir istiyorum aslında ama bu yolda hiç emek sarfetmedim.

Sektör çok büyüdü, inşaat mühendisliği senaryosu yaşanıyor adeta. Patladı bölüm. 8,700 gibi şahane bir sıralamaya deprem bölgesine gidip, ismi pek bilinmeyen, şehirden uzak ücra bir yerde okumak istemiyorum.

Bilgisayarı'ı bile artık düşünmemeye başladım, bu 10 gün çok şey değiştirecek tercih döneminde benim hayatim için. Yazılım ile alakası olan o kadar fazla eleman varken, hiçbir şey bilmeyen yeni öğrenci çok dezavantajlı durumda. Ekmek yer miyim onu bile bilmiyorum, inşaat mühendisliği gibi durum ortada. Çok şişti bölüm, Makine, EEM, Endüstri yazacağım kesinlikle. Bu kadar şişmiş, istemiyorum artık.

GTÜ de özünde fena bir üniversite değil de, deprem bölgesi, her yere uzak olması, asosyal olması itiyor beni. YTÜ varken, uçak için THK varken, Hacettepe de başka mühendislikler varken ben burayı tercih etmem. Kadrosu bir nebze iyi olabilir; ama uzak olması, deprem bölgesi ve sosyal olmaması beni çok itti.
Sonuçta bu mühendislik, kendini geliştirmen önemli olan her zaman. Alternatif öteki kampüs hayatı iyi olan, deprem yüzünden ölüm riski olmayan, sosyal ve ismi daha iyi olan üniversitelere yönelmeyi düşünüyorum. Daha tercih sıramı tam ayarlamadım.

GTÜ yurtlarına baktım, bir tane KYK yurdu var ve eve çıkma oranı azaldığı için yer çıkamayabiliyormuş. Üzerine bir de etrafta cemaat yurdu var. Kendimi keserim harbi oralar denk gelirse.

Yeni yurt inşa etmişler, kızlara özel olmuş. Saçmalığa bak. Cemaat yurdunda ölü bölüm okuma riskini göze alamıyorum ben. Yazmayacağım, Makine'ler, Elektrik Elektronikl'ler falan çok iyi üniversitelerde geliyor zaten. Yemişim yazılımcılığını.

İşin komik yanı mouse tutan herkes bilgisayar okumak istiyor, lise sonrasının ne kadar acımasız olduğundan bir haberler. Kendi başına olmak zor, kimse elinden tutmuyor. Tıp değil bu. 7K mesaj yazdım, 3 yaşımdan beridir bilgisayar hastasıyım, diğer forumlarla beraber 10K mesajım var. Donanım bilgim var, yazılıma merak duyduğumu düşünüyordum. Ama bilgisayar sevmek, yazılım sevmek anlamına gelmiyor ki?

Tamamıyla sanal olduğu için tüm işler yapay zeka baya vuracak Bilgisayar Mühendisliğine.
AI hakkında bu adamdan daha sağlam öngörüde bulunacak kim var la? Adamlar kaç senedir bu sektörde, dünyanın en büyük şirketi haline geldiler sırf bu yüzden. :D (Yatırımcıyım şirkete)

Direkt yapay zeka tüm mühendisliklere etki ediyor, ama en çok Bilgisayara etki ediyor. Yazılımcıya etki ediyor.

Ha diyeceksin ki yapay zeka şuan basit işleri yapıyor. E tamam, yapay zeka kadar hızlı gelişen ne oldu son yıllarda? 2 sene içinde 1 seviyedeyse 1000 oldu. İlerde ne olacağını ben öngöremiyorum çünkü inanılmaz güçlü gelişiyor. Hayır olsun bakalım.

Son düzenleme:
Bilgisayarı çocukluğumdan beridir istiyorum aslında ama bu yolda hiç emek sarfetmedim.

Sektör çok büyüdü, inşaat mühendisliği senaryosu yaşanıyor adeta. Patladı bölüm. 8,700 gibi şahane bir sıralamaya deprem bölgesine gidip, ismi pek bilinmeyen, şehirden uzak ücra bir yerde okumak istemiyorum.

Bilgisayarı'ı bile artık düşünmemeye başladım, bu 10 gün çok şey değiştirecek tercih döneminde benim hayatim için. Yazılım ile alakası olan o kadar fazla eleman varken, hiçbir şey bilmeyen yeni öğrenci çok dezavantajlı durumda. Ekmek yer miyim onu bile bilmiyorum, inşaat mühendisliği gibi durum ortada. Çok şişti bölüm, makine, eem, endüstri yazacağım kesinlikle. Bu kadar şişmiş, istemiyorum artık.

Gtü de özünde fena bir üniversite değil de, deprem bölgesi, her yere uzak olması, asosyal olması itiyor beni. YTÜ varken, uçak için thk varken, Hacettepe de başka mühendislikler varken ben burayı tercih etmem. Kadrosu bir nebze iyi olabilir; ama uzak olması, deprem bölgesi ve sosyal olmaması beni çok itti.
Sonuçta bu mühendislik, kendini geliştirmen önemli olan her zaman. Alternatif öteki kampüs hayatı iyi olan, deprem yüzünden ölüm riski olmayan, sosyal ve ismi daha iyi olan üniversitelere yönelmeyi düşünüyorum. Daha tercih sıramı tam ayarlamadım.

Gtü yurtlarına baktım, bir tane KYK yurdu var ve eve çıkma oranı azaldığı için yer çıkamayabiliyormuş. Üzerine bir de etrafta cemaat yurdu var. Kendimi keserim harbi oralar denk gelirse.

Yeni yurt inşa etmişler, kızlara özel olmuş. Saçmalığa bak. Cemaat yurdunda ölü bölüm okuma riskini göze alamıyorum ben. Yazmayacağım, Makine'ler, elektrik elektronikl'ler falan çok iyi üniversitelerde geliyor zaten. Yemişim yazılımcılığını.

İşin komik yanı mouse tutan herkes bilgisayar okumak istiyor, lise sonrasının ne kadar acımasız olduğundan bir haberler. Kendi başına olmak zor, kimse elinden tutmuyor. Tıp değil bu. 7K mesaj yazdım, 3 yaşımdan beridir bilgisayar hastasıyım, diğer forumlarla beraber 10k mesajım var. Donanım bilgim var, yazılıma merak duyduğumu düşünüyordum. Ama bilgisayar sevmek, yazılım sevmek anlamına gelmiyor ki?

Tamamıyla sanal olduğu için tüm işler yapay zeka bayağı vuracak bilgisayar mühendisliğine.
AI hakkında bu adamdan daha sağlam öngörüde bulunacak kim var la? Adamlar kaç senedir bu sektörde, dünyanın en büyük şirketi haline geldiler sırf bu yüzden. :D (yatırımcıyım şirkete)

Direkt yapay zeka tüm mühendisliklere etki ediyor, ama en çok bilgisayara etki ediyor. Yazılımcıya etki ediyor.

Ha diyeceksin ki yapay zeka şu an basit işleri yapıyor. E tamam, yapay zeka kadar hızlı gelişen ne oldu son yıllarda? 2 sene içinde 1 seviyedeyse 1000 oldu. İleride ne olacağını ben öngöremiyorum çünkü inanılmaz güçlü gelişiyor. Hayır olsun bakalım.

Vallahi dostum haklısın bilgisayarı balon gibi şişirdiler. Kesimde ona yöneldi. Ben de biraz bunların etkisinde kalmıştım. Hem sıralama daha gerilerde geldiği için hem de sektöre çok fazla ilgi olduğu için vazgeçtim kararımdan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı