2024 Peugeot Rifter vs Doblo Combi vs Courier

İlla biri olacaksa Doblo/Rifter'ın motor ömrü daha iyi

1.5D motorun Turbo basıncı düşük olduğu için elde edilen tork miktarı düşük.
Turbo basıncının düşük olması yakıt ekonomisi sağlarken silindir başına düşen miktarı yükseltiyor ve haliyle silindir/piston sorunları çıkıyor.
PSA'nın 1.5D motorunu kullanmaktansa Ford'un 1.5 EcoBlue motorunu kullanmak daha mantıklı. Hem daha yeni nesil hem performans değerleri bakımından kuvvetli bir motor.

Caddy binmek için de alınır. Bana göre en konforlu ticarilerden.

Hiçbir hafif ticari binmek için satın alınmaz.
Aerodinamiden kaynaklı oluşan sürtünme miktarından ötürü artan yakıt miktarı ve yalıtım sorunlarından sebep binmek için hafif ticari kullanılmaz.
Hem binmek için hem de geniş hacim ihtiyacı varsa station wagon bir otomobil satın alınmalı.
Ford Connect, VW Caddy gibi güncel bir çok yeni kasa hafif ticariyi tecrübe etme fırsatım oldu. Normal binek otomobillere göre kullanılan plastik miktarının daha fazla olması trim seslerine sebep oluyor. Yüksek tavan ölçüsünden dolayı doğan aerodinami sorunu yakıt ekonomisine zarar veriyor.
Bir otomobil 120KM/h hız ile seyir halindeyken ayağınızı gazdan çektiğiniz zaman hızın daha yavaş bir şekilde azaldığını göreceksiniz. Bir otomobil 120KM/h'den 90KM/h hıza 15 saniyede düşüyorsa hafif ticari bir araçta bu süre neredeyse 5 saniye falan. Durum böyle olunca sürekli gaz verme ve hızlanma ihtiyacı oluyor, yakıt ekonomisi alt üst oluyor.

Son düzenleme:
Turbo basıncının düşük olması yakıt ekonomisi sağlarken silindir başına düşen miktarı yükseltiyor ve haliyle silindir/piston sorunları çıkıyor.
PSA'nın 1.5D motorunu kullanmaktansa Ford'un 1.5 EcoBlue motorunu kullanmak daha mantıklı. Hem daha yeni nesil hem performans değerleri bakımından kuvvetli bir motor.

Hiçbir hafif ticari binmek için satın alınmaz.
Aerodinamiden kaynaklı oluşan sürtünme miktarından ötürü artan yakıt miktarı ve yalıtım sorunlarından sebep binmek için hafif ticari kullanılmaz.
Hem binmek için hem de geniş hacim ihtiyacı varsa station wagon bir otomobil satın alınmalı.
Ford Connect, VW Caddy gibi güncel bir çok yeni kasa hafif ticariyi tecrübe etme fırsatım oldu. Normal binek otomobillere göre kullanılan plastik miktarının daha fazla olması trim seslerine sebep oluyor. Yüksek tavan ölçüsünden dolayı doğan aerodinami sorunu yakıt ekonomisine zarar veriyor.
Bir otomobil 120KM/h hız ile seyir halindeyken ayağınızı gazdan çektiğiniz zaman hızın daha yavaş bir şekilde azaldığını göreceksiniz. Bir otomobil 120KM/h'den 90KM/h hıza 15 saniyede düşüyorsa hafif ticari bir araçta bu süre neredeyse 5 saniye falan. Durum böyle olunca sürekli gaz verme ve hızlanma ihtiyacı oluyor, yakıt ekonomisi alt üst oluyor.
Ticari olarak binmek için de alınır dedim. Bir Superb'le Caddy'nin aerodinamiği tabii ki aynı değil.

Caddy binmek için de alınır. Bana göre en konforlu ticarilerden.
Alınmaz. En konforlu ticari de olsa, ortalama bir sedan kadar konforlu değil. İsterse donanımın kralı olsun, süspansiyon ve koltuklar beş para etmez konfor namına.

Doblo 130 beygir, torku 300nm. Ford 100 beygir, torku 250nm. Dediğinizin tam tersi yani.

Alınmaz. En konforlu ticari de olsa, ortalama bir sedan kadar konforlu değil. İsterse donanımın kralı olsun, süspansiyon ve koltuklar beş para etmez konfor namına.

Doblo 130 beygir, torku 300nm. Ford 100 beygir, torku 250nm. Dediğinizin tam tersi yani.
Hocam üstte yazdığımı okumadan yorum yaptınız sanırım?

Arada segment farkı var psa grubunda boyutun artacaktır donanımın da artacak motor hac midir torktur vs onlar da artacak psa grubundan 1.5 dizel al ama Fiat olmasın diğer kardeşleri tasarımdır vs daha iyi.

Pegeout, Citroen , Fiat, Toyota, Opel güncel kasa olarak aslında aynı araç. motorları da aynı. içerdiği teknoloji donanımları da aynı. sadece o donanımları farklı markalar farklı donam paketlerine serpiştirmiş. dolayısı ile motordan bir şikayetiniz var ise bu markaların hepsini eleyin. araç kasasından bir şikayetiniz varsa yine bu markaların hepsini birlikte eleyin. Ford'a gelirseniz, orada da örneğin dizel ve otom istiyorsanzı ford'da yok malesef. ford sadece benzin motorlu versiyona koymuş otom. şanzıman. Geriye farklı bir alternatif olarak sadece Caddy kalıyor. onun da üst vergi dilimindeki 2.0 motoru ve fiyatı handikap. beğenen ve bütçesi olan düşünebilir. ben şahsen Ford düşündüm ancak dizel-otom. aradığım için olmadı. PSA gurubuna baktım . bana uygun gibi. ancak o gurubun güncel kasasında da arka koltuklar çok dik. konfor anlamında çok sıkıntılı deniyor. sözle lüks hava vermesi için cam tavan koyuyorlar ancak arka koltuklara sanki insan oturmayacak da çuval konacakmış gibi yapmışlar. yani birşeyleri iyileştirirken bir yerlerden bozuyorlar yeni kasalarda. Bu arada 2011 dizel-otom. doblo kullanıcısıyım. ticari faaliyetim yok. bireysel kullanım için aldım. alırkenki motivasyonum da, dizel olsun, otomatik olsun, büyük bagajlı olsun ve tüm bunlar mümkün olan en ekonomik bütçede olsun idi. kararımdan çok da memnunum. yenilemek için yine hafif ticari düşünüyorum. evet konfor, yol tutuş ve tüketim anlamında binek kasalardan geriler. ancak tavan yüksekliğinin verdiği ferahlık ve bagaj+tavan yüksekliği ile sağlanan iç hacim bineklere göre rakipsiz. ben bireysel kullanıcı olmama rağmen defalarca kez normal bineklere sığmayacak şeyler taşıdım doblo ile. bu kapasitenin faydası benim açımdan konforun bir tık önünde olduğu için tercihimi bu yönde yaptım ve yine olsa yine yaparım. binek araca hiç mi özenmiyorum, evet özeniyorum ancak kullanışlı bir hafif ticari kasanın yerine değil, en fazla yanına isterim kendi adıma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı