İlla biri olacaksa Doblo/Rifter'ın motor ömrü daha iyi
1.5D motorun Turbo basıncı düşük olduğu için elde edilen tork miktarı düşük.
Turbo basıncının düşük olması yakıt ekonomisi sağlarken silindir başına düşen miktarı yükseltiyor ve haliyle silindir/piston sorunları çıkıyor.
PSA'nın 1.5D motorunu kullanmaktansa Ford'un 1.5 EcoBlue motorunu kullanmak daha mantıklı. Hem daha yeni nesil hem performans değerleri bakımından kuvvetli bir motor.
Caddy binmek için de alınır. Bana göre en konforlu ticarilerden.
Hiçbir hafif ticari binmek için satın alınmaz.
Aerodinamiden kaynaklı oluşan sürtünme miktarından ötürü artan yakıt miktarı ve yalıtım sorunlarından sebep binmek için hafif ticari kullanılmaz.
Hem binmek için hem de geniş hacim ihtiyacı varsa station wagon bir otomobil satın alınmalı.
Ford Connect, VW Caddy gibi güncel bir çok yeni kasa hafif ticariyi tecrübe etme fırsatım oldu. Normal binek otomobillere göre kullanılan plastik miktarının daha fazla olması trim seslerine sebep oluyor. Yüksek tavan ölçüsünden dolayı doğan aerodinami sorunu yakıt ekonomisine zarar veriyor.
Bir otomobil 120KM/h hız ile seyir halindeyken ayağınızı gazdan çektiğiniz zaman hızın daha yavaş bir şekilde azaldığını göreceksiniz. Bir otomobil 120KM/h'den 90KM/h hıza 15 saniyede düşüyorsa hafif ticari bir araçta bu süre neredeyse 5 saniye falan. Durum böyle olunca sürekli gaz verme ve hızlanma ihtiyacı oluyor, yakıt ekonomisi alt üst oluyor.
Son düzenleme: