2024 sıralamaları nasıl olur?

Hocam sanki 2019dan kötü gelir gibi 2 tane sayısal verilerden bakanlar oldu biri 23 k diğeri de 21-29k dedi 2019 için 16k mesela benim sonucum.
hocam size bu siralamalardan daha kötü yapacağınızı düşündüren şey nedir gecen sene bir çok arkadaşım beklemedigi siralamalari yapti zaten yks böyle bir sinav beklenmedik siralamalari yapabilirsiniz

hocam size bu siralamalardan daha kötü yapacağınızı düşündüren şey nedir gecen sene bir çok arkadaşım beklemedigi siralamalari yapti zaten yks böyle bir sinav beklenmedik siralamalari yapabilirsiniz
Hocam 19a zaten yakın gelir dedim. 2021 için konuşuyorsak yani 135 dk pandemi öğrencilerin hazır olmaması tytnin bu seneki öğrencilere daha kolay gelmesi. Geçen senede zor diyen bir kitle vardı 2022de de ondan çok takmaya gerek yok.

Hocam sanki 2019'dan kötü gelir gibi 2 tane sayısal verilerden bakanlar oldu biri 23 k diğeri de 21-29k dedi 2019 için 16k mesela benim sonucum.

Hocam netlerinizi ve verileri de bizimle paylaşabilir misiniz? Geçen sene sanırım sıralamayı tutturan bir arkadaş 2023 AYT netinize +6 net ekleyin diye bir tavsiyede bulunmuş. Onun harici her sayısal veri yanıltıcı olabilir onu da unutmamak gerekir. Kabataş öğrencileri arasından toplanılan bir sayısal veri ile sıralamalar çok yüksek geliyorken dandik liselerde bu veriler değişebilir. Bu ikisinin harmanlanması dahi yanlıştır. Sonucu tutturabilecek kadar büyük bir sayısal veri bence kimsede yoktur.

Hocam netlerinizi ve verileri de bizimle paylaşabilir misiniz? Geçen sene sanırım sıralamayı tutturan bir arkadaş 2023 AYT netinize +6 net ekleyin diye bir tavsiyede bulunmuş. Onun harici her sayısal veri yanıltıcı olabilir onu da unutmamak gerekir. Kabataş öğrencileri arasından toplanılan bir sayısal veri ile sıralamalar çok yüksek geliyorken dandik liselerde bu veriler değişebilir. Bu ikisinin harmanlanması dahi yanlıştır. Sonucu tutturabilecek kadar büyük bir sayısal veri bence kimsede yoktur.

Muratcan hoca ve bilgin güral vardı dediğin gibi dedi zaten de arkadaşın dediği gibi gelmiyor. Netim 106.75 56. sayısal bölüm de. İyi liselerde 75-79 arası yapan tanıdıklarım var ilk bin arası hepsi ama 2021 gibi gelmez. Mesela MSÜ'de 6K yapan arkadaşım vardı 106ya 58 geldi onunda. Ben 65 o ise 70 bandında dolaniyodu. Orta sınavlarda.

Muratcan hoca ve bilgin güral vardı dediğin gibi dedi zaten de arkadaşın dediği gibi gelmiyor. Netim 106.75 56. sayısal bölüm de. İyi liselerde 75-79 arası yapan tanıdıklarım var ilk bin arası hepsi ama 2021 gibi gelmez. Mesela MSÜ'de 6K yapan arkadaşım vardı 106ya 58 geldi onunda. Ben 65 o ise 70 bandında dolaniyordu. Orta sınavlarda.

Evet zaten 2021 bir hayal gibi duruyor. 2021 benzeri bir sıralama ben bir daha ÖSYM tarihinde beklemiyorum fakat 2019 bence gayet mümkün. Benim MSÜ'de 11k girip bu sınavda 80 TYT çıkaran arkadaşım olduğu gibi normal sınavlarda 75 76 bandında dolaşıp ( 2022'yi fullemişti sanırım çıkmışta ) bu sınavda 50'lere düşen insanlarda tanıyorum. Yine 80 78 75 AYT'ler de tanıyorum. Sıralamalar bence ilk sıralar için çok değişmezken sıralama azaldıkça değişim artacaktır. Örneğin 10 binde inanılmaz bir değişim görmezken ilk 30 binde devasa değişimler görebiliriz. Bu 80 100'lere gittikçe artacaktır. Benim 19 sıralamam 17k 23 sıralamam 35k 21 sıralamam 15k. Ben kendi sıralamamı 20k ila 26k arası bekliyorum. Tabii kodlama hatası yapmadıysam.

Benim 10k tahminim 108 63-64 civarı. 19 sıralamam 14-15k 21 4k 23 ise 33 k falan artık göreceğiz ben de 15-20 arası bekliyorum. Bence 15-30k arası 7-8 net oynadı ustlerde 3-4 civarıdır.

Hocam inşallah 20k altı atar da yazıp kurtuluruz. Ben bilgisayar mühendisliği istiyorum ama 20k üstü adamakıllı bölüm yok gibi bir şey. Bir sene daha sırf 5-10k yukarı çekmek için uğraşmak işkence gibi geliyor.

Hocam inşallah 20k altı atar da yazıp kurtuluruz. Ben bilgisayar mühendisliği istiyorum ama 20k üstü adamakıllı bölüm yok gibi bir şey. Bir sene daha sırf 5-10k yukarı çekmek için uğraşmak işkence gibi geliyor.
Ben tıp yazacam sanırım sene başı iyi gelirse yazılım veya bilgisayar orta gelirse tıp diyodum tıp gelir gibi.

Muratcan Kocakulaga göre kesin geliyor zaten sayısalciysaniz 8 nete yakın ekleyin yazdı. Ki 2021 içinde az çıkmış zor sınavlarda trolleyen veya bilmeden yazanlar fazla etki ediyor.

Bir de bir şey ekleyeyim çok üst ve alt seviye olanlar genelde değişmiyor. Ondan bizim netlerde 8-9'luk oynama var gibi gözüküyor o verilerde.

Son düzenleme:
Ben tıp yazacağım sanırım sene başı iyi gelirse yazılım veya bilgisayar orta gelirse tıp diyordum tıp gelir gibi.

Muratcan kocakulaga göre kesin geliyor zaten sayısalciysaniz 8 nete yakın ekleyin yazdı. Ki 2021 içinde az çıkmış zor sınavlarda trolleyen veya bilmeden yazanlar fazla etki ediyor.

Bir de bir şey ekleyeyim çok üst ve alt seviye olanlar genelde değişmiyor. Ondan bizim netlerde 8-9'luk oynama var gibi gözüküyor o verilerde.

Hocam ben eğer 4 eklersem 26k, 5 eklersem 24K, 6 eklersem 22K atıyordu. Eğer 6 eklediğimiz senaryo gerçekleşirse ve bilgisayar bölümleri ilerlemeyi keserse yerleşir giderim. Eğer 7-8 eklediğimiz senaryo gerçek olursa çok rahat yerleşir giderim. Benim planım Türk-alman üniversite'ye kadar bilgisayar ondan sonra kendi memleketimde tıp bellki veya mezun. Tıp'ı pek istediğim söylenemez o yüzden inşallah 2-3K için mezuna kalmak zorunda kalmam ki bu çok büyük korkutuyor. İnsanlar arasında Murat kocakulağın söyledi neti 1-2 azaltıp öyle yazın net o gelecektir diyenler de oldu. Biraz iyimser kaçıyor vs. diye. 30-33 gün sonra hepimiz göreceğiz.

@Loky Murat Kocakulak'in olumlu soylecegini zannetmiyorum. Yani 4 net kesin düştü üst sıralarda bile ki bizim sıralamalarda 7-8 düşmüştür kesin.

Fen liseleri geçen senelerde 75-80 kaynıyordu o ayar 65-75'e inmiş oradan bile anlarsın bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı