2024 TYT için test kitap önerileri

Hocam TYT kimyada ilk olarak orbital çözdüm ve TYT konusunda bana çok az katkı sağladı şu an bakınca keşke orbital çözeceğime başka yayınlara dönseydim diyorum.

Konuyu sağlam temele oturtmuş birisiyseniz ve denemede Full'e yakın yapıyorsanız orbitalin katkısı zaten olmaz. Bilinçsiz kaynak alımının sonuçlarından birisi.

Kral direkt orta isteyince onları yazdım, kusura bakma. O zaman:
Kimya: Miray.
Biyoloji: Biyotik.
Fizik: 345(son testlerini şimdilik çözmezsin)
Matematik: Bilgi Sarmal(yine aynı şekil son testleri şimdilik çözme) veya toprak.
Türkçe: Hız ve renk soru bankası ile başlamıştım diye hatırlıyorum, Türkçe için pek soru bankası çözen biri değilim.
Sosyal: Deneme önerileri yine geçerli.

Üstteki dostumuza da yazdım hocam genel olarak belirtmişim. O kitaplar direkt zordan başlamıyor ve seviye seviye gidiyor. 3D'nin soru sistemini herkes biliyor zaten hocam. Ayrıca bu yayınları orta klasmana atmayacaksak diğer yayınları nereye koyacağız be.
Orbital bence başlangıç için muazzam bir kitaptır, hele hele bir sayısalcı için. Arkadaş sadece TYT deyince miray önerdim zaten. Kimyada şahsen orbital ve palme çözen birinin TYT veya AYT'de kolay kolay soru kaçıracağını düşünmüyorum. dışarıdan egoist ya da burnu havada biri olarak görünmemişimdir umarım. Hatam olduysa kusura bakmayın.

Siz de çözmüşsün hocam, simülasyon testleri harici ilk testlerle temeli atıp sarmal ve simülasyon testlerle işi bitirebilir. Sınava kalmış zaten kaç ay, büyük ihtimalle tek kaynaktan gider diye o yayınları yazdım :)

Hocam son 4 ayda o kadar yükün arasında Bilgi Sarmal geometrinin sindirilebileceğini düşünmüyorum. Bana sorsanız toprak geometri derdim kolay orta için.

Konuyu sağlam temele oturtmuş birisiyseniz ve denemede Full'e yakın yapıyorsanız orbitalin katkısı zaten olmaz. Bilinçsiz kaynak alımının sonuçlarından birisi.

Denemelerde kimyam genelde 0,75 net falan geliyordu orbital çözdükten sonra da pek bir değişim olmadı ama aydın çözerek şu an Full'e yakın yapıyorum.

Kral direkt orta isteyince onları yazdım, kusura bakma. O zaman:
Kimya: Miray
Biyoloji: Biyotik
Fizik: 345(son testlerini şimdilik çözmezsin)
Matematik: Bilgi Sarmal(yine aynı şekil son testleri şimdilik çözme) veya Toprak
Türkçe: Hız ve Renk soru bankası ile başlamıştım diye hatırlıyorum, Türkçe için pek soru bankası çözen biri değilim.
Sosyal: Deneme önerileri yine geçerli.

Üstteki dostumuza da yazdım hocam genel olarak belirtmişim. O kitaplar direkt zordan başlamıyor ve seviye seviye gidiyor. 3D'nin soru sistemini herkes biliyor zaten hocam. Ayrıca bu yayınları orta klasmana atmayacaksak diğer yayınları nereye koyacağız be.
Orbital bence başlangıç için muazzam bir kitaptır, hele hele bir sayısalcı için. Arkadaş sadece TYT diyince Miray önerdim zaten. Kimyada şahsen Orbital ve Palme çözen birinin TYT veya AYT'de kolay kolay soru kaçıracağını düşünmüyorum. Dışarıdan egoist ya da burnu havada biri olarak görünmemişimdir umarım. Hatam olduysa kusura bakmayın.

Siz de çözmüşsün hocam, Simülasyon Testleri harici ilk testlerle temeli atıp Sarmal ve Simülasyon testlerle işi bitirebilir. Sınava kalmış zaten kaç ay, büyük ihtimalle tek kaynaktan gider diye o yayınları yazdım :)
Geç başladığımın farkındayım yetişir mi sizce ?

Geç başladığımın farkındayım yetişir mi sizce ?
Düzenli ve seviyenize uygun kaynakları çözüp bol bol deneme pratiği yaparsanız yetişir. TYT cidden deneme işi, aylarca soru bankalarında boşuna sürünmüş gibi hissediyorum. Kitapları almadan PDF'lerine ulaşın veya kitapçıda bir inceleyin. İçinize sinerse alırsınız, sorularını göz atmadan soru bankası kesinlikle almayın.

Geç başladığımın farkındayım yetişir mi sizce?

Deneme analizlerini iyi yaparsan hedefine bağlı olarak büyük oranda yetişir diyorum şu an yerinde plsam branş denemelerine ek 3-4 günde bir TYT denemesi çözerdim evet belki layıkıyla yorar ama sağlamından da geliştirir.

Düzenli ve seviyenize uygun kaynakları çözüp bol bol deneme pratiği yaparsanız yetişir. TYT cidden deneme işi, aylarca soru bankalarında boşuna sürünmüş gibi hissediyorum. Kitapları almadan PDF'lerine ulaşın veya kitapçıda bir inceleyin. İçinize sinerse alırsınız, sorularını göz atmadan soru bankası kesinlikle almayın.
Konuları bitirmeden deneme çözmem ne kadar sağlıklı ? Tecrübeniz var diye soruyorum.Genelde çevremde olmadığından dolayı.

Konuları bitirmeden deneme çözmem ne kadar sağlıklı? Tecrübeniz var diye soruyorum. Genelde çevremde olmadığından dolayı.

Dostum ben 11. sınıf öğrencisiyim ve ortalama 2 haftada 1 genel 7-8 tane branş denemesi çözüyorum şöyle söyleyeyim sana sınavda senin karşına her dersten 12 soruluk testler çıkmayacak konu eksiğin olsa bile deneme altyapısı yapmalısın. Onun dışında problem ve paragraf da çözmelisin.

Dostum ben 11. sınıf öğrencisiyim ve ortalama 2 haftada 1 genel 7-8 tane branş denemesi çözüyorum şöyle söyleyeyim sana sınavda senin karşına her dersten 12 soruluk testler çıkmayacak konu eksiğin olsa bile deneme altyapısı yapmalısın. Onun dışında problem ve paragraf da çözmelisin.
Anladım teşekkürler.

Konuları bitirmeden deneme çözmem ne kadar sağlıklı ? Tecrübeniz var diye soruyorum.Genelde çevremde olmadığından dolayı.
Ben de lise son sınıf öğrencisiyim ve şunu fark ettim ki iyi yapılan deneme analizi ile konu çalışmadan çok daha hızlı biçimde net kasılabilir. Çok fazla konu eksikliğiniz varsa haftada 1 deneme ve 1-2 tane branş deneme(Türkçe ve sosyal) çözmeniz sizin için yeterli olacaktır. Normal soru bankalarını çözerken de süre tutarak çözmeye özen gösterin. Diğer hocalarımın da tavsiyelerine kulak asın, sınav gözde büyütülecek kadar zor değil. Çok hafife almayın yeter :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı