2024 yılında alınabilecek iPhone önerisi

Haklısınız zaten ona bir şey demiyorum ama kendimi açıklayamadım fark ettiyseniz. Cümleyi de tam açıklayıcı şekilde yazmamışım. Yani ailede kullandığımız telefonlara göre iphone hala çökmedi demeye çalıştım ama orada direkt androidler çöküyor yazısı direkt genelleme olmuş. Tabii samsung f/p olarak aşırı iyi ürünler sunuyor farkındayım, çünkü 30 bin liralık S23 50 mp kamera sunarken, İphone 13, 12 mp sunuyor ve arada 8 bin lira az ödeyerek daha iyi telefona sahip olabiliyoruz.
 
Şimdi şöyle, ben hem işte hem de kendim için kullanabilecek bir telefon alacağım. Hatta işim için operatör bile değiştim şimdi sıra telefona geldi. İlk başta iPhone 11 düşünüyordum ki aslında iPhone 11 bile iş için yetecektir diye düşünüyorum. Bütçem fazla yok, iPhone 13'e kadar düşündüm ama 38.000₺ gözüme büyük geldi. 12 düşündüm 25-30 civarı genelde, fazlasıyla yeter diye düşünüyorum. Bana önemli olan hız kasmayan, donmayan, takılmayan, depolama sıkıntısı yaşamamak ve kamerası iyi olması lazım işim gereği. Tavsiyeniz ne olur 11, 12, 13? Öyle abartılacak bir tarafı yok ama Android'ler biliyorsunuz bir zaman sonra yavaşlıyor. Ailemde M.Ö kalan iPhone 7 Plus var benim telefondan hızlı hâlâ. 128 GB iPhone 12 alsam bana yeter diye düşünüyorum, 28.000₺.

O bütçede kamerayı da özellikle belirttiğiniz için 2. el düşünürseniz 12 Pro alınmalı. 12 Pro kamera tarafında düz 13'ten de iyi bir telefon. Sıfır isterseniz 12 Pro'nun sıfırı olmadığı için mecburen düz 13 almalısınız. Gerisi artık tercih edilesi değil.
 
Sakın 11 almak gibi bir şey yapmayın. Bütçe düşük ve illa iPhone alıcam diyorsanız 28K civarı iPhone 13 var. Sıfır olarak 12 alınabilir.
 
iPhone'larda öneri konusunu nedense anlayamıyorum.. paranızın yettiği en yüksek sayıyı almaya çalışın bu kadar. Depolama gibi şeyler önemliyse bir düşük sayının daha fazla depolama olan versiyonunu tercih edin (macbooklarda olduğu gibi), kamera falan önemliyse de alabileceğiniz en ucuz Pro'yu almaya çalışın. Toplamda 3 5 tane model var zaten ve 2. el ya da hangi siteden almalıyım gibi bir tavsiye de istemiyorsanız çok karışık olmaması lazım (iPhone 7 dahil toplam 29 tane farklı model var ama eskileri, en yenileri ve iyileri listeden çıkarırsam 5 tane seçenek kalıyor)
 

Geri
Yukarı