2024 yılında iPhone 13 alınır mı?

Bütçe
32000-35000
Bir günü rahat çıkartıyor mu ve oyun oynuyor musunuz ?
Clash of Clans oynuyorum, akşam eve gelince şarja takıyorum. 2.5 yılda %86 düştü şarjı.

Önceden şirketteyken kablosuz şarj standı ile kullanıyordum borsa filan takip ediyordum eve gelince %100 şarjım oluyordu. Gece tekrar takıyordum.

Bu arada kablosuz şarj standında kullanmak bataryayı bozmuyor. Eşimle aynı gün iPhone 11 almıştık, o sadece gece şarj etti ben gün içinde hep kablosuz şarj standıyla filan borsa takip ederek kullandım ikimizin de 2 yıl sonunda batarya yüzdesi aynıydı.

Başlıkta performans, batarya, arayüzden bahsediyorum ve sen diyorsun ki elma görünsün diye alan biri?
Sen değil siz lütfen. Ben sizi kastederek söylemedim yanlış anlaşılmış, eğer sadece elma görünsün diye alınıyorsa demek istedim, yani öyle biri için herhangi bir daha sonra çıkmış iPhone modeli yeterdi fakat sene 2025 olmuşken daha yapay zeka özelliklerini bile almamış 15 ve öncesi alınmaz. Bildiğiniz gibi Apple düz iPhone 15 ve iPhone 15 Plus kullanıcılarına büyük bir kazık attı ve AI özelliklerini onlara sunmadı, bu kullanıcılar büyük bir hayalkırıklığı yaşadı. E 15 serisinin release edilmesinin üzerinden de bir sene üzerinde zaman geçmiş. Bana göre iPhone 16 önceki bir telefon bu çağda alınmaz.

Sen değil siz lütfen. Ben sizi kastederek söylemedim yanlış anlaşılmış, eğer sadece elma görünsün diye alınıyorsa demek istedim, yani öyle biri için herhangi bir daha sonra çıkmış iPhone modeli yeterdi fakat sene 2025 olmuşken daha yapay zeka özelliklerini bile almamış 15 ve öncesi alınmaz. Bildiğiniz gibi Apple düz iPhone 15 ve iPhone 15 Plus kullanıcılarına büyük bir kazık attı ve AI özelliklerini onlara sunmadı, bu kullanıcılar büyük bir hayalkırıklığı yaşadı. E 15 serisinin release edilmesinin üzerinden de bir sene üzerinde zaman geçmiş. Bana göre iPhone 16 önceki bir telefon bu çağda alınmaz.

Üslubum için kusura bakmayın fikrinizi düşüneceğim.

Hocam düz iphone modellerinde ve max olmayan normal pro modellerinde batarya sorunu hep yaşarsınız. Çünkü bu modellerdeki batarya boyutu küçük. Sadece cihazı sıfır aldığınızda 2 sene kadar bataryadan tam verim alırsınız ondan sonra Apple amca işlemcinin frekansı kısmaya başlar. (Bkz. Batterygate-Şu anda da hâlâ batarya skandalının Apple tarafında devam ettiğini düşünüyorum). Ek olarak, özellikle telefon alırken mümkün olduğunca en yeni donanımı seçmenizde yarar var. Ülkedeki iPhone fiyatlarını göz önünde bulundurursak en yeni donanım için Samsung almak daha mantıklı. Ben şahsen iPhone 11 kullanıcısı olarak ve daha önce de diğer iPhone modellerini kullanmış birisi olarak sürekli kendini tekrar eden düz modellerden usandım. Telefonu satarsam S24 serisine geçmeyi planlıyorum. Ama eğer siz halihazırda Apple ekosistemini kullanıyorsanız (apple watch, macbook vs.) ve alıştıysanız iPhone'den devam edebilirsiniz. Ancak dediğim gibi 3 sene önce çıkmış iPhone 13'ten, sırf iPhone olduğu için uzun süre iyi performans vermesini bekleyemeyiz. Klasik anlamda iPhone deneyimi için ideal ama kesinlikle benim gözümde uzun vade telefonu değil. Özellikle batarya eskimesi konusu çok sıkıntı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı