Herkese selamlar, bugün sizlere 2024 yılında iPhone 8 sahibi olan bir kişi olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim bu konuda. Öncelikle çoğunuz bilse de özelliklerinden bahsedelim.
4.7 inç yaklaşık %65 ekran - kasa oranına ve 750x1334 326 PPI ekrana sahip. Bataryası da 1821mAh. İşlemci olarak da Apple'ın ilk yapay zeka işlemcisi olan A11 bionic var. 6 çekirdeğe sahip, 2 çekirdekli de yapay zeka birimi var bu arkadaşın.
Tasarım: Tek kameralı, kompakt, premium hissettiren bir cihaz. Arkası cam, çok hoş duruyor ama kırılgan. Üç kere falan kırdım arkayı
Ekran kalitesi: Ekran kalitesi olarak aşırı bir şey diyemem çünkü göreceli bir kavram. Pikselleri saymak gibi bir problem yok, bu büyüklükte bir ekran için uygun bir piksel yoğunluğuna sahip, renkleri gayet iyi vermekte. Benim ekranım kırıldı değiştim fakat çakma da olsa pikselleri saymak gibi bir durumum olmadı, tabii orijinal ekranı varsa çok daha iyi.
Ekran süresi: İlk diyeceğim şey, rezalet. 1821MAH batarya en fazla 4 4.5 saat yeter size %100 pil sağlığında, en fazla diyorum onu da. Benim pili değiştirdim 2200 küsur mAh ile geçen yıl, şu an en fazla 2.5 3 saat ekran süresi alıyorum maalesef. Yoğun bir kullanıcıysanız bırakın günü birkaç saatinizi zor çıkartacaktır.
İşletim sistemi: iOS 11'den 16'ya kadar destek sağladı kendisi, şu anda iOS 18 çıktığına göre iki yıldır destek almıyor (güvenlik güncellemesi hariç, şu an 16.7.10 sürümü mevcut).
Performans: 2 GB RAM ve A11 çipe sahip iPhone 8, zamanının çok güçlü bir telefonu olsa da artık günümüzde ne diyeyim Apple'ın yavaşlatma politikasıdır işletim sisteminin ağırlaşmasıdır artık gücünü yitirdi. Gündelik işlerde kullanabilirsiniz ama benim deneyimlerimi soracak olursanız Instagram'da 30 dakika falan dolaşınca işlemci bölgesinin aşırı ısındığını hissediyorum. Hatta böyle Instagram keşfetinde bayağı aşağı kaydırırsanız telefon gücünü kısıyor bende parlaklık falan düşürüyor. Basit bir kullanıcıysanız yeterlidir ama. Oyunlara bir şey diyemem çünkü oynamıyorum ama yine basit oyunları rahat açıyor. PUBG falan da açıyordur da eskisi kadar stabil değildir.
Bu arada yavaşlatma olayını da şöyle söyleyeyim, AnTuTu testinde eskiden 420-430.000 puanları zorlarken dün yaptığım testte 374.000 puan aldım...
Kamera: Önde 7 MP, arkada 12 MP kameralar bulunmakta. Öndeki çok saçma bir şekilde 1080P30FPS kayıt alabilirken arka 4K60 FPS kayıt yapabilmekte ki arka kamerası fiyat bandının en iyisi denilebilir (bence). Gece modu yok normal olarak, 11'de falan geldi sanırım o da ön kamera dediğim gibi kötü, pek işlev görmeyecek bir kamera. Ha çöp değil ama çok işiniz olmaz bence.
Güvenlik: Touch ID kullanmakta ve eliniz ıslak olmadıkça her koşulda aşırı hızlı okuyan bir parmak izi okuyucusuna sahip. Güvenilirliği de gayet üst düzey.
Fiyat: En son 3-6.000 TL arasındaydı sanırım ki bu fiyat bandında gayet iyi bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Ama S8 S9 gibi telefonlar bulursanız onları da alabilirsiniz. Her ne kadar anlatsam da bu işin sonunda 2017'de çıkan bir cihaz satın alıyorsunuz ve günü çıkartmayacak kadar bataryaya sahip. Touch ID'si çalışan, ekranı değişmeyen bir cihazlara baksanız daha iyi olur, bunlar kaliteyi etkileyen şeyler. Eğer sahipseniz de iOS 15 sürümünde falansanız 16'ya destek kesene kadar gelmeyin, rezalet elinizde işinizi gören bir Android telefon varsa abi ille de Apple derseniz bu cihaza çok meblağ vermenizi tavsiye etmiyorum, uzun ömrü kalmadı artık. 2020 Temmuz ayından beri kullanıyorum, beni pek yarı yolda bırakmadı ama doğruya doğru. Bütçeye göre alınabilir. buraya kadar gelen herkese teşekkür ederim, yorumlarımı paylaşmak istedim biraz. Eklemeyi unuttuğum bir şey varsa belirtebilirsiniz, iyi sosyaller dilerim!
4.7 inç yaklaşık %65 ekran - kasa oranına ve 750x1334 326 PPI ekrana sahip. Bataryası da 1821mAh. İşlemci olarak da Apple'ın ilk yapay zeka işlemcisi olan A11 bionic var. 6 çekirdeğe sahip, 2 çekirdekli de yapay zeka birimi var bu arkadaşın.
Tasarım: Tek kameralı, kompakt, premium hissettiren bir cihaz. Arkası cam, çok hoş duruyor ama kırılgan. Üç kere falan kırdım arkayı
Ekran kalitesi: Ekran kalitesi olarak aşırı bir şey diyemem çünkü göreceli bir kavram. Pikselleri saymak gibi bir problem yok, bu büyüklükte bir ekran için uygun bir piksel yoğunluğuna sahip, renkleri gayet iyi vermekte. Benim ekranım kırıldı değiştim fakat çakma da olsa pikselleri saymak gibi bir durumum olmadı, tabii orijinal ekranı varsa çok daha iyi.
Ekran süresi: İlk diyeceğim şey, rezalet. 1821MAH batarya en fazla 4 4.5 saat yeter size %100 pil sağlığında, en fazla diyorum onu da. Benim pili değiştirdim 2200 küsur mAh ile geçen yıl, şu an en fazla 2.5 3 saat ekran süresi alıyorum maalesef. Yoğun bir kullanıcıysanız bırakın günü birkaç saatinizi zor çıkartacaktır.
İşletim sistemi: iOS 11'den 16'ya kadar destek sağladı kendisi, şu anda iOS 18 çıktığına göre iki yıldır destek almıyor (güvenlik güncellemesi hariç, şu an 16.7.10 sürümü mevcut).
Performans: 2 GB RAM ve A11 çipe sahip iPhone 8, zamanının çok güçlü bir telefonu olsa da artık günümüzde ne diyeyim Apple'ın yavaşlatma politikasıdır işletim sisteminin ağırlaşmasıdır artık gücünü yitirdi. Gündelik işlerde kullanabilirsiniz ama benim deneyimlerimi soracak olursanız Instagram'da 30 dakika falan dolaşınca işlemci bölgesinin aşırı ısındığını hissediyorum. Hatta böyle Instagram keşfetinde bayağı aşağı kaydırırsanız telefon gücünü kısıyor bende parlaklık falan düşürüyor. Basit bir kullanıcıysanız yeterlidir ama. Oyunlara bir şey diyemem çünkü oynamıyorum ama yine basit oyunları rahat açıyor. PUBG falan da açıyordur da eskisi kadar stabil değildir.
Bu arada yavaşlatma olayını da şöyle söyleyeyim, AnTuTu testinde eskiden 420-430.000 puanları zorlarken dün yaptığım testte 374.000 puan aldım...
Kamera: Önde 7 MP, arkada 12 MP kameralar bulunmakta. Öndeki çok saçma bir şekilde 1080P30FPS kayıt alabilirken arka 4K60 FPS kayıt yapabilmekte ki arka kamerası fiyat bandının en iyisi denilebilir (bence). Gece modu yok normal olarak, 11'de falan geldi sanırım o da
Güvenlik: Touch ID kullanmakta ve eliniz ıslak olmadıkça her koşulda aşırı hızlı okuyan bir parmak izi okuyucusuna sahip. Güvenilirliği de gayet üst düzey.
Fiyat: En son 3-6.000 TL arasındaydı sanırım ki bu fiyat bandında gayet iyi bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Ama S8 S9 gibi telefonlar bulursanız onları da alabilirsiniz. Her ne kadar anlatsam da bu işin sonunda 2017'de çıkan bir cihaz satın alıyorsunuz ve günü çıkartmayacak kadar bataryaya sahip. Touch ID'si çalışan, ekranı değişmeyen bir cihazlara baksanız daha iyi olur, bunlar kaliteyi etkileyen şeyler. Eğer sahipseniz de iOS 15 sürümünde falansanız 16'ya destek kesene kadar gelmeyin, rezalet
Son düzenleme: