2024'te iPhone SE 2020 hala alınır mı?

Hocam pil konusunda Apple fanboyu olmamama rağmen optimizasyonun çok güzel olduğunu söyleyebilirim. Ancak bu durum gününü sürekli telefon ile geçirenlerden ziyade daha pasif kullanıcılar için geçerli tabii ki. Kamera ve işlemcisi güzel lakin kamerada geniş açı ve gece modu en büyük dezavantajlardan, yine de birçok Android cihazdan daha iyi. Ben kendi açımdan konuşursam eğer günde maksimum 2-3 saat telefona bakıyorum toplamda onda da sosyal medya, WhatsApp ve kamera olarak. Bu şekilde bir kullanım senaryosu için sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ayrıca kullanım konusunda yine kendimden örnek vereceğim ama biraz daha ufak elli olduğum için 5" ekran boyutundan büyük takozlarla yazı yazmak ve telefona bakmak işkence oluyor bazen. SF90 yorumunuza biraz katılıyorum. En azından ekran ve pil teknolojisi bu kasa ile harmanlayıp aynı kasa üzerinden minimum 3000 mAh batarya ve çerçevesiz ekran ile şahane bir telefon yapabilirlermiş.
Hocam bahsettiğiniz senaryoda pil yetecektir. Apple da ekran kapalı süresi genel olarak daha uzundur doğru. Hocam mesela s23 iPhone 7/8/SE kasasından çok az daha büyük ama ekran 6.1 inç, bence mükemmel bir oran bu. Bu orana sahip orta segment bir ürün şu an için yok ama ilerleyen zamanlarda bu kasaya sahip telefonlar, orta segmentte de tek tük de olsa çıkabilir. Vallahi SE 3'ü ben son cümlelerinizdeki tarifle çıkacağına çok ümitlenmiştim ve param da hazırdı hemen alacaktım. SE'4 de iPhone 14 kasası olacağı konuşuluyor. Artık cidden fosil bir tasarımla getirmezler diye düşünüyorum. Dile kolay 10 yılı geçti ya. 10 yıl da taş olsan yosun tutarsın rengin değişir.
 
Hocam bahsettiğiniz senaryoda pil yetecektir. Apple da ekran kapalı süresi genel olarak daha uzundur doğru. Hocam mesela S23 iPhone 7/8/SE kasasından çok az daha büyük ama ekran 6.1 inç, bence mükemmel bir oran bu. Bu orana sahip orta segment bir ürün şu an için yok ama ilerleyen zamanlarda bu kasaya sahip telefonlar, orta segmentte de tek tük de olsa çıkabilir. Vallahi SE 3'ü ben son cümlelerinizdeki tarifle çıkacağına çok ümitlenmiştim ve param da hazırdı hemen alacaktım. SE'4 de iPhone 14 kasası olacağı konuşuluyor. Artık cidden fosil bir tasarımla getirmezler diye düşünüyorum. Dile kolay 10 yılı geçti ya. 10 yıl da taş olsan yosun tutarsın rengin değişir.

Doğru diyorsunuz, tasarımı taş devrinden kalma fakat zaten bu telefonların eski tasarım sevenler için çıktığını düşünüyorum. Şu an çerçeve oranı yüksek telefon kullanıyorum da ne oluyor? Premium hissiyat alamıyorum bir kere. Dandik bir hissiyat aldıktan sonra çerçeve oranının pek bir önemi kalmıyor. SE serisi çerçeve oranı iğrenç fakat kullandığın zaman gerçekten kullandığın süre boyunca zevk alabiliyorsun. Şu an Android seçeneği olarak SE 2020'ye rakip S20FE görüyorum ancak hem fiyatı biraz daha fazla hem de Premium hissiyat vereceği şüpheli. Sizce IPhone'un ekranı bir süre sonra rahatsız eder mi? Bana etmez gibi geliyor.
 
Doğru diyorsunuz, tasarımı taş devrinden kalma fakat zaten bu telefonların eski tasarım sevenler için çıktığını düşünüyorum. Şu an çerçeve oranı yüksek telefon kullanıyorum da ne oluyor? Premium hissiyat alamıyorum bir kere. Dandik bir hissiyat aldıktan sonra çerçeve oranının pek bir önemi kalmıyor. SE serisi çerçeve oranı iğrenç fakat kullandığın zaman gerçekten kullandığın süre boyunca zevk alabiliyorsun. Şu an Android seçeneği olarak SE 2020'ye rakip S20FE görüyorum ancak hem fiyatı biraz daha fazla hem de Premium hissiyat vereceği şüpheli. Sizce IPhone'un ekranı bir süre sonra rahatsız eder mi? Bana etmez gibi geliyor.
Ellerim büyük, uzun süredir 5.8 inç civarı bir telefon kullanıyorum ''6 inç telefonların üretimi artmasından bu yana'' iki tane SE 2020'yi deneyimleme şansım oldu. Ele alınca premium hissiyatını veriyor, ekranı sorun yaratmıyor ve 4.7'ye göz olarak da hissiyat olarak da kolaylıkla alışabiliyorsunuz ki sürekli film izleme, oyun oynama ihtimaliniz yoksa dışarıda sahra çölünün ortasında değilseniz ışık altında da görüntüyü görebilirsiniz. Bahsedilen kadar kötü bir ekrana sahip değil, S20 FE, Android için yine iyi bir cihaz ama güvenlik bakımından da güncelleme bakımından da işletim sistemi bakımından da ben seçeneğimi SE 2020 yanında kullanırdım. S20 FE'yi tek şarj kapasitesi olarak üstün görüyorum.
 
Hocam hiç bulaşmayın bu 10 yıllık fosil tasarıma. Ben iPhone 7 kullandım 6 yıl. Şimdi 3 haftadır A34 kullanıyorum dünyam değişti resmen. 2020 SE de pil yeni değişmiş olsa bile günü çıkarmayacaktır. Ekran küçük olmasının yanında parlaklık da düşük olduğu için dışarıda görmek çok zor oluyor. Gözlükle falan imkansız zaten. Artık iOS deneyimi diye bir şey olduğuna da inanmıyorum açıkçası. Ben yıllarca yeni IPhone'lardan alamadığım için erteledim telefon almayı. iOS da olup da Android'de olmayan hiçbir şey yokmuş.

Hocam tasarım hariç iPhone 7 ile arasında dağlar kadar fark var. Tasarımı çok dert etmiyorum zaten dediğim gibi ben tablet değil telefon kullanmak istiyorum. Ekranı çok mühim değil. Tahminimce 2 yıl daha güncelleme alacak, güncellemesi bittikten sonra bile en az 2 3 sene birçok uygulama desteğini sürdürmeye devam edecek bence bu açıdan da bir sorunu yok. Tabii ekran AMOLED değil LCD olduğu için parlaklık ve renk doğruluğu açısından tatmin edici olmayabilir ama şu an kullandığım telefonun ekranı yan sanayi LCD ve aşırı dandik. IPhone'a geçişte bir eksim olmayacak.

Ellerim büyük, uzun süredir 5.8 inç civarı bir telefon kullanıyorum "6 inç telefonların üretimi artmasından bu yana" iki tane SE 2020'yi deneyimleme şansım oldu. Ele alınca premium hissiyatını veriyor, ekranı sorun yaratmıyor ve 4.7'ye göz olarak da hissiyat olarak da kolaylıkla alışabiliyorsunuz ki sürekli film izleme, oyun oynama ihtimaliniz yoksa dışarıda sahra çölünün ortasında değilseniz ışık altında da görüntüyü görebilirsiniz. Bahsedilen kadar kötü bir ekrana sahip değil, S20 FE, Android için yine iyi bir cihaz ama güvenlik bakımından da güncelleme bakımından da işletim sistemi bakımından da ben seçeneğimi SE 2020 yanında kullanırdım. S20 FE'yi tek şarj kapasitesi olarak üstün görüyorum.

Güzel bilgiler için teşekkürler, benim için olay gerçekten telefon gibi hissettirmesi. Android'lerde amiral gemisi veya ona yakın segment telefonlar haricinde premium hissiyat veren telefona rastlamadım hiç. Ancak IPhone'da bu yok, her modelinde gerçekten telefon kullanıyormuş gibi hissettiriyor. SE 2020'ye geçeyim bakalım, ona göre deneyimlerimi tekrar aktarırım. Tekrar teşekkürler.
 

Geri
Yukarı