S22 kullanıcısı olarak soruna ben cevap vereyim. Yakın zamanda, yaklaşık 1 yıl daha garantisi olan 2. el S22 aldım. Telefon sarjı emiyor desem yeridir. Aşırı hızlı tükeniyor batarya. Bir diğer sorunda bazen telefon anlamsız şekilde birdenbire ısınıyor. Ben zaten bataryasının hızlı tükendiğini bilerek aldım. Telefonda sosyal medya/oyun vs fazla vakit geçirmediğimden bana yeter diyordum ama beni bile zorluyor günü çıkarmak imkansıza yakın diyebilirim.
Benim önceliğim küçük boyutlu olması, NFC ile ödeme yapabilmesi ve donma/kasma yaşamadan telefonu kullanmak olduğundan pişman değilim. Ekran ve kamerası da gayet güzel, stereo hoparlörde mevcut ama özellikle batarya sorunu (ya da işlemci sorunu, çünkü araştırdığımda işlemcisinin fazla enerji tüketiminden dolayı bataryanın erken bittiği yazılmıştı) yüzünden normal kullanıcıyı tatmin etmez. Burada genellikle genç arkadaşlar olduğundan kesinlikle önermem. Biraz oyun oynayayım, biraz sosyal medyada takılayım, az biraz da müzik dinleyeyim deseniz bile batarya yetmez. bütçeyi arttıramıyorsanız 2. el telefona yönelebilirsiniz. ben param güvende sahibinden aldım, sorun yaşama ihtimaliniz düşük oluyor bu sayede. 2. el faturalı s23 ler geliyor ilanlara onları takip edip almak daha mantıklı olur s22 yerine.
Unutmadan şunu da ekleyeyim. Samsung'un uygulamasından merkeze bağlanıp batarya durumunu canlı destekle ile telefonuma bağlatıp sorgulattım. Batarya durumu iyi. Yaklaşık 300 kere şarj edilmiş gözüküyordu ben aldığımda.