Windows 10 halâ daha iyi, 32 GB RAM'ınız yoksa Windows 11 önermem.Windows 10'un desteği 14 Ekim 2025'te sona eriyor. Ama kendime en iyi Windows'u seçmek istiyorum. (Bilgisayarım 11'i iyi çalıştırıyor)
Windows 10 halâ daha iyi, 32 GB RAM'ınız yoksa Windows 11 önermem.
Windows 10 halâ daha iyi, 32 GB RAM'ınız yoksa Windows 11 önermem.
Steam açıkken boşta toplam %35'in üzerinde bellek kullanıyor bu yüzden oyunlara (AAA oyunlar) fazla yer kalmıyor, Windows 10'da en az %15 daha az bellek kullanıyor. Yüksek hızlı 16 GB (8x2) DDR5 RAM kullanıyorsanız Windows 11'de ancak öyle sıkıntı çekmezsiniz, Windows 11 RAM'i verimli kullanma açısından Windows 10'a göre çok daha kötü, bu arada Windows 11 23h2 sürümünü kastediyorum 22h2 sürümünde ram kullanımı daha az idi. Şuan Windows 10 Home Single Language kullanıyorum Steam açıkken boştaki toplam RAM kullanımı %17-22 civarında.32 GB soylerken niye istinaden soylediniz?
16 GB gayet yeter...
Steam, Epic, Razer ve birkaç program daha açıkken boşta %25 ram kullanıyor. Windows 11 Home Single Language kullanıyorum. 16 gb ram var. Hatta DDR4.Steam açıkken boşta toplam %35'in üzerinde bellek kullanıyor bu yüzden oyunlara (AAA oyunlar) fazla yer kalmıyor, Windows 10'da en az %15 daha az bellek kullanıyor. Yüksek hızlı 16 GB (8x2) DDR5 RAM kullanıyorsanız Windows 11'de ancak öyle sıkıntı çekmezsiniz, Windows 11 RAM'i verimli kullanma açısından Windows 10'a göre çok daha kötü, bu arada Windows 11 23h2 sürümünü kastediyorum 22h2 sürümünde ram kullanımı daha az idi. Şuan Windows 10 Home Single Language kullanıyorum Steam açıkken boştaki toplam RAM kullanımı %17-22 civarında.
Steam, Epic, Razer ve birkaç program daha açıkken boşta %25 RAM kullanıyor. Windows 11 Home Single Language kullanıyorum. 16 GB RAM var. Hatta DDR4.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.