2024’ün En İyi Şifre Yöneticisi Uygulamaları

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
En İyi Şifre Yöneticisi Uygulamalar 2024

Günümüzde o kadar çok hizmet için o kadar çok şifre belirlememiz gerekiyor ki, bir şifre yöneticisi ile bunları yönetmek gerekebiliyor. Aynı şifreleri tekrar tekrar kullanmak ise büyük bir risk. İşte 2024 yılının en iyi şifre yöneticisi uygulamaları. En İyi Şifre Yöneticisi Uygulamaları Şifre yöneticileri tüm kimlik bilgilerinizi tek bir yerde saklama, hepsini hatırlama yükünü üzerinizden […]

Devamı: 2024’ün En İyi Şifre Yöneticisi Uygulamaları
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Bu şifre yöneticileri de yeni popüler oldu galiba. Bence dünyanın en gereksiz şeylerinden bir tanesi direkt tarayıcıya veya not defterine kaydetmek varken.
Bence de mesela Chrome'da iki faktörlü doğrulama açık hesabıma kaydediyorum şifrelerimi. Yalnız kime güveneceğimi şaşırdım, Google'a da pek güvenmemek lazım. Bu şirketlere de güvenebilir miyim bilmiyorum. Not defterine kaydetmek biraz mantıklı ama o da kayboldu mu sıkıntı.

Erişilmesi daha kolay olduğundan dolayı öyle yapmak çok mantıksız. Ekstra olarak aslında pekte yeni olmadı sadece Türkiye'de de yeni yeni duyuluyor.
Tarayıcıya kaydedilince de gayet basit oluyor. Direkt siteye girer girmez karşına çıkıyor. Bir zahmet bilgisayarında da antivirüs bulunsun veya virüs yeme. Bilgisayarın kendi içinde de not defteri var oraya da kaydedilebilir. Zaten büyük ihtimalle şifrelerimiz çoğu şirketlerde vardır ama işte...

Ancak en güvenlisi Google'ın şifre yöneticisi olduğunu düşünüyorum (eğer varsa).

Tarayıcıya kaydedilince de gayet basit oluyor. Direkt siteye girer girmez karşına çıkıyor. Bir zahmet bilgisayarında da antivirüs bulunsun veya virüs yeme. Bilgisayarın kendi içinde de not defteri var oraya da kaydedilebilir. Zaten büyük ihtimalle şifrelerimiz çoğu şirketlerde vardır ama işte...

Ancak en güvenlisi Google'ın şifre yöneticisi olduğunu düşünüyorum (eğer varsa).
Google 'ın kendine ait app şeklinde şifre yöneticisi yok Chrome üzerinden erişebildiğin ve cloud'da tuttukları bir hizmetleri var ancak asla kullanışlı değil. Direkt siteye girer girmez karşına çıkma olayı şifre yöneticilerinde de var extensionlarını kullanman yeterli oluyor. Hatta kayıt olurken şifreyi kaydetme/eposta değiştirince kaydı düzenleme gibi özellikleri de var. Virüs yemeden de şifrelerin gidebileceği için yüksek seviyede encryptlanmış ve erişimi kolay programlar olduğundan şifre yöneticileri tercih ediliyor.

Kaldı ki Google' ın herhangi bir hizmetine güvenmek çok daha saçma. Sırf e-postalarımızı reklam kimliği oluşturmak için okuyan ve satan bir şirket her türlü verimizi satabilir.

Bu şifre yöneticileri de yeni popüler oldu galiba. Bence dünyanın en gereksiz şeylerinden bir tanesi direkt tarayıcıya veya not defterine kaydetmek varken.

bir virüs girsin de gör bakalım hepsi nasıl gidiyor, yeni popüler olmuşmuş :D

@Malware.AI tarayıcıdaki de şifre yönetici. Tarayıcıdaki sadece tarayıcıya şifre yönetici özelliği getirdiğinden yeterli değil. Sistemde çalışan şifre yöneticileri tarayıcıyı da algılar.

@Ali Güngör doğru kelime "şifre yönetici" değil mi? İ aitlik eki gelmemesi gerekmez mi?

Google 'ın kendine ait app şeklinde şifre yöneticisi yok Chrome üzerinden erişebildiğin ve cloud'da tuttukları bir hizmetleri var ancak asla kullanışlı değil. Direkt siteye girer girmez karşına çıkma olayı şifre yöneticilerinde de var extensionlarını kullanman yeterli oluyor. Hatta kayıt olurken şifreyi kaydetme/eposta değiştirince kaydı düzenleme gibi özellikleri de var. Virüs yemeden de şifrelerin gidebileceği için yüksek seviyede encryptlanmış ve erişimi kolay programlar olduğundan şifre yöneticileri tercih ediliyor.

Kaldı ki Google' ın herhangi bir hizmetine güvenmek çok daha saçma. Sırf e-postalarımızı reklam kimliği oluşturmak için okuyan ve satan bir şirket her türlü verimizi satabilir.
Ben hacklenme olaylarında dedim. Zaten şirketlerde benim şifrelerim geziyordur önemli olan bunların art niyetli kişilere ulaşmaması.

bir virüs girsin de gör bakalım hepsi nasıl gidiyor, yeni popüler olmuşmuş :D
Dostum antivirüs kullanman gerektiğini hemen alttaki mesajda belirttim zaten. Ben kendim gerek duymuyorum zaten indirmelerime dikkat eden biriyim buna rağmen antivirüs kullanıyorum.

Not defterine kaydetmek zor. Tüm hesapların şifresi aynıysa ayrı tabii ama aynı zamanda riskli tabii. Tarayıcıya kaydetmek de hiç güvenilir değil. Antivirüs kullanmak veya kullanmamakla alakalı değil sadece. Ayrıca bu uygulamalar sayesinde bilgisayarınıza veya başka bir cihazınıza bir şey olduğunda şifreleriniz gitmiyor gerekli yedeği alınca. Örneğin Bitwarden deneyin tarayıcıdaki ile kıyaslanamaz bile bu seçenek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı