2025 AYT zor muydu?

Kimya bence en dengelisiydi ama diğer 3 branş için sayısal özelinde bir şey demek istemiyorum. Biyolojisi hiç ÖSYM kalitesinde değildi fizik de bir garipti. 2023 ve 2024 deneyimlemiş birisi olarak hiç beğenmedim.

Fizik garip değildi aslında, sadece geçen senenin soru dağılımlarına pek benzemiyordu ve çeldirici gibiydi. O yüzden insanlar kolay olup olmadığı pek çakmadı. Biyoloji tamamen MEB kitabıydı yine, kimyaya bakamadım. Matematik dehşet-ül vahşetti ama.

Hocam o polinom sorusunu ben boş bıraktım sınav anından dolayı galiba aklıma gelmedi bir türlü sonradan çözümünede hiç bakmadım kolay bir soru muydu?

Şu an yeni 9. Sinif mufredatina gore 9 siniflar o konulari gormekte mufredatlarinada goz attim ben bir iki kisidende dinledim resmen ders anlatma yasagi gibi bir şey varmis siz konuyu anlatmayin onlar arastirip bulsunlar dedikleri icin ogretmenler anlatmiyolarmis ama anlatsalar yapabilirler sende sinav esnasinda stresten kaybetmissin dostum hakkinda hayirlisi olsun

Şov yapıyorlar. 2021 en zor YKS idi. Sonra 2025 geliyor, sonra 2024.

Hocam aslında 2021'in zorluğu ilk defa çıtayı o denli arttırdıklarından dolayı öğrenciler şok oldu yoksa şu anki öğrenci potansiyelide çok yükseldi. 2021i evde çözdüm ben ama pek zor gelmemişti tabii evde çözmenin verdiği rahatlıkla sınav anı bambaşka ama bilemiyorum zorluk olarak kıyaslayamıyorum bu yılki sınavı. Neredeyse her yıl birbirinden bambaşka sınavlarla geliyorlar. Sıralama olarak elbette 2021 gibi gelmez bu yıl ama umarım 2024'ten iyi gelir diş için netlerim geçen seneye göre tam sınırda 45k gibi görünüyor umarım 45'dan aşağı bir sıralama gelir.

Fizik garip değildi aslında, sadece geçen senenin soru dağılımlarına pek benzemiyordu ve çeldirici gibiydi. O yüzden insanlar kolay olup olmadığı pek çakmadı. Biyoloji tamamen MEB kitabıydı yine, kimyaya bakamadım. Matematik dehşet-ül vahşetti ama.
Evet doğru, yani garip doğru kelime olmadı ama en azından diğer 2 seneden çok farklıydı. Biyoloji içinse direkt saf spesifik bilgi sormuşlar, o yüzden doğru bulmadım. Bence artık sınav sisteminin ezber ve safi bilgi ölçmeyi bırakıp akıl yürütme gibi becerileri seçmesi lazım.

Hocamaslında 2021'in zorluğu ilk defa çıtayı o denli arttırdıklarından dolayı öğrenciler şok oldu yoksa şu anki öğrenci potansiyelide çok yükseldi. 2021i evde çözdüm ben ama pek zor gelmemişti tabii evde çözmenin verdiği rahatlıkla sınav anı bambaşka ama bilemiyorum zorluk olarak kıyaslayamıyorum bu yılki sınavı. Neredeyse her yıl birbirinden bambaşka sınavlarla geliyorlar. Sıralama olarak elbette 2021 gelmez bu yıl ama umarım 2024TEN iyi gelir diş için netlerim geçen seneye göre tam sınırda 45k gibi görünüyor umarım 45'dan aşağı bir sıralama gelir.

2024 matematiğinde ilk 10 soru denilen kolay konular çok zor ve vakit alıcıydı. TİLT konuları falan kolaydı mesela.
2021 çoğu öğrenciyi katletti, fazla da söze gerek yok.

Evet doğru, yani garip doğru kelime olmadı ama en azından diğer 2 seneden çok farklıydı. Biyoloji içinse direkt saf spesifik bilgi sormuşlar, o yüzden doğru bulmadım. Bence artık sınav sisteminin ezber ve safi bilgi ölçmeyi bırakıp akıl yürütme gibi becerileri seçmesi lazım.

Bu sistemin komple değişmesi lazım.

Zordu evet 2022 ve 2023 bu sınavın yanında çerezdi ayrıca bu sınavların zorluğu ve soru tarzları yeni sınav sistemi ile gelecek sınavın ön provaları olabilir 2024 2025...
Özellikle öğrencilerin bıkıp usandığı, ¨Böyle sormazlar, geç.¨ dedikleri tarz sorular sorulmuştu. Bu sene hazırlanan arkadaşlar, bu mesajı görüyorsanız eski nesil yeni nesil demeden parçalayın. 10 sorudan 10'unu da çözemeyebilirsiniz, ama bunlarla uğraşın. Çözümünü izleyin veya birilerine çözdürün lütfen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı