2025 AYT zor muydu?

Harbiden de ÖSYM tarzı diye bir şey zaten yoktuda hadi diyelim varsa bile artık öyle bir şey kalmadı ne bulunursa çözülmeli.

Özellikle öğrencilerin bıkıp usandığı, ¨böyle sormazlar, geç.¨ dedikleri tarz sorular sorulmuştu. Bu sene hazırlanan arkadaşlar, bu mesajı görüyorsanız eski nesil yeni nesil demeden parçalayın. 10 sorudan 10'unu da çözemeyebilirsiniz, ama bunlarla uğraşın. Çözümünü izleyin veya birilerine çözdürün lütfen.

Artık ÖSYM dili diye bir şey kalmadı artık bunu sormaz şunu sorar gibi şeyler yok her an her şeyi sorabilirler artık zorun da üstünde hazır olmak gerekli şok yaşamamak için özellikle matematik artık ÖSYM'nin iyice garipleştirdiği alan oldu tamam gidip te kolay olmasın tabii yığılma çok olur ama ölçme ve değerlendirme kısmında bilen ile bilmeyen ayrışmıyor ikisi de soruların uzunluğu, yorumlamasından dolayı yetiştiremiyor.

Artık ÖSYM dili diye bir şey kalmadı artık bunu sormaz şunu sorar gibi şeyler yok her an her şeyi sorabilirler artık zorun da üstünde hazır olmak gerekli şok yaşamamak için özellikle matematik artık ÖSYM'nin iyice garipleştirdiği alan oldu tamam gidip te kolay olmasın tabii yığılma çok olur ama ölçme ve değerlendirme kısmında bilen ile bilmeyen ayrışmıyor ikisi de soruların uzunluğu, yorumlamasından dolayı yetiştiremiyor.

Ben şahsen TYT 135'ten 165 dakikaya çıkınca çözdüğüm denemeleri süreyle çözmeyi bırakmıştım. Keşke bırakmasaydım.

Özellikle YouTube'da Şükrü Akkoyun, Matematiğin Fatih'i, Eyüp Boncuk hocaların paylaştığı soru çözümleri izlemek lazım. İnsanın ufkunu açıyor.

Kim hangi sene girdiyse en zor sene oydu diyor bu zorluk olayına artık inanmıyorum 2021 harici öyle inanılmaz farklılıkta zorluk yok.

Ben girmedim sınava ama sorulara baktım umarım bu sene girip en zor sene 2026'ydı demek bana nasip olur.

Kolay diyen tamamen saçmalıyordur. Uykulu yarık uyanıkken bile 79 veya 80 yapmadığım deneme çok nadirken sınavda 78/1 yapabildim. Daha da farklı bir istatistik vereyim size oturduğum ildeki prestijli bir fen lisesinin rehberlik hocasıyla konuşma fırsatım oldu. Geçen sene 4 tane 80/80 olduğunu bu sene ise 80/80 çıkmadığını söyledi. He bu demek değil ki geçen seneden daha zordu hayır aksine daha basitti ama sadece 1-2 net kadar ki o da matematikten kaynaklı değil kesinlikle fenden geçen seneki kimyanın zorlandığı kadar net şekilde bir dersin zorlanmamasından kaynaklı bir net farkı olduğunu düşünüyorum. Evet biyoloji zorlandı ama kabul etmek lazım geçen seneki kimya ciddi şekilde hissettirecek biçimde zorlanmıştı. Objektif yorumum TYT adına sırlamadan sıralamaya fark edecek şekilde farklı sıralamalarda 5 ila 10 nete varan bir düşüş yaşanacak. AYT içinde 2 net artacağını düşünüyorum ve ben tahminlerime güvenirim.

Kim hangi sene girdiyse en zor sene oydu diyor bu zorluk olayına artık inanmıyorum 2021 harici öyle inanılmaz farklılıkta zorluk yok.

Ben girmedim sınava ama sorulara baktım umarım bu sene girip en zor sene 2026'ydı demek bana nasip olur.

Sınavdan hemen sonra yapılan yorumlar pek gerçekçi değil zaten, dediğiniz gibi herkes zor diyor.

2018'den itibaren tüm senelerin sorularını çözmüş birisi olarak, 2021'i sıralama dışı tutarsak 2025 en zoruydu, hemen ardından 2024 geliyor. Diğerleri çalışan kişilerin rahatlıkla yapabileceği cinstendi.

Bilgisayar başında oturup da soruları kıyaslamak ile bu sene çok zordu, geçen sene daha zordu, iki sene önce çok kolaydı demek aşırı tutarsız. Bu kıyası yapabilecek kişiler sadece geçen sene ve bu sene sınava giren kişilerdir. Sınav ortamında o soruları deneyimlemedikten sonra oturup bilgisayar başında herkes çözer sonra dersin çok kolay. Ben bu sene girdim ve bana zor geldi, oturup geçen senenin soruları ile kıyaslayınca da daha zor gözüküyor ama bu bir anlam ifade etmez. Her sene veya 2-3 sene üst üste sınava girenlerin fikirleri dışında diğer herkesin yorumu tutarsız.

Evet AYT zordu genel olarak. 2021 ve sonraki en zor sınav buydu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı