2025 Hyundai i20 style paket alınır mı?

Arto

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Sistem Yöneticisi
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda 2025 sıfır i20 style (orta paket) almayı düşünüyorum. Sizce alınacak bir araba mıdır? Pozitif ve negatif yönleri nelerdir? Benimle paylaşırsanız çok sevinirim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.0, 3 silindir motor olan mı?
Eğer öyleyse 3 silindir motor seçeneği ben önermiyorum.
Düşük KM ama 2. el 1.4 motor seçeneği daha makul geliyor.
Genel olarak 3 silindir motorları ustalar da önermiyor. Bir sorun olduğunda toplanmasının zor olduğunu söylüyorlar.
i20'nin 1.4 motoru çok sağlam bir motor, ayrıca kendisi de genel olarak sorunsuz bir araba.

Düşük km ama 2. el 1.4 motor seçeneği daha makul geliyor.
Genel olarak 3 silindir motorları ustalar da önermiyor. Bir sorun olduğunda toplanmasının zor olduğunu söylüyorlar.
i20'nin 1.4 motoru çok sağlam bir motor, ayrıca kendisi de genel olarak sorunsuz bir araba.

Bu sitede 4 silindir yazıyor hocam. Otomatik vites.

Düşük km ama 2. el 1.4 motor seçeneği daha makul geliyor.

Hocam şimdi gördüm. 3 silindir yazıyor. Otomatik vites 3 silindirin ne gibi sıkıntıları olabilir engelli raporuyla ÖTV'siz alacagım için 10 yıl satamayacagım için sorun çıkmasını istemem.

1.2 mpi olanlar 4 silindir, 1.0 t-gdi olanlar 3 silindirli. 1.2 yani 4 silindirli olan motorda otomatik seçeneği yok. Manuel ve 1.2 sadece en boş pakette alınabiliyor.

Ayrıca 1.0 3 silindir otomatik gayet alınır. Sıfır km garantili araç alacaksınız sonuçta. Bir şey olmaz. Bakımlarını eksiksiz yaptırın ve yetkili servise gidin yeter. Zaten motor ile alakalı bir sorun olursa garnati kapmasından halledilir. 3 silindir diye yada orası burası arızalanır diye korkmanıza gerek yok. Sıfır ve garantili bir araba alıyorsunu sonuçta.

1.2 olan 4 silindir aynen. MPI motor genel olarak sorunsuz motordur hocam.
Bakımlarını düzgün yaptırır ve kalitesiz parça kullanmaz isen uzun süre sıkıntısız kullanabilirsin.
Zaten her yerde yetkili servisi var, sorun yaşamazsın.

i20'leri ben de çok beğeniyorum. Kıbrıs'a her gidişimde araç kiralamamda i20 kiralıyorum, Sürüşü falan keyifli bir araç.

Ama 1.2'ler otomatik değil, ona dikkat edin.

Bu sitede 4 silindir yazıyor hocam. Otomatik vites.

Hocam şimdi gördüm. 3 silindir yazıyor. Otomatik vites 3 silindirin ne gibi sıkıntıları olabilir engelli raporuyla ÖTV'siz alacagım için 10 yıl satamayacagım için sorun çıkmasını istemem.
3 silindir motorlar çalışırken iyi evet, ama motor sorun çıktığı ve motor açıldığı zaman toplanması 4 silindir motorlara göre biraz daha zahmetli oluyor diyor ustalar..
Yıllardır al-sat yapan biriyim, haliyle sanayide çok zamanımız geçiyor bizim. Motor ustaları ağız birliği mi yapmışlar nedir genelde 3 silindir motorları sevmiyorlar, toplanması zor diyorlar.
Bu tabi benim fikrim değil, dediğim gibi ustalarımın demesi.
Tabi siz sıfır alacaksınız, Garantiniz de olacak, bakımları da düzgün yaparsanız çok sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Son düzenleme:
Düşük KM ama 2. el 1.4 motor seçeneği daha makul geliyor.
Evet 1.4 motoru cok saglam ama 1.0 ile arasinda hissedilir bir fark var ozellikle 1.4 atmosferik oldugu icin rampalarda zayif, arac garanti suresince kullanilacaksa sonra satilacaksa kesinlikle 1.0 turbo.

Secenek 1.2 atmosferikmis kusura bakmayin sonradan gordum, hocam performans konusundan cok kotu ama sorunsuz bilginiz olsun, fazla devir cevirirseniz belki dik rampalar harici pek uzmez ama rampada uzer. 10 sene satamayacaksaniz 1.0 turboya bulasmayin en azindan 10 sene sorunsuz sekilde 1.2 atmosferikle gidersiniz 1.0 turbolar pek saglam degiller.

Oturduğum site sokağı biraz dik yokuşlu otoparka girmem için bu yokuşu kullanmam gerekiyor. Bu zaman geçtikçe araba için sorun yaratır mı acaba 1.0 Turbo için?

Oturduğum site sokağı biraz dik yokuşlu otoparka girmem için bu yokuşu kullanmam gerekiyor. Bu zaman geçtikçe araba için sorun yaratır mı acaba 1.0 Turbo için?

Sıkıntı yapmaz hocam öyle aman aman. Aracı aldıktan sonra üzerine bakım temizlik konusunda titremek lazım. Temizlik demişken de arıza falan olur arıza lambası falan yanarsa aksatmadan direk sanayiye gitmek gibi.

Yok hocam hassas ama o kadar da hassas bir motor degil sadece fazla yuklenmeye gelmeyen motorlar, zaten turbo oldugu icin rampalarda fazla devir cevirmenize gerek kalmaz. Bu tarz isler genelde sans isi oluyor sadece uzun vadede veya performansli kullanimda kucuk hacimli turbo motorlar bir tik daha hassas olabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı