2025 senesinde hala zorunlu askerlik var

Türkiye jeopolitik açıdan baktığın zaman yarın bir gün zınk diye bir savaşın ortasında olabilecek bir ülke ve asker lazım, eğer bu zorunlu askerlik eğitimi olmassa bir tehditte ne yapacağız?, bu ülkede kim askere gönüllü şekilde gider? Tamam giden var fakat azımsanacak düzeyde, onun için bence gayet doğru bir uygulama.

Türkiye jeopolitik açıdan baktığın zaman yarın bir gün zınk diye bir savaşın ortasında olabilecek bir ülke ve asker lazım, eğer bu zorunlu askerlik eğitimi olmazsa bir tehditte ne yapacağız? Bu ülkede kim askere gönüllü şekilde gider? Tamam giden var fakat azımsanacak düzeyde, onun için bence gayet doğru bir uygulama.

Bilemiyorum, 1 aylık askeri eğitimden pek bir şey olmaz, yok eskisi gibi tam teşekküllü bir eğitim verirse tamam, ama o da yok işte.

Yani ben Bilecik'de jandarma olarak 21 gün eğitim gördüm, daha çok yemin törenine hazırlandık sağ sol, sağ sol; bir de 9 el atış yaptık o kadar.

Son düzenleme:
Türkiye jeopolitik açıdan baktığın zaman yarın bir gün zınk diye bir savaşın ortasında olabilecek bir ülke ve asker lazım, eğer bu zorunlu askerlik eğitimi olmazsa bir tehditte ne yapacağız? Bu ülkede kim askere gönüllü şekilde gider? Tamam giden var fakat azımsanacak düzeyde, onun için bence gayet doğru bir uygulama.

Hocam zaten devlet askerlerin yemeğine vs. para yetiştiremediği için 6 aya düştü ve zaten çevremde askere gidenlere soruyorum patates falan soydurmuşlar kantine bakmışlar izmarit toplatmışlar dediğiniz gibi savaş çıksa patatesi soyup ta mı atacağız.

Zorunlu askerlik olmalı ama bu şekilde olmamalı türkiyedeki askerlik değil amelelik, askerlik yapanlara sorun ne kazamışlar? Hiçbir şey Finlandiya, Avusturya'da, İsviçre'de,İsrail'de zorunlu askerlik var fakat bu şekilde değil. Askerlik sisteminin düzenlenmesi lazım.

Son düzenleme:
Devlet/hükümet kavramının karıştığı yerde kılımı bile kıpırdatmam. Senin silah doğrulttuğunla yarın müzakere ediyorlar. Siyaseten temsil edilme hakkını uyduruk soruşturmalarla elinden almaya kalkıyorlar.

Ülkenin askere ihtiyacı yok, paraya ihtiyacı var. Bu yüzdende bedelli askerlik diye bir şey var. 6 ay askerlik sadece elinin silah tutmasii icin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı