2025 yılında Windows 7 kullanılırsa ne olur?

Assassinn

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8GB
Ekran kartı
GT 430 2GB
İşlemci
Core 2 Quad Q9400
Arkadaşlar merhaba,
Technopat'taki ilk konum olacak bu. Size bir sorum olacaktı, Windows 10 kullanıyorum şuan ancak çocukluğumu geçirdiğim Windows 7'yi bayağı bir özlüyorum.
Acaba Windows 7 kurarsam bilgisayarıma ne olur? Güvenlik desteğinin bittiğini biliyorum ancak bu bana nasıl bir sorun oluşturur merak ediyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dual Boot ile Windows 7 kurabilirsin. Eski bir işletim sistemi olduğu için muhtemelen eski sürüm programlar kullanırsın.

Arkadaşlar merhaba,
Technopat'taki ilk konum olacak bu. Size bir sorum olacaktı, Windows 10 kullanıyorum şuan ancak çocukluğumu geçirdiğim Windows 7'yi bayağı bir özlüyorum.
Acaba Windows 7 kurarsam bilgisayarıma ne olur? Güvenlik desteğinin bittiğini biliyorum ancak bu bana nasıl bir sorun oluşturur merak ediyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Çoğu uygulama artık desteklenmiyor güvenlik için de antivirüs kullanmanız şart gibi bir şey olur artık kullanımı mümkün değil maalesef.

Arkadaşlar merhaba,
Technopat'taki ilk konum olacak bu. Size bir sorum olacaktı, Windows 10 kullanıyorum şu an ancak çocukluğumu geçirdiğim Windows 7'yi bayağı bir özlüyorum.

Ana bilgisayarınız değilse bence kurmanızda bir sakınca yok nostalji makinesi olarak kullanabilirsiniz fakat ana bilgisayarınız ise Steam, Chrome gibi uygulamaları kullanamayacağınız için kurmanızı tavsiye etmiyorum. Extended Kernel'i varmış fakat denemedim tam nasıl olduğunu bilmiyorum Vista'da denediğim çalışıyordu bazı modern uygulamaları indirebiliyordum. İsterseniz bakabilirsiniz eğer bu çalışırsa modern uygulamaları da kurarsınız ama biraz teknik bilgiye sahip olmanız lazım ve dediğim gibi test etmediğim için tam ne olduğunu nasıl olduğunu falan da bilmiyorum ama bir bakın isterseniz. Uğraşmak istemiyorsanız ve ana cihazınız ise Windows 7'ye geçmeyin bence.

Extended kernel hakkında ise yine tam güvenemediğim için link falan vermek istemiyorum ama Google'a yazıp araştırabilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba,
Technopat'taki ilk konum olacak bu. Size bir sorum olacaktı, Windows 10 kullanıyorum şu an ancak çocukluğumu geçirdiğim Windows 7'yi bayağı bir özlüyorum.

Windows 7 desteği 14 Ocak 2020'de sona erdi hız ve performans için lütfen Windows 11'e geçin.

Bazı uygulamalar çalışmayabilir en basitinden. Steam falan çalışıyor mu bilmiyorum ancak düzenli kullandığınız ve sizin için gerekli uygulamalar varsa W7'ye geçmeden önce desteklenip desteklenmediğine bir bakın.

Fakat kredi kartı bilgileri vb. önemli şeyleri bilgisayarınızda tutmadığınızı düşünürsek aslında pek de bir zararı olmaz. Bazı kişiler çok abartıyor güncel Windows kullanma olayını. İsterseniz Dual Boot da kurabilirsiniz.

Windows 7 desteği 14 Ocak 2020'de sona erdi hız ve performans için lütfen Windows 11'e geçin.

Hız ve performans deme bari hocam boşta 6 GB RAM kullanıyor sistem şahsi olarak hala Windows 11'den nefret ediyorum 6 yılda bekleyişin ardından elimize geçen Windows 10'un daha çirkin, spyware ve gereksiz çöplü hali olmamalıydı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı