2025 Yılında Windows 7 veya 8.1 kurmak mantıklı mı?

Linux'un ne farkı var? Kullanması zor mu, hiç kullanmadım.
Windows gibi sistemi şişiren gereksiz yazılımlarla gelmiyor ve Microsoft'un dayatmalarına maruz kalmıyorsunuz, bütün sistemin kontrolü sizin elinizde oluyor. Başlangıç için Debian veya Fedora'yı önerebilirim. Kullanması zor değildir.

Halihazırda Windows 10 kullanıyorum bilgisayarımı ilk aldığımda sanırsam Windows 8 kuruluydu. Windows 8 gibi eski sürümlerin bilgisayar için daha iyi olacağını düşünüyorum bu ikisinden hangisine geçmeliyim, sorun yaratırlar mı?

Ben 7 de bayağı virüs verdim durduk yere ikisinde aynı performans düzeyi kullanılıyor ama RAM kullanımı konusunda 8.1 daha iyidir CS 1.6 gibi oyunu gayet iyi oynayabilir 8.1 de daha iyi oynatır internet browser olarak iyi tasarım ve menüler olarak 7 daha iyi ama ayarlar uygulaması olmadığı için denetim masasını kullanmak lazım bu da çok zor ama 8.1 de ayarlar getirildi menü tasarımı Windows 10'a yakın zaten Windows 10 Windows 8.1'in düzeltilmiş halı yani bu konularda en iyisi 8.1'dir

Benzer sistemin 8 GB Ram'li halini kullanıyorum. Siz Ram takviyesi yaparsanız daha da iyi olur. Valorant oynadığım için (20h2 veya güncel istiyor) Windows 10 LTSC 2021 kullanıyorum boşta 1.5 - 2 GB RAM kullanimi var. Eğer Valorant veya bunun gibi güncel sürüm isteyen oyun oynamiyorsaniz 2019 veya 2016 kurabilirsiniz. Windows 8 de güvenlik açıkları olabilir artık destek almadığı için. Kendimde kullanıyorum gayet iyi.

Kararsız kaldım Windows 10 LTSC mi yoksa Linux mu kullanmak konusunda sanırım Linux kullanıcam senelerdir Windows kullanıyorum değişiklik olur.Performans açısından daha iyi değil mi?

Linux'un ne farkı var? Kullanması zor mu hiç kullanmadım.

Daha özgür, güvenli ve hızlı bir işletim sistemi. Eksi yön olarak alışma süreci ve hatalarla karşılaşmak olabilir. 2 GB DDR2 RAM olan tek çekirdekli işlemcisi olan laptopu bile kullanılabilir hale getirebiliyorum Linux sayesinde. Windows gibi kısıtlayıcı değildir istediğin her şeyi yapabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı