2025'de Hava Soğutmalı motor alınır mı?

UmursamayanAdam

Hectopat
Evet sorum başlık da. Bu aralar motor hakkında konu açıyorum çünkü kafam karışık. Bajaj Pulsar NS125 istiyorum çünkü nereye baksam o var. Başlangıç motoru arıyorum. Alırsam sıfır alacağım ama hava soğutmalı olması beni biraz üzüyor. Mesela hava soğutmalı bir motor hiç durmadan beni 100Km götürür mü? Motora zarar verir mi? Yorumlarınızı bekliyorum benim için önemli 2025 0 km bajaj almak istiyorum, 100Km dememin sebebi ise bakımını yaptıracağım bayinin 100km de olduğunu varsaydım. Belki 100KM de gezebilirim bilmiyorum. Antalya'da yaşıyorum çok dik yokuşlar yok ama yokuşu da çıkmasını istiyorum.
Motoru su ile yıkasam veya yağmurda kalsa gösterge, akü vs. sıkıntı çıkartır mı? En çok bunu merak ediyorum.

Motoru kullansam 10K km yaparım bu süre zarfında sıkıntı vs. çıkartır mı? Normal kurallara uyarak motoru zorlamadan sürerim. Yedek parça da sıkıntısı var mı?

Teşekkürler şimdiden

Hava soğutlamı motor kullandım 350 CC, hiç de sorun yaşamadım ancak o riske girmem 5 TL'den kaçarken 10 TL zarar ugrayın istemem. Yeni başlayacaksan motor CBF150 öneririm.
İkinci el alın, kolay satarsınız ve tecrübe ile tarzınızı benimsemiş olursunuz.

Hava soğutlamı motor kullandım 350 CC, hiç de sorun yaşamadım ancak o riske girmem 5 TL'den kaçarken 10 TL zarar ugrayın istemem. Yeni başlayacaksan motor CBF150 öneririm.
İkinci el alın, kolay satarsınız ve tecrübe ile tarzınızı benimsemiş olursunuz.
Öncelikle yorum için teşekkürler hocam ehliyetim a1.
şuan aklımda
yamaha mt125
pulsar ns125
peugeot pm-01 var. Peugeot parça sıkıntısı yoksa onu almayı planlıyorum ama daha hiç motoru kullanan birine rastlamadım.

Öncelikle yorum için teşekkürler hocam ehliyetim a1.
Şu an aklımda.
Yamaha MT125.
Pulsar ns125.
Peugeot PM-01 var. Peugeot parça sıkıntısı yoksa onu almayı planlıyorum ama daha hiç motoru kullanan birine rastlamadım.

Japon'dan şaşma hocam. Görünüşlerinden kaynaklı bu motorları tercih ettiğini düşünüyorum ancak şunu bilmen gerekiyor tecrüben az ise dönüş açısı motor seni cok zorlayacaktır, hele eğitim almadığın taktirde maalesef bazı olayları yaşayarak görmen gerekecek bilgin olsun.

Sorun yaşamazsın ama sürekli yokuş çıkarsan 1 saat falan hararet yapabilir. Aynı paraya daha iyi motorlar var aslında bakabilirsin. Ben NS125 alacaktım Voge 125R aldım mesela.

Sorun yaşamazsın ama sürekli yokuş çıkarsan 1 saat falan hararet yapabilir. Aynı paraya daha iyi motorlar var aslında bakabilirsin. Ben NS125 alacaktım Voge 125R aldım mesela.
Voge arkadaşlarım da önerdi ama yedek parça bulunuyor mu? Çok kroniği var mı? Birde su ile yıkayınca Akü vs. gidiyor mu? Başka bir marka için okumuştum çünkü bunu bir yerde.

Yokuşa gelince yokuş illa çıkarım ama çok değil. 1-2 saat süreceğimi bile sanmıyorum ama sürsem hararet yapmazsa sıkıntı yok.
Peugeot PM-01 tam beğendiğim bir motor ama onunda 2.el piyasası yok.

Son düzenleme:
Evet sorum başlık da. Bu aralar motor hakkında konu açıyorum çünkü kafam karışık. Bajaj Pulsar NS125 istiyorum çünkü nereye baksam o var. Başlangıç motoru arıyorum. Alırsam sıfır alacağım ama hava soğutmalı olması beni biraz üzüyor. Mesela hava soğutmalı bir motor hiç durmadan beni 100Km götürür mü? Motora zarar verir mi? Yorumlarınızı bekliyorum benim için önemli 2025 0 km bajaj almak istiyorum, 100Km dememin sebebi ise bakımını yaptıracağım bayinin 100km de olduğunu varsaydım. Belki 100KM de gezebilirim bilmiyorum. Antalya'da yaşıyorum çok dik yokuşlar yok ama yokuşu da çıkmasını istiyorum.
Motoru su ile yıkasam veya yağmurda kalsa gösterge, akü vs. sıkıntı çıkartır mı? En çok bunu merak ediyorum.

Motoru kullansam 10K km yaparım bu süre zarfında sıkıntı vs. çıkartır mı? Normal kurallara uyarak motoru zorlamadan sürerim. Yedek parça da sıkıntısı var mı?

Teşekkürler şimdiden
drift l ile 500 km yol yapmıştım tek marş ile önemli olan dinlendirmek istediğin yola gidersin git ns125 yada 150 al

Voge arkadaşlarım da önerdi ama yedek parça bulunuyor mu? Çok kroniği var mı? Birde su ile yıkayınca Akü vs. gidiyor mu? Başka bir marka için okumuştum çünkü bunu bir yerde.

Yokuşa gelince yokuş illa çıkarım ama çok değil. 1-2 saat süreceğimi bile sanmıyorum ama sürsem hararet yapmazsa sıkıntı yok.
Peugeot PM-01 tam beğendiğim bir motor ama onunda 2.el piyasası yok.
Kronik yok, bu motoru kullananların olduğu kalabalık bir gruptayım konuştum kendileriyle herkes çok memnun. Yedek parçaya bir şey diyemeyeceğim fakat bence kesinlikle ön dişliyi 16T takmalısın çünkü aşırı torklu ve son hıza hızlı ulaşıyor. Kapanmadan, artçı ve yük ile beraber yine kesici görüyorum düz yolda 121 bu arada kesici.

Dün yıkadım tazyikli su ile beraber hiç sorun olmadı.

Hava soğutma kötü bir şey değildir bugün motor silindirin yanma odasının malzemesi önemlidir bugün kymco ve sym çoğu scooterini hava soğutmalı yapar ama ne hikmetse istediğin servise ustaya git sor hararet yapmış kymco veya sym bulamazsın çünkü seramik piston ve silindir çok geç ısınır. Tabi burada modelden modele bu mekanizmaların hangi materyalden üretildiği değişeceği hepsi için geçerli bir ölçü değildir ama gene de 125cc bir motordan bahsediyorsan bir problem olmaz çünkü 125cc bir motor zaten ısınmaz yani ısınmazdan kastığım tehlike arz edecek sıcaklıklara çıkmaz. Bu yüzden rahat olabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı