2025'te alaylı yazılımcı olmak mantıklı mı?

Afedersiniz çok güldüm gidip direkt mezunlarıyla konuşun neymiş amacmı araç mı?

@Gokhan Bird bana göre düşünceniz yanlış hocam, mezunlarıyla konuşma fırsatı bulursam konuşacağım.

Yazılım okumak oldukça mantıklı okul harici hazır kodları inceleyerek bile öğrenebilirsin ve bu öğrendiğin şeylerle yaptığın projeleri GitHub gibi sitelerde paylaşırsan fark edilirsin.

@Tandstiik alaylı olmakdan bahsediyorum hocam.

@Abdullah91 çoğu pek başarısı olmayanlar hocam, tavsiyelerinize de uyacağım.

GitHub'dan basit projeleri inceleyerek öğrenebilirisn zaten çoğu satırı yorum olarak açıklıyorlar.

Bu bir örnek yorum şu an karşıma cıktı bunun gibi yüzlerce yorum gördüm. Reddit indirip codingtr grubuna bir bakınız.

@Gokhan Bird detaylandırır mısınız hocam duyduklarınızı?

Ortada bir proje olmadığı zaman niye yatırım yapsınlar ki kimse alman firmalardan teklif alacağını söylemedi.

Hocam uzun uzadıya yazmak yerine buna benzer bir konuda bir hocamıza da bu konuda bildiklerimi, gördüklerimi vs yazmıştım forumda.

Uzun uzadıya tekrar etmek yerine buradan okuyabilirsiniz. Sorunuz, aklınıza takılan bir şey olursa yine açıklamaya, yardımcı olmaya çalışırım.

Kendini ne kadar geliştirdiğinle alakalı. Şu zamanda üniversite mezunları bile yeterli bilgiye sahip değil. Günümüzde eskiye göre daha zor olduğu bir gerçek. Ama eğer bu işte iyiysen mutlaka bir yolunu bulursun. Hem unutma ki mutlaka birinin altında çalışmak zorunda da değilsin. Kendin de bir şeyler üretebilirsin.

Hayır değil şu an bölümünü okuyup mezun olanlar bile iş bulamiyorken alaylı olmak çok çok mantıksız

Yapay zeka bu bölümü bitirdi başka alanlara yönel.
Yapay zeka değil de hocam şirketler kendileri bilerek bitirdi. Yüksek maaş vermek istemez hiçbir iş veren. Yapay zekanın daha zamanı var ama çok yakın değil.

Yapay zeka değil de hocam şirketler kendileri bilerek bitirdi. Yüksek maaş vermek istemez hiçbir iş veren. Yapay zekanın daha zamanı var ama çok yakın değil.

Şu an bile yapılanları düşünürsek cok da uzak değil gibi.

Çok zor hocam... Maalesef eğer piyasada kalmak istiyor iseniz şirketlere girmek gibi o zaman üniversite en az 4 senelik zorunlu tecrübeniz/çalışmalarınız olmadan. Eğer kendi işinizi de kuracak iseniz de zaten dümdüz yolunuzda devam etmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…