2025'te alaylı yazılımcı olmak mantıklı mı?

Afedersiniz çok güldüm 🤣 gidip direkt mezunlarıyla konuşun neymiş amacmı araç mı?

@Gokhan Bird bana göre düşünceniz yanlış hocam, mezunlarıyla konuşma fırsatı bulursam konuşacağım.

Yazılım okumak oldukça mantıklı okul harici hazır kodları inceleyerek bile öğrenebilirsin ve bu öğrendiğin şeylerle yaptığın projeleri GitHub gibi sitelerde paylaşırsan fark edilirsin.

@Tandstiik alaylı olmakdan bahsediyorum hocam.

Size hayır olmaz diyenlerin hayatlarında ki başarıları neler acaba merak ettim. Siz kendinize inanıyorsanız yapabilirsiniz, neden olmasın. Hiçbir kursa ya da okula gitmeden bu işi hakkıya yapan arkadaşlarım var. Hepsi de kendisi öğrendi. İnternette bu alanda çok fazla kaynak var, hemen hemen pek çoğu da ücretsiz. Zaten ücretli kurslarında size katkısı üst düzey olmuyor. Temelde ne kadar çok örnek görür, geliştiriseniz o kadar çok şey öğrenirsiniz.

@Abdullah91 çoğu pek başarısı olmayanlar hocam, tavsiyelerinize de uyacağım.

@Gokhan Bird bana göre düşünceniz yanlış hocam, mezunlarıyla konuşma fırsatı bulursam konuşacağım.

@Tandstiik alaylı olmakdan bahsediyorum hocam.

@Abdullah91 çoğu pek başarısı olmayanlar hocam, tavsiyelerinize de uyacağım.

GitHub'dan basit projeleri inceleyerek öğrenebilirisn zaten çoğu satırı yorum olarak açıklıyorlar.

IMG_0986.jpeg

Bu bir örnek yorum şu an karşıma cıktı bunun gibi yüzlerce yorum gördüm. Reddit indirip codingtr grubuna bir bakınız.

Kardeşim önce okumayı öğrenip soruyu iyice anlayın sonra hayır diyenlerin başarılarını merak edersin. Önemli olan öğrenmek değil öğrendiğini paraya çevirebilmek. Reddit'teki yazılım gruplarını güncel olarak takip ediyorum. Ve o grupta top 6 da okumuş mezun olmuş veya okuyan öğrenciler var genelde. Direkt onların açtığı konulara yazılanlara göre bunları diyorum. Yoksa her türlü öğrenirsin ama alacağın maaş asgariden az fazla olunca değecek mi? Yapay zekaya boşuna 500 milyar doları tak diye yatırmadılar.

Kuzenim en iyi üniversitelerden birisinde okudu 10 senelik yazılımcı ondan ve çevresinden de duyduğum ve Reddit'te duyduğum şeyler.

@Gokhan Bird detaylandırır mısınız hocam duyduklarınızı?

Kardeşim önce okumayı öğrenip soruyu iyice anlayın sonra hayır diyenlerin başarılarını merak edersin. Önemli olan öğrenmek değil öğrendiğini paraya çevirebilmek. Reddit'teki yazılım gruplarını güncel olarak takip ediyorum. Ve o grupta top 6 da okumuş mezun olmuş veya okuyan öğrenciler var genelde. Direkt onların açtığı konulara yazılanlara göre bunları diyorum. Yoksa her türlü öğrenirsin ama alacağın maaş asgariden az fazla olunca değecek mi? Yapay zekaya boşuna 500 milyar doları tak diye yatırmadılar.

Kuzenim en iyi üniversitelerden birisinde okudu 10 senelik yazılımcı ondan ve çevresinden de duyduğum ve Reddit'te duyduğum şeyler.

Ortada bir proje olmadığı zaman niye yatırım yapsınlar ki kimse alman firmalardan teklif alacağını söylemedi.

Hocam uzun uzadıya yazmak yerine buna benzer bir konuda bir hocamıza da bu konuda bildiklerimi, gördüklerimi vs yazmıştım forumda.

Uzun uzadıya tekrar etmek yerine buradan okuyabilirsiniz. Sorunuz, aklınıza takılan bir şey olursa yine açıklamaya, yardımcı olmaya çalışırım.

Kendini ne kadar geliştirdiğinle alakalı. Şu zamanda üniversite mezunları bile yeterli bilgiye sahip değil. Günümüzde eskiye göre daha zor olduğu bir gerçek. Ama eğer bu işte iyiysen mutlaka bir yolunu bulursun. Hem unutma ki mutlaka birinin altında çalışmak zorunda da değilsin. Kendin de bir şeyler üretebilirsin.

Hayır değil şu an bölümünü okuyup mezun olanlar bile iş bulamiyorken alaylı olmak çok çok mantıksız

Yapay zeka bu bölümü bitirdi başka alanlara yönel.
Yapay zeka değil de hocam şirketler kendileri bilerek bitirdi. Yüksek maaş vermek istemez hiçbir iş veren. Yapay zekanın daha zamanı var ama çok yakın değil.

Size hayır olmaz diyenlerin hayatlarında ki başarıları neler acaba merak ettim. Siz kendinize inanıyorsanız yapabilirsiniz, neden olmasın. Hiç bir kursa yada okula gitmeden bu işi hakkıya yapan arkadaşlarım var. Hepsi de kendisi öğrendi. İnternette bu alanda çok fazla kaynak var, hemen hemen pek çoğu da ücretsiz. Zaten ücretli kurslarında size katkısı üst düzey olmuyor. Temelde ne kadar çok örnek görür, geliştiriseniz o kadar çok şey öğrenirsiniz.
Çok zor hocam... Maalesef eğer piyasada kalmak istiyor iseniz şirketlere girmek gibi o zaman üniversite en az 4 senelik zorunlu tecrübeniz/çalışmalarınız olmadan. Eğer kendi işinizi de kuracak iseniz de zaten dümdüz yolunuzda devam etmek lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı