2025'te hangi iPhone alınabilir?

Hacım bak adamın açtığı konu ne? 2025'te hangi iPhone alınabilir? Gelip bu konunun altına en F/P yazıyorsam iPhone kastediyorumdur gelip böyle bir konu açan adamın altına yorum olarak "Bırak bunları Samsung al koçum!" yazsam sence mantıklı olur mu? Laptop önerisi isteyen herkese "masaüstü al bro" diyenlerden ne farkım kalır o zaman? iPhone isteyen birinin konusuna en F/P yazmak iPhone kastetmektir.

Aynı şeyi ben yazsam, alabileceğin en F/P telefon desem aynı şeyi anlar mıydın acaba? Neyse uğraşamayacağım yanlış cümle kurmuşsun kabul edeceğine uzatıyorsun hâla.

Aynı şeyi ben yazsam, alabileceğin en F/P telefon desem aynı şeyi anlar mıydın acaba? Neyse uğraşamayacağım yanlış cümle kurmuşsun kabul edeceğine uzatıyorsun hâla.
Tamamdır dostum hatalı cümle kurmuşum kusura bakma.

Biliyorsunuz ki 2025'e gireceğiz ve yeni bir iPhone almayı düşünüyorum. Hangi IPhone'u almalıyım? Uzun süre kullanacağım.

Hocam, "Iphone" ve "uzun süre" dışında hiçbir kriter vermeden tavsiye sormuşsun, uzman arkadaşlar da "telefondan ne bekliyorsun, şu ve şu son özellikleri kullanacak mısın, genel kullanım şeklin nedir, telefonla neler yapmak istiyorsun" gibi soruları sormadan hemen tavsiye vermeye sonra da farklı tavsiyeler yüzünden birbirleri ile tartışmaya başlamış.

Kişiden kişiye çok değişir, ihtiyaçlar nedir önce onun bilinmesi lazım. Benim Iphone alma konusunda bütçe sınırım olmamasına rağmen yaklaşık 7 yıla yakın kullandığım 5s'i arızalanmaya başladığı için daha geçen sene SE gen 3 ile değiştirdim. İkisini de sıfır, yetkili satıcıdan aldım. Bu SE'yi de uzun süre kullanmayı hedefliyorum. Çünkü alım gücümün olması, sokağa para atmayı sevdiğim anlamına gelmiyor. Bu bana yetiyor, üstelik benim için telefonun mümkün olduğu kadar küçük olması önemli bir seçim faktörü. Ama kızıma yetmedi örneğin, 11'ini geçen sene 15 ile değiştirdik. Yani herkesin ihtiyacı farklı.

Sana tavsiyem, tek verdiğin bilgi olan "uzun süre kullanacağım" parametresine dayanarak mevcut son modeli, ya da bilemedin bir önceki modeli alman olur. Ama illaki en donanımlısını değil. Modelleri ve donanım seçeneklerini yan yana yaz, sunulan farklı özellik ve teknolojileri gerçekten kullanacak mısın, bunlara ekstra olarak vereceğin para ne kadar ve buna değer mi, bu soruları cevapla, alacağın model zaten ortaya çıkar. Apple zaten 100 çeşit Iphone çıkarmıyor piyasaya.

Seçeneklerini daralttıktan ve ne isteyip istemediğine az çok karar verebildikten sonra ayrıntılar hakkında tavsiye alırsın, şu özellik dedikleri gibi mi, aranızda bu özelliği kullanan oldu mu gibi.

Yoksa "hangi Iphone" gibi çok genel bir soruya, seni tanımayan, söylemediğin için ihtiyaçların hakkında hiç fikri olmayan kişilerden alacağın cevaplar da çok tatmin edici olmayacaktır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı