2025'te oyun için Linux kullanılır mı?

Kırıy

Hectopat
Daha fazla  
Sorum yukarıdaki gibidir. Şu zamana kadar sadece Windows kullandım ve Linux'u denemek istiyorum. Genel olarak oyun oynayan biriyim ve Linux ile oyun oynayabilir miyim oynarsam hangisini kurmalıyım? Bir de Steam'in çalıştığını biliyorum ama Xbox PC ya da Epic Games çalışır mı onu da sormak istiyorum iyi günler!

1. Çalışır ama bütün oyunlar çalışmıyor. EAC gibi Anti-Cheat yazılımları açılmasını engelliyor. (Fortnite, Valorant vb)
2. Oynarsınız, oynamak istediğiniz oyunun çalışıp çalışmadığına bakmak için protondb ve daha are we anti cheat yet? sitesinden bakabilirsiniz.
3. Yeni başlayanlar için Linux Mint ve Ubuntu gaming konusunda güzel, bir problem yaşamazsınız. Arch tabanlı bir şey istiyorsanız, CachyOS. Özellikle özelleştirilmiş Zen Kernel'i ile rahatlarsınız.
4. Steam native olarak çalışıyor, Xbox, MS'nin kendi ürünü çeşitli yöntemlerle çalılştırılabiliyor ancak %95 bozuk. Epic Games'de olan oyunlarınız için Heroic Games Launcher veya Lutris indirmeniz gerekiyor. İçerisinde özelleşmiş Proton sürümleri mevcut.

Örnek video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorum yukarıdaki gibidir. Şu zamana kadar sadece Windows kullandım ve Linux'u denemek istiyorum. Genel olarak oyun oynayan biriyim ve Linux ile oyun oynayabilir miyim oynarsam hangisini kurmalıyım? Bir de Steam'in çalıştığını biliyorum ama Xbox PC ya da Epic Games çalışır mı onu da sormak istiyorum iyi günler!
Linux kullanmak zor. Oyun için optimizasyonlar çok iyi değil. Çok ovüyorlar ama öyle düşünüldüğü gibi değil. Windowstan hızlıdır belki fln ama öyle rahatça kullanılabileceğini sanmıyorum.

Ne oynadığına bağlı. Epic Games doğrudan yok ama Lutris tarzı istemciler ile Epic Games oyunlarını oynayabilirsin.

Heroic(istemci) var şahsen Windows da bile heroic kullanıyorum daha iyi arayüz olarak.

Xbox çalışmıyor bu arada.

Linux'ta oynadığınız sorunsuz veya sorunlu oyunlar nedir?

Şöyle bir konum var yakın zamanda girdiğim oyunları yazıyorum bakabilirsin.

Oyun oynuyorsan kalabilirsin gerek yok.
VM uzerinden dene cok istiyorsan.

Linux kullanilir kullanmasina ama rahatsan Windows'ta kal gerek yok.
Kullancaksan Linux Mint veya Pop!OS iyi calisir.
Linux kullanmak zor. Oyun için optimizasyonlar çok iyi değil. Çok ovüyorlar ama öyle düşünüldüğü gibi değil. Windowstan hızlıdır belki fln ama öyle rahatça kullanılabileceğini sanmıyorum.
Native oyunlar daha hizli calisir ama Windows daha optimize.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı