Linux oyun için kullanılır mı?

Ya arkadaş Allah aşkına şu oonuda bile Windows fanboyu arkadaşları dinlemeyin filan diyebilmek için ne içtiniz? Linux sistemler tecrübeli insanlar için bile eziyete dönüşüyor kaldı ki tecrübesiz biri neler yaşar? Adamın İngilizcesi yoksa zaten bitti hangi forumdan hangi kaynaktan Türkçe kaynak bulacak soru soracak? Türkçe Linux kaynakları ne kadar aktif? Soru basit oyun için tercih edilir mi edilmez mi? Kesinlikle edilmez bu kadar net bunu Linux kullanan herkes bilir. Arkadaş yazılım geliştirmek için ya da server için dese neyse Linux en iyi opsiyon ama oyun konusunda Windows daha iyi iş çıkartıyor işte neyini inkâr ediyosunuz bunun? Bunu savunanlar Linux fanboyudur asıl. Kardeşim sen benim vaktim bol diyorsan Allah aşkına dene sorunlarla boğuş sonra gel yaz görüşlerini herkes görsün.

İlk kez Linux kullanacağım. Biraz araştırdım ve çoğunlukla cachyos en ideal deniliyor. Çoğunlukl LoL, CS ve Stardew Valley oynuyorum.

1) Linux genel olarak performansı arttırır mı?
2) Wine kullanarak indirmem ban yememe sebep olur mu?
3) cachyos yerine önerebileceğiniz bir dağıtım var mı?

Bence geçmek için birkaç yıl daha bekleyebilirsin. Benim oynadığım oyunları oynatıyor o yüzden sıkıntım yok. Ama çoğu Online oyun Linux'ta çalışmıyor geliştiricilerin anti Cheat'i aktif etmemelerinden dolayı.

Performans konusu sistemden sisteme ve oyundan oyuna değişiyor, ama her oyunda FPS'in uçmasını bekleme. Eğer Windows ile bir derdin yoksa ve hayatın oyun ise, Linux'ta ki oyun oyun desteği gelişene kadar bekle derim.

Ama kesinlikle oyun oynarsın benim oyun konusunda Windows'tan tek farkım, yüklediğim oyunları Steam'e atıp açmam.

Son düzenleme:
1- Bilgisayarın ortalama üstüyse oynanır. Arada 5 FPS gibi fark olabilir bunun sebebi oyunların Linux için yazılmamış olması, ama bilgisayarın ortalama üstü olduğu için bu sorun olmaktan çıkar. Düşük sistem ise ve Windows'da bile zar zor 60 FPS alıyor iseniz o oyunu Linux'da denemeyin bile --Native değil ise--

2- Linux oyun için çok performanslı bir işletim sistemi. Sebebi ise derleme hızı, boot hızı açılma hızı, veriyi işleme hızı çok hızlı. Bu sebepten bütün server'lar Linux üzerine kurulur. Steam Deck var, oyunlarda çok performanslı olduğu için Linux tabanlı SteamOS'u kullanır mesela.

İlk kez Linux kullanacağım. Biraz araştırdım ve çoğunlukla cachyos en ideal deniliyor. Çoğunlukl LoL, CS ve Stardew Valley oynuyorum.

1) Linux genel olarak performansı arttırır mı?
2) Wine kullanarak indirmem ban yememe sebep olur mu?
3) cachyos yerine önerebileceğiniz bir dağıtım var mı?

Linux destekleyen oyunlar var ama az var yani, oyun az oynarım belirli bir oyunu diyorsan kur ama tavsiyem değildir. FPS artırır Windows'ta driverları kurarsın ama Linux'da driver desteği pek yok, Linux 10/10 işletim sistemidir. Ben şahsen oynadığım oyun Linux desteklemiyor ve yazılım geliştiriyorum o platform da çalışmıyor, o yüzden sanalda kurulu Linux'um.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı