2025'te RTX 4060 almak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan sky7
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 227

sky7

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şu anda 1070 kullanıyorum, kart değiştirmek istiyorum. Hangi karta geçmeliyim? 4060 baktım fiyatı da uygun bana sizce alınır mı?
İşlemcim ise R5 5500 onu da değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce en mantıklı ne yapılır?

1070'den 4060'a geçmek çağ atlamak gibi bir şey olacaktır ancak ben bir 4060 kullanıcısı olarak önermiyorum.
Yeni bir ekran kartı alacaksanız daha güncel daha iyi bir şey alın, 4060 da yavaş yavaş eskiyor, şu an açamadığı oyun yok ona itirazım yok ancak artık "Ultra" ayarlarda yeni oyunları oynatmamaya başladı. Eğer bütçe problemi yoksa daha güncele yönelin.
4060'ın en sorunlu tarafı 8 GB VRAM olması. 8 GB kart almamaya gayret edin.

1070'den 4060'a geçmek çağ atlamak gibi bir şey olacaktır ancak ben bir 4060 kullanıcısı olarak önermiyorum.
Yeni bir ekran kartı alacaksanız daha güncel daha iyi bir şey alın, 4060 da yavaş yavaş eskiyor, şu an açamadığı oyun yok ona itirazım yok ancak artık "Ultra" ayarlarda yeni oyunları oynatmamaya başladı. Eğer bütçe problemi yoksa daha güncele yönelin.

Yeni oyunları artik sadece Ultra degil High ayarlardada oynatmiyor, ozellikle yeni oyunlar zorunlu RT ile geldigi icin bu daha buyuk bir sorun 8GB kartlar icin.

MSI VGA GeForce RTX 3060 Gaming X (OC) 12GB 192Bit
Peki ya bu kart nasıl?

MSI VGA GeForce RTX 3060 Gaming X (OC) 12GB 192Bit
Peki ya bu kart nasıl?
Bütçeniz nedir? Ona göre kart önerelim. Şahsi fikrim ise bütçeniz 15K civarı ise temizinden RTX3080TI bakınmanız olacaktır.
Bu kart 4060 ve 5060tan çok daha güçlü ve sizi daha uzun süre götürür. RTX3080TI 4K ultra ayarlarda bile açamadığı oyun yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı