2026 YKS Hazırlanmak için geç mi?

Arkadaş ortaokula gidiyor sanırım sadece LGS'ye girmiş birisi bile bunları söylemez zaten.
Bakın arkadaşlar, kendimi ortaya bile koymadan böyle yorumlar yapmanız yaşınızın küçüklüğünü gösterir zaten. Ben hiçbiriniz hakkında burada yorum yapmadım. Kaldı ki ben ilk sınavıma 2015 yılında girdim, 2020'den beri her sene sınava giriyorum. Eminim hepinizden çok bu sınav hakkında tecrübem vardır.
Ortada olan gerçekleri konuşuyoruz burada, konuyu saptırmayalım. Burada sizin kaç kere sınava girdiğiniz vesaire umurumda değil. Sormadım veya bunun hakkında yorum bile yapmadım.

Problemler dediğim kısım da TYT sınavında çıkıyor ya hani sizin de dediğiniz gibi temel yeterlilik sınavı için.
Tamam zaten bunu TYT çalışmalarıyla kazanacak. TYT çalışmaları ne kadar sürer hakkında net bir yorum yapmadım. Yukarıda 5 ay dedim ki bu da TYT için fazlasıyla yeterli bir süre.

Biz de diyoruz ki 5 ayda bunu yapabilecek seviyede olsa 2.5m yapmazdı. Arkadaşın o seviyeye gelebilmesi için çok daha fazla zamana ihtiyacı var.

Matematikde temel dediğin şey nedir ben sana söyleyeyim mi LGS'de derece yapmış bir öğrenciye 9. sınıfda TYT mat denemesi ver 30 net çıkarır anladın umarım.

Biz de diyoruz ki 5 ayda bunu yapabilecek seviyede olsa 2.5m yapmazdı. Arkadaşın o seviyeye gelebilmesi için çok daha fazla zamana ihtiyacı var.

İlk 30 bine giren kişileri ortaokulda sınava soksan 400k falan yapar.

Güzel arkadaşım sen arkadaşın daha önceki çalışmasını biliyor musun? Derslerle arası hiç olmayan birisi için 2.5 milyon gayet ortalama bir sıralama. Bu çalışarak artacak bir şey. Ortadaki 1.5 yılı çok küçümsüyorsunuz. Bu sınava sıfırdan 30 net ile çalışmaya başlayıp 2 yılda derece yapanlar varken bu söylediklerinizin bir geçerliliği yok.

Yani sadece paragraf çözülse en azından 1.5m gelir diye düşünüyorum.
Paragraf sıfırdan mı geliyor? Öğrenciler her gün rutin paragraf çalışıyor. Paragrafında kendi içinde kuralları var. Bunları bilmeyen birinin paragraf çözememesi gayet normal.

Öncelikle sınava girdiniz mi bilmiyorum ama TYT için 5 ay yeterli bri süre değil, bu okul sınavları gibi biraz çalışıp geçmelik bri sınav değil bir süreç olarak işliyor o yüzden çalıştığı sürenin tamamında yine TYT de çalışması lazım.

Derslerle alakası olmayan biri için ortalama sıralama 2.5 milyon değil. 4 işlem ve okuma yazma bilen 1 milyonun altında yapar zaten.

Bunda hemfikiriz. TYT kenara bırakılacak bir sınav değil. Ben konularından bahsediyorum. Sınava kadar elbette ki TYT tekrarlarını yapmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…