2026 YKS Hazırlanmak için geç mi?

Bunda hemfikiriz. TYT kenara bırakılacak bir sınav değil. Ben konularından bahsediyorum. Sınava kadar elbette ki TYT tekrarlarını yapmalı.

İşte bu yüzen önce temel atması gerek ki bu 5-6 ay sürer tam anlamıyla temal atmak, sonrasında kendini geliştirmesi lazım bu da 0'dan başlayan biri için 1.5 sene çok az bir süre.

Temel olarak dediğiniz şey nedir tam olarak bunu açıklayabilir misiniz?

Temel dedim şey sadece 4 işlemi öğrenmek değil konuyu öğrenip de soruları yapamayabilirsin temel dediğim orta düzeydeki soruları yapabilme kapasitesine sahip olmak bu da ancak soru çözerek kazanılır bunun için de zaman gerekir.

Hayır diyorum ki arkadaş belli ki sadece liseyi değil okul hayatının tamamını boş geçirmiş ve eksiklikleri kısa sürede kapatılacak seviyede değil.

Derslerle alakası olmayan biri için ortalama sıralama 2.5 milyon değil. 4 işlem ve okuma yazma bilen 1 milyonun altında yapar zaten.
Cümlesindeki "derslerle alakası olmayan biri" tam olarak nedir? Çok farklı şeyler söyleyip kendinizle çelişiyorsunuz. Sınav müfredatı ile okul müfredatı bambaşka şeyler. Okulda 12 yılda öğretilen şeylerin karışımı değil sınavda çıkanlar. Lisede okulda sınav anlamında neredeyse hiçbir şey katılmıyor öğrenciye.

Merhaba 20 yaşındayım meslek lisesi mezunuyum 12. sınıf ve 1 sene mezuna kalmakla beraber 2 defa YKS'ye girdim çok iyi geçtiği söylenemez. Yaklaşık 2, 2,5 m yaptım mezuna kaldığım dönemde de iyi çalışmadım fakat şimdi iyi bir üniversite kazanmak sabit ve kendimi geliştirebilecek bir mesleğim olsun istiyorum. 1,5 sene hazırlanıp gelecek sene ki sınava hazırlanmayı düşünüyorum sizce çok geç mi? Yaş anlamında da olabilir.

Üniversite okumalı mıyım?

Meslek lisesi olduğu için altyapım yok 1,5 senede bu altyapıyı tamamlayabilir miyim?

Yani durum bu çok mu geç her şey için?

Ne yapmalıyım?

Teşekkürler.

Hocam toplama çıkarma bilmiyorsanız bile yapabilirsiniz sonuçta 1.5 sene var ama disiplinli çalışmanız lazıim.

Temel dedim şey sadece 4 işlemi öğrenmek değil konuyu öğrenip de soruları yapamayabilirsin temel dediğim orta düzeydeki soruları yapabilme kapasitesine sahip olmak bu da ancak soru çözerek kazanılır bunun için de zaman gerekir.
Bu dediğiniz zaten TYT çalışarak kazanılacak bir şey. Bu da az önce ortak fikirde olduğumuz gibi 1.5 sene boyunca tekrar yapılarak olacak. Bunun için zaten 1.5 yılı var arkadaşın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı