2026 YKS Hazırlanmak için geç mi?

Cümlesindeki "derslerle alakası olmayan biri" tam olarak nedir? Çok farklı şeyler söyleyip kendinizle çelişiyorsunuz. Sınav müfredatı ile okul müfredatı bambaşka şeyler. Okulda 12 yılda öğretilen şeylerin karışımı değil sınavda çıkanlar. Lisede okulda sınav anlamında neredeyse hiçbir şey katılmıyor öğrenciye.
Derslerle alakası olmayan birinden kastım derste dersi dinlemeyen, evde ders çalışmayan, sınıfı da hocalar bırakmadığı için geçen biri demek. Aynı şeyi tekrarlamaktan yoruldum arkadaşın eksiklikleri ortaokuldan geliyor.

Derslerle alakası olmayan birinden kastım derste dersi dinlemeyen, evde ders çalışmayan, sınıfı da hocalar bırakmadığı için geçen biri demek. Aynı şeyi tekrarlamaktan yoruldum arkadaşın eksiklikleri ortaokuldan geliyor.
Aynı şeyi tekrarlamadınız, sürekli farklı bir şey söylüyorsunuz. Kaldı ki bu durumda birisi içinde ortaokuldan tek eksiği matematik temeli oluyor. TYT fen derslerinde zaten temelden alınıyor ve devam ediyor. TYT Türkçe'de günlük paragraf rutini yapacak ve 1.5 yıl boyuna sürekli çözecek. Bunun yanında lise derslerini sıfırdan öğrenecek. Ortaokuldan beri gelen eksikliğinin arkadaşa başka bir zararı yok. Çünkü ortaokulda öğrenciye bu sınav hakkında bir şey katılmıyor.

Bu dediğiniz zaten TYT çalışarak kazanılacak bir şey. Bu da az önce ortak fikirde olduğumuz gibi 1.5 sene boyunca tekrar yapılarak olacak. Bunun için zaten 1.5 yılı var arkadaşın.

İşte TYT netleri öyle konuyu öğrendiğin anda 110-115 olmuyor konuları çok iyi bilsen de 80 yapabilirsin bunun için de aylarca çalışman lazım ki netlerin yükselsin.

1.5 sene az değil.

Hocam AYT konularını görmeden nasıl 80 bin yapıyordunuz anlamadım.

TYT puanına göre hesapladım ortalama bir şey yani.

Merhaba 20 yaşındayım meslek lisesi mezunuyum 12. sınıf ve 1 sene mezuna kalmakla beraber 2 defa YKS'ye girdim çok iyi geçtiği söylenemez. Yaklaşık 2, 2,5 m yaptım mezuna kaldığım dönemde de iyi çalışmadım fakat şimdi iyi bir üniversite kazanmak sabit ve kendimi geliştirebilecek bir mesleğim olsun istiyorum. 1,5 sene hazırlanıp gelecek sene ki sınava hazırlanmayı düşünüyorum sizce çok geç mi? Yaş anlamında da olabilir.

Üniversite okumalı mıyım?

Meslek lisesi olduğu için altyapım yok 1,5 senede bu altyapıyı tamamlayabilir miyim?

Yani durum bu çok mu geç her şey için?

Ne yapmalıyım?

Teşekkürler.

Temel sıfırsa ciddi anlamda çalışmalısın özellikle sayısaldan gireceksen ve hedefin yüksekse 1 buçuk yılda 4 yıllık müfredatı sığdırmak zor ama çok çalışırsan çok iyi bir süre.

İşte TYT netleri öyle konuyu öğrendiğin anda 110-115 olmuyor konuları çok iyi bilsen de 80 yapabilirsin bunun için de aylarca çalışman lazım ki netlerin yükselsin.

TYT puanına göre hesapladım ortalama bir şey yani.
30 bin sıralama için 110 - 115 net mi gerekli? Ben 110 - 115 net yapabilir mi dedim? Kaldı ki 110 - 115 net muhteşem ötesi. Derece öğrencileri muhtemelen 110 - 115 net yapıyordur. 1.5 yılda 110 - 115 net yapamasa bile iyi bir sıralamaya yetecek netleri rahatlıkla yapabilecek seviyeye gelir. Tabii ki nasıl çalışacağı en önemli şey.

1,5 senede sayısal 50k seviyelerine gelinebilir bence. Bu hedeften uzak olduğunu bilip ona göre çalışman lazım ama. Kendince bi plan çıkarıp hemen baslayabilirsin bu sene evden çalışıp temel dedikleri olayı halledersin ki bu sadece konular değil aynı zamanda çalışma düzeninin de temeli demek. Yazdan sonra da imkan varsa dershaneye başlamanı öneririm disiplinini sağlama konusunda çok yardımı olacaktır ve eğitimi iyi olmayan bir yerde bile en azından tüm konuları görmüş olursun eksikleri sonra kendin kapatirsin. Ben 100kdan bırakıp 36kya yakın yapmıştım evet iyi calisamamistim maalesef, belki 10k zorlayabilecek potansiyel vardı ama gerçekçi olma açısından sıralama paylaştım direkt. Durum bu hocam derece yapanlar da senden farklı canlılar değil onlar daha çok çalışmış oluyor sadece, disiplinli çalışmayla olmayacak şey değil.

1,5 senede sayısal 50k seviyelerine gelinebilir bence. Bu hedeften uzak olduğunu bilip ona göre çalışman lazım ama. Kendince bir plan çıkarıp hemen baslayabilirsin bu sene evden çalışıp temel dedikleri olayı halledersin ki bu sadece konular değil aynı zamanda çalışma düzeninin de temeli demek. Yazdan sonra da imkan varsa dershaneye başlamanı öneririm disiplinini sağlama konusunda çok yardımı olacaktır ve eğitimi iyi olmayan bir yerde bile en azından tüm konuları görmüş olursun eksikleri sonra kendin kapatirsin. Ben 100kdan bırakıp 36kya yakın yapmıştım evet iyi calisamamistim maalesef, belki 10k zorlayabilecek potansiyel vardı ama gerçekçi olma açısından sıralama paylaştım direkt. Durum bu hocam derece yapanlar da senden farklı canlılar değil onlar daha çok çalışmış oluyor sadece, disiplinli çalışmayla olmayacak şey değil.

2.5m sıralama yapmış birine 50k yaparsın demek biraz hayalcilik oldu hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı