2026 YKS sınava nasıl hazırlanılmalı?

cagdasuino

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 9300| GTX 1050 | 16 GB DDR4 | WD 1 TB HDD | ADATA LEGEND 800 M.2 SSD| İNTEL UHD 630 | Win11 and MacOS Monterey
Hocalarım, şu anda 11. sınıftayım ve endüstriyel otomasyon teknolojileri bölümündeyim. Hedefim Mekatronik mühendisliği, özellikle Erciyes Üniversitesi'ni düşünüyorum.

2023 yılında puan bilgilerini ekleyeceğim. Ancak puan ve üniversite tercihim değişebilir. Sayısal bir bölümdeyim, ama henüz YKS için kitap bile açmadım. Ekim ayında başlamayı düşünüyorum; sonuçta 630 gün var, ama zaman çabuk geçiyor. Temel olarak kendimi kötü hissediyorum, çünkü daha önce hiç ders çalışmadım ve tecrübesizim. Hangi test kitaplarını almam gerektiğini ve YouTube'da hangi hocaları izlememi önerirsiniz? Bunlara göre bir yol izlemek istiyorum. Teşekkür ederim şimdiden!

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-22 182411.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-22 182411.png
    65 KB · Görüntüleme: 120
Merhaba öncelikle korkularını anladım aslında istediğin bölüm ve sıralaması çokta yüksek olmadığı için bu sene çalışmana gerek olmadığını söyleyecektim ki meslek lisesinde olduğunu gördüm. Temel eksikliği olduğundan ve ders çalışmayı bilmediğinden dolayı şimdi yavaş yavaş başlaman doğru olur. Öncelikle meslek lisesi müfredatını pek bilmiyorum ancak anadolu liseleri için olan 11. sınıf matematik ve fen müfredatını sıkı tutman gerekir ki seneye tekrar çalışırken zorlanmamak için bu gerekli. Temelsiz olduğunu ve ders çalışmadığını göz önünde bulundurarak bu sene için matematikte Rehber Matematik veya Bıyıklı Matematik tercih edebilirsin. Fizikte Umut Öncül Akademi veya Özcan Aykın ile ilerlersen sana faydası olacaktır. Kimyada ise videoları ne kadar uzun olsa da Görkem Şahin her zaman iş yapar. Biyoloji içinse birçok alternatif var fakat Fundamentals ve Biosem önerimdir. TYT adına matematiğe Aktif Matematikle başlayabilirsin ayrıca 11. sınıfta işine yarayacak fen konularını da bu sene bitirmen gerekebilir ancak hepsini çalışmana gerek yok. Aktif matematiği bitirince önerim Acilin İlacı Matematik kitabı olur. Sonrasında çokta asılmana gerek yok 11 için yeterli bir çalışma yapmış olursun.

Merhaba öncelikle korkularını anladım aslında istediğin bölüm ve sıralaması çok da yüksek olmadığı için bu sene çalışmana gerek olmadığını söyleyecektim ki meslek lisesinde olduğunu gördüm. Temel eksikliği olduğundan ve ders çalışmayı bilmediğinden dolayı şimdi yavaş yavaş başlaman doğru olur. Öncelikle meslek lisesi müfredatını pek bilmiyorum ancak Anadolu liseleri için olan 11. sınıf matematik ve fen müfredatını sıkı tutman gerekir ki seneye tekrar çalışırken zorlanmamak için bu gerekli. Temelsiz olduğunu ve ders çalışmadığını göz önünde bulundurarak bu sene için matematikte rehber matematik veya bıyıklı matematik tercih edebilirsin. Fizikte umut öncül akademi veya Özcan aykın ile ilerlersen sana faydası olacaktır. Kimyada ise videoları ne kadar uzun olsa da görkem şahin her zaman iş yapar. Biyoloji içinse birçok alternatif var fakat fundamentals ve biosem önerimdir. TYT adına matematiğe aktif matematikle başlayabilirsin ayrıca 11. sınıfta işine yarayacak fen konularını da bu sene bitirmen gerekebilir ancak hepsini çalışmana gerek yok. Aktif matematiği bitirince önerim acilin ilacı matematik kitabı olur. Sonrasında çok da asılmana gerek yok 11 için yeterli bir çalışma yapmış olursun.

Hocam kuzenlerime sordum bu sene TYT konularına çalış dediler matematik ve geometri ile ilgili problem çöz dediler bu sene 11.sınıfın konularına iyi çalıs dediler haklılarda araya paragrafta sıkıstır dediler 12.sınıf oldumda bende AYT'ye baslarım diye düşünüyorum.

Merhaba öncelikle korkularını anladım aslında istediğin bölüm ve sıralaması çokta yüksek olmadığı için bu sene çalışmana gerek olmadığını söyleyecektim ki meslek lisesinde olduğunu gördüm. Temel eksikliği olduğundan ve ders çalışmayı bilmediğinden dolayı şimdi yavaş yavaş başlaman doğru olur. Öncelikle meslek lisesi müfredatını pek bilmiyorum ancak anadolu liseleri için olan 11. sınıf matematik ve fen müfredatını sıkı tutman gerekir ki seneye tekrar çalışırken zorlanmamak için bu gerekli. Temelsiz olduğunu ve ders çalışmadığını göz önünde bulundurarak bu sene için matematikte Rehber Matematik veya Bıyıklı Matematik tercih edebilirsin. Fizikte Umut Öncül Akademi veya Özcan Aykın ile ilerlersen sana faydası olacaktır. Kimyada ise videoları ne kadar uzun olsa da Görkem Şahin her zaman iş yapar. Biyoloji içinse birçok alternatif var fakat Fundamentals ve Biosem önerimdir. TYT adına matematiğe Aktif Matematikle başlayabilirsin ayrıca 11. sınıfta işine yarayacak fen konularını da bu sene bitirmen gerekebilir ancak hepsini çalışmana gerek yok. Aktif matematiği bitirince önerim Acilin İlacı Matematik kitabı olur. Sonrasında çokta asılmana gerek yok 11 için yeterli bir çalışma yapmış olursun.
ayt'de sadece sayısal çözmem gerek matematik ve fen yani

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı