YKS 2026'ya nasıl hazırlanılmalı?

Ucrold

Hectopat
Genel olarak YKS'de 0'ım nasıl nereden başlamalıyım? Neler yapmalıyım? Günde ne kadar çalışmalıyım? (not 12. sınıfa geçeceğim)

Allah kurtarsın öncelikle.

Türkçe ve matematikle başlamalısın. TYT adına buradan 80 soru çıkıyor ve yaklaşık 50 tanesi beleş. Bunlarda paragraf, problem ve ilk 12 konu soruları.

Türkçeden bir paragraf kitabı alıp her gün sabahları 20-30 çöz. Sıfır Risk, paragrafın Ritmi, Hız ve Renk yayınlarından birini tercih edebilirsin.

Matematikte ise bıyıklı matematik 10 günde temel atma kampını izle. Soru kitabı olarak da acil matematiğin ilacı kitabından ilerle. Hem kamptan hem de kitaptan ilk 12 konu kısmını bitir, sonra problemler ve geometriye geçersin.

Çok fazla ders çalışmaya vakit ayıracaksan bir fen dersine de çalışabilirsin. Kimya tavsiyemdir. Hem kolay hem zevkli.

Yazın seçtiğin bir hocadan TYT matematik ve Türkçe(kısa kamplar mümkünse) bitir + matematikten1 soru bankası erit o arada. TYT fende AYT'sine çalışacağın dersi seçip tek tek ilerlemen daha faydalı olur sosyali sona bırak unutulur ve çok kısa zaten. Ve AYT matematik her zaman en seçicisidir asla çalışmayı bırakma.

Yazın ise günde 4,5 saat işini görür. Az ya da çok deme ne hemen sıkıl ne de disiplinden kopma.
Unutma bu sınav zekinin değil düzenlinin kazandığı bir sınav. Ve evet 1 yılda çok çok şey değişir.

Allah kurtarsın öncelikle.

Türkçe ve matematikle başlamalısın. TYT adına buradan 80 soru çıkıyor ve yaklaşık 50 tanesi beleş. Bunlarda paragraf, problem ve ilk 12 konu soruları.

Türkçeden bir paragraf kitabı alıp her gün sabahları 20-30 çöz. Sıfır risk, paragrafın ritmi, hız ve renk yayınlarından birini tercih edebilirsin.

Matematikte ise bıyıklı matematik 10 günde temel atma kampını izle. Soru kitabı olarak da acil matematiğin ilacı kitabından ilerle. Hem kamptan hem de kitaptan ilk 12 konu kısmını bitir, sonra problemler ve geometriye geçersin.

Çok fazla ders çalışmaya vakit ayıracaksan bir fen dersine de çalışabilirsin. Kimya tavsiyemdir. Hem kolay hem zevkli.

Allah mı kurtarsın, ne kadar zor bir süreç bekliyor ki beni :(

Yok ya hu, dalga geçiyorum kardeşim. İnan bana düzenli günde 5 saat falan çalışırsan ilk başlarda tatile bile gidecek vaktin kalır. Sen sadece düzenli güzelce çalış.
hocam bir soru daha sormak istiyorum. mesela ben saat 10'da uyandım diyelim. dediğiniz gibi 4-5 saat verimli bir şekilde çalıştım. uyumadan önce bu kalan vaktimi bilgisayarda harcamam sorun yaratır mı? zaten çok boş zamanım kalıyor. fakat okul açılınca malesef böyle bir zaman kalmayacak zaten.

Hocam bir soru daha sormak istiyorum. Mesela ben saat 10'da uyandım diyelim. Dediğiniz gibi 4-5 saat verimli bir şekilde çalıştım. Uyumadan önce bu kalan vaktimi bilgisayarda harcamam sorun yaratır mı? Zaten çok boş zamanım kalıyor. Fakat okul açılınca maalesef böyle bir zaman kalmayacak zaten.

Yok ya, yazın yapıştır ne yapabiliyorsan. Spor yap, manitalarla takıl. Yap işte bir şeyler. Sen sadece güzelce dersini çalış sonra da kafana göre takıl. Tabii okullar açılınca hayatında bir şeylere reklam arası vermen gerekecek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı