2027'de YKS sistemi değişir mi?

Dostum sistem hiçbir zaman değişmiyor bundan 10 yıl önce de sınavla üniversiteye giriliyordu, şimdi de, 10 yıl sonra da sınavla girilecek, sorular aynı, sınava giren aynı, sınavı yapan kurum aynı bir fark yok.

Değişen tek şey soru tipleri. Önceden ezbere dayalı sorular vardı ama şimdi mantığa yönelik sorular var.

Çoğu kişi farklı anlamış şöyle anlatayım;
Geçen yıl 90k ile alan bir üniversite bu yıl 75k olmuş 4 yıl sonra çok daha düşer. nasıl olacak?

Şimdiden bunları düşünmen için çok erken. Keyfine bak.

Ankara tutturmak istiyorum o yüzden 9. sınıftan sıkı tutmam gerektiğini düşünüyorum.

Geçen yıl 90k ile alan bir üniversite bu yıl 75k olmuş 4 yıl sonra çok daha düşer. nasıl olacak?
Dostum nasıl olacaklık bir durum yok, bunlar sıralama sınavı esasıyla öğrenci alan bölümler. Senin bahsettiğin durum sıralama düşmesi değil yükselmesi.

90K'nin bu sene 75K seviyelerine çıkması o bölüme olan rağbeti gösteriyor, 2019'dan beri bilgisayarla ilgili bölümler zaten çok talep görüyor ama özellikle bu sene tam bir bilişim yılı oldu tercih sürecinde. Bunda yazılımcılığın çok popüler hale gelmesi önemli bir etken. Bu tarz sınavlarda bir sene geçmiş seneden bambaşka sonuçlar doğrurken 4 sene sonrasını tahmin etmenin mümkünatı yok. Ha basit bir mantıkla yükseleceğini düşünebilirsin, trend o yöne doğru gidiyor çünkü. Bundan 10 sene önce Hukuk aynı durumdaydı.

Ama bilgisayar mühendisliği genel olarak bir tıp olacak kadar uçmaz. Çalışmalarına şimdi elbette başlayabilirsin, 9 ve 10'u sıkı tuttuktan sonra 11 ve 12'de işin çok daha kolay olur inan. Belki o zamanlar rağbet düşer sıralamaları aşağıya gelir istediğin bölümün. Hiç belli olmaz. :)

Değişir veya değişmez, bu sistemde tek yapman gereken ezberlemek, öğrenip öğrenmemen veya gelecek planların kimsenin umurunda değil. 2018de biz ygs-lysye hazırlanıyorduk ve ygs bildiğiniz gibi 1. dönemin sonunda yapılır, lys yazın yapılırdı. Herkes ygsyi düşünürken bir anda sistem değişti haberi geldi. Aynı şekilde lise zamanında da sbs mi ne vardı ona hazırlanıyodum o zamanda teog diye bir şey çıkardılar. Son olarak tek söyleyeceğim şey Türkiyede eğitim denen bir şey yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı