2033 yılında nükleer bir olay olsa nasıl olurdu?

images (22).jpeg
 
Teknoloji artık o kadar ilerledi ki insan hatası olarak nükleer bir patlama gibi bir olayın olma ihtimali balığın kavağa çıkma ihtimalinden daha düşük. Sadece olma ihtimali olsa bilinçli olarak yapılan saldırı biçiminde olur. Olursa da çok kötü olur.

Ancak hiçbir ülkenin de nükleer bomba kullanma cesareti edinebileceğini sanmam.

Aşırı sinirlendirirsen herkes saldırgan olur, sonra *bam* dünya savaşı :D

(Hata... Beyin aşırı yük altında... Düşünme işlemi iptal ediliyor...)
Cevap yaz: Anlamamak
 
Metro 2033... Seni henüz bitiremedim ama gerçek hayatta bitireceğim!
 
Aşırı sinirlendirirsen herkes saldırgan olur, sonra *bam* dünya savaşı :D


(Hata... Beyin aşırı yük altında... Düşünme işlemi iptal ediliyor...)
Cevap yaz: Anlamamak
Arkadaş Metro 2033 kitabına gönderme yapmış. Ben de kitabın hikayesinin geçtiği haritayı attım. Seriyi okuyanlar anladı.
 
Kim ne derse desin Dünya'da hiçbir devlet başkanı Nükleer savaş başlatacak kadar yarım akıllı değil. Eğer başlatılırsa dünya denen bir şey kalmaz. Ne yemek, ne su, ne insanlık... Her şey biter. Eline sönük bir medeniyetten başka hiçbir şey geçmez. Nükleer savaşlardan ziyade balistik füzeler kullanılabilir. Yani küresel yer yerine yerel saldırılar yapılır. 1 adet Nükleer'in dünyaya verdiği zararın haddi hesabı yok.
Ha, olursa bu okuyacağımız son şeyler olurdu. Olmazdık zaten.
 
Şu an nükleer gücü ellerinde bulunduran küresel güçlerin tek derdi rakibimin elinde varken benim elimde yoksa caydırıcılık ve tehdit konusunda onun gerisinde olurum düşüncesidir.

Yoksa bu nükleer gücü elini kolunu sallayarak kimse kullanamaz. Ha bir ülke o kadar delirdiyse düşmanını da, kendisini de hatta dünyanin büyük bir kısmını da yok etmeyi göze almıştır demek. Bu da saçmalık zaten.

Soğuk savaştan beri nükleer güç sahibi olunuyor ve sınırlandırılıyor. Dediğim gibj tek sebebi rakibimde varsa bende de olmalı ve elimde rakibimin kartina eş kart olmalı doktrinidir.
 

Geri
Yukarı